0   16
3   36
3   39
3   39
7   37
2   38
3   32
6   26

Idag gick jag och Messi vår sista promenad tillsammans

Idag gick jag och Messi vår sista promenad tillsammans. Jag har haft flera veckor på mig att förbereda mig inför detta vilket jag är otroligt tacksam för. Men ni vet hur känslig jag är och nu sitter jag här med tårar i ögonen och kämpar för att de inte ska tränga sig fram.

Vi gick vår första promenad den 17 Juli. Och sen dess så har vi spenderat nästan varje vardag tillsammans i 8 månader. Det känns naturligtvis jätte jobbigt att vårt äventyr har fått ett slut. Men jag är så otroligt tacksam över att ha fått lära känna denna stiliga killen samt hans familj. Att lämna ut nyckeln till sitt hem och anförtro en främling att ta hand om ens älskade familjemedlem när man är på jobbet är något som jag själv aldrig skulle klara av. Jag förstår att det måste vara fruktansvärt jobbigt för hundägarna och därför gör jag allt för att de ska känna sig så trygga i vår relation som jag bara kan.

Jag tar mitt jobb med hundarna på största allvar. Det är ett underbart jobb som jag älskar otroligt mycket men som med alla jobb så finns det negativa sidor också. Det har funnits situationer där lösa hundar har sprungit fram till hunden som jag har varit ute med. Eller att personer bara antar att de får komma fram och hälsa eller att deras hund får hälsa. Jag behöver vara beredd på alla möjliga situationer som kan uppstå. Sen att vara ute i 3-6 timmar i alla typer av väder är inte heller speciellt roligt. När det är kallt ute så tar det flera timmar innan min kropp blir varm när jag väl kommit hem. Jag har ingen rast mellan hundarna så det är väldigt påfrestande på kroppen att gå så mycket jämfört med om man hade delat upp det under en hel dag.

Därför betyder det så otroligt mycket att få höra de fina orden som Messis ägare sa till mig idag. Det träffade rakt in i hjärtat. Att få höra hur uppskattad jag har varit, professionell och hjälpsam betyder verkligen allt för mig. Att behöva säga hejdå är verkligen den värsta delen av detta jobbet. Det gör så ont i hjärtat men jag är så otroligt tacksam för dessa 8 månaderna som jag och Messi har haft tillsammans. Han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

2 Kommentarer

  1. 1 april, 2023 / 10:33

    åååh, tycker det är så fint att se vilken relation du får till alla hundar, märks verkligen att ni tycker om varandra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.