79   60
1   26
7   49
3   33
2   23
0   31
0   27
1   25

Igår fick jag se något så jävla vidrigt på facebook

Mina dagar har inte varit speciellt händelsefulla. Jag är på näst sista världen av Super Mario 3. Ett mirakel känns det som med tanke på hur arg jag blir när det inte går bra. Våra grannar måste tro att det slagit slint i våra huvuden eftersom att både jag och min sambo nu samtidigt sitter och skriker mindre trevliga ord haha. Ronja sov över här vilket var mysigt. Bonzo lyckades både pissa inne och spy under 24 timmar, mindre mysigt.
Jag har sett så många olika filmer att jag har tappat räkningen. Och finns det någon som vet varför tv kanalerna visar samma filmer om och om igen? Både tv 4 och kanal 5 visade Pan igår. Pixels visades två dagar i rad men på olika tider. Förmodligen borde jag ta detta som ett tecken att jag spenderar allt för mycket tid framför tv:n haha.
Igår fick jag se något så jävla vidrigt på facebook. Personer som besöker djurparker är bland det vidrigaste jag vet. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man någonstans i hjärtat kan tycka att det är okej. “Djuren såg ut att ha det bra” Ursäkta men är du dum på riktigt? Inget vilt djur mår bra av att leva i fångenskap! Hur normalt tror folk det är för lejon, zebror och alla andra djurarter att uppleva vinter i Sverige? Det är inte normalt för dom! Det är så vidrigt att vi människor tror oss ha rätten att fånga vilda djur och slänga in dom i små burar där de sedan ska få spendera resten av sina liv. Aldrig få leva så som det var menat. Och för mig är det ännu värre hur man kan besöka delfinshower eller späckhuggarshower. Tydligen finns det på riktigt folk som har missat Rädda Willy ett, två och tre. Man har också lyckats missa dokumentären Blackfish. Det enda rätta sättet att få se vilda djur är precis som det låter i det vilda.
Dela

16 Kommentarer

 1. 7 januari, 2019 / 10:00

  Djurparker och Cirkusar borde stänga OMG:

  • dixiwonderland
   Författare
   8 januari, 2019 / 09:59

   Cirkusar behöver inte stänga ner men jag tycker de ska avlägsna alla de vilda djuren.

 2. 7 januari, 2019 / 10:05

  Usch det är verkligen fruktansvärt för djuren och håller med dig! Kramis

 3. 7 januari, 2019 / 10:27

  Vi var på Sea World när jag var yngre och inte hade så bra koll på hur dåligt behandlade djuren blev men jag minns att jag då tyckte att det var fruktansvärt att se delfinerna simma runt i en liten pool, de kunde verkligen inte röra på sig! Usch! Efter det tror jag faktiskt inte att jag besökt en djurpark, det satte väl saker lite i perspektiv kanske…

  • dixiwonderland
   Författare
   8 januari, 2019 / 09:58

   Som barn vet man ju inte bättre. Men att vuxna människor idag 2019 frivilligt kan betala för djurplågeri kommer jag aldrig att förstå. Tycker det är så jävla vidrigt!

 4. 7 januari, 2019 / 13:33

  Jag var för massor av år sedan på Sea World i USA, när jag inte visste bättre, såg Blackfish något år efteråt och mådde illa alltså 🙁 Skulle aldrig sätta min fot på en djurpark igen.. Har simmat med vilda delfiner ute i havet både på Hawaii och Nya Zealand och de är verkligen finaste djuren <3

  • dixiwonderland
   Författare
   8 januari, 2019 / 09:57

   Det är precis så man ska uppleva vilda djur! I deras naturliga miljö! Vill man se valar, åk till Norge, vill man se Lejon åk till Sydafrika. Hur kan man inte vilja se dessa magiska djur i sin naturliga miljö? Utomhuskatter har mer yta än vad de stackars späckhuggarna har i deras vidriga små bassänger 🙁

 5. 7 januari, 2019 / 14:11

  Åh, jag har också sett den dokumentären. Jag är så glad att de gjorde den så väl utifrån djurets perspektiv!
  Sorgligt nog kan jag tänka mig att de flesta av de exotiska djuren på djurparker i Sverige är födda och uppvuxna där, vilket gör det omöjligt att (för i alla fall rovdjur) någonsin släppas ut igen i det vilda… I och med att en inte kan göra något åt det direkt när man sitter hemma så får man trösta sig med att djur på (vissa) djurparker ändå mår så pass bra att de reproducerar sig. Djur skaffar oftast ungar när de ändå mår relativt bra. (Jag säger inte emot dina åsikter utan försöker bara dela med mig om hur jag får tänka när jag också sitter hemma och blir förbannad över liknande saker. Blir arg tills jag blir ledsen.)

  • dixiwonderland
   Författare
   8 januari, 2019 / 09:55

   Jag kan dock inte trösta mig med det. Kolmården sköt ihjäl hela sin vargflock för att de helt plötsligt insåg att nej det var nog inte för djurens bästa. Alla de ungarna som föds avlivas med största sannolikhet för djurparker i andra länder kan inte ta emot dom på grund av inavel. Att man använder ursäkten med “Vi försöker rädda arten” köper inte jag överhuvudtaget. Då hade man lagt alla researcher på att hjälpa till i djurens naturliga miljö.

 6. 11 januari, 2019 / 15:30

  Jag håller med om det du skriver, men… Visste du att enbart 1% av alla grisar i Sverige får vistas utomhus? Resterande 99% spenderar hela sitt liv inomhus på betonggolv och slaktas 6 månader gamla. Grisar kan bli 20 år gamla och har samma intelligensnivå som ett 3-årigt barn. Hur vi hanterar grisar i Sverige är betydligt värre än en djurpark tycker jag, men du verkar inte ha problem med att äta kött?

  • dixiwonderland
   Författare
   11 januari, 2019 / 15:49

   Innan man skickar iväg en kommentar som din så kan det vara bra att ta reda på fakta. För det första så äter vi i stort sett bara vegetariskt vilket du hade vetat om du faktiskt följde mig på sociala medier. Sen när vi väl köper kött så köper vi det från närproducerade ekologiska gårdar där de föder upp och slaktar djuren på plats. Vi köper inget kött från vanliga matbutiker. Jag anser att de djuren har ett mycket bättre liv än de stackars vilda djuren som tvingas leva sina liv instängda för att vara enbart underhållning för oss människor.

   • 11 januari, 2019 / 16:55

    Jag har följt dig i många år och vet att du övergått till mer vegetariskt på senare tid, men du visar fortfarande kött i dina kanaler. Att djur som föds upp för slakt (ekologiskt eller ej) skulle ha ett bra liv är dock helt orimligt. Ekologiska grisar äter ekologiskt foder och får tillgång till utomhusvistelse – men de slaktas fortfarande efter 6 månader. Men jag antar att vi alla har olika prioriteringar.

    • dixiwonderland
     Författare
     11 januari, 2019 / 17:40

     Eftersom jag varken är vegan eller vegetarian så förstår jag inte varför jag skulle dölja att jag äter kött? Jag vet vart köttet som jag äter kommer ifrån. Jag besöker gårdarna och får se hur djuren lever då jag köper köttet på plats. Sen kan du tycka att det är fel av mig att äta kött men det är aldrig något som jag tänker ljuga om.

    • Anna
     11 januari, 2019 / 17:47

     Om du har följt Dixi i många år borde du då inte vara glad över att hon äter mer vegetariskt? Att gå till attack som du gör ger bara helt fel effekt…

  • Anna
   11 januari, 2019 / 17:43

   Men är du på riktigt? Du tycker alltså att det är bättre att man skjuter ihjäl en hel vargflock på Kolmården än att man skjuter ihjäl en gris som sedan blir mat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.