0   20
0   44
3   20
0   36
0   24
2   23
2   25
0   31

Idag är det 7 år sedan som en anhörig till mig blev mördad

Den 30 Juni 2013

Idag är det 7 år sedan som en anhörig till mig blev mördad. Det har gått 7 långa år och saknaden är lika stor som den var då. Hur hanterar man när en anhörig blir mördad? Jag minns att jag önskade att hon hade valt att ta sitt liv istället för att någon annan skulle göra valet för henne. Hur kan man som vuxen människa tappa det såpass mycket att man mördar någon? Ser hur en person tar sitt sista andetag för alltid? Det är något jag aldrig kommer förstå.
Idag är det 7 år sedan som en anhörig till mig blev mördad

För 7 år sedan så vändes hela vår värld upp och ner. Inget skulle bli detsamma igen. Jag minns hur jag skulle ta med Antonia på bio. Vi skulle se Happy Feet 2. På vägen in i mataffären för att köpa godis så ser jag tidningsomslag med hennes ansikte på. Tidning efter tidning. Det knöt sig i magen och jag hoppades att Antonia inte såg omslagen. Det blev så offentligt alltihop och på grund av det så trodde jag att det skulle ske en förändring. Men bara två år efter att vår ängel hade blivit mördad så mördas Lisa Holm endast 17 år gammal. Hon hade hela livet framför sig. Jag minns att jag tänkte att jag förstår precis vad hennes familj och anhöriga går igenom. Det var ju jag bara två år tidigare. Två år efter att Lisa hade blivit mördad så blir Tova Moberg mördad av sitt ex endast 19 år gammal. Och i år blev Wilma Andersson mördad av sitt ex, endast 17 år gammal.

Unga kvinnor blir mördade av män

Efter mordet på vår ängel så trodde jag att det skulle ske en förändring i samhället. Det var så många som var engagerade och jag tänkte att nu kommer den där stora förändringen som vi alla har väntat på. Men det är uppenbart att mäns våld mot kvinnor inte kommer upphöra. Det är tragiskt nog inte sista gången som vi kommer få läsa såna här fruktansvärda rubriker. Jag lider med de familjerna som får gå igenom exakt samma sak som mig. Saknaden man har är enorm och det finns fortfarande så många frågor som är obesvarade.

Idag är det 7 år sedan som en anhörig till mig blev mördad
Om du befinner dig i ett destruktivt förhållande så måste du inse att du behöver lämna det förhållandet. Du måste våga ta hjälp. Från nära och kära, myndigheterna, vem som helst. Det finns varningssignaler att ta på allvar. Är han kontrollerande, bestämmer vem du ska umgås med eller vad du ska ha på dig så är detta en stor varningsklocka! Försöker han isolera dig från dina nära och kära så är detta en stor varningsklocka! Misshandlar han dig psykiskt genom att förminska dig så är detta en stor varningsklocka. Jag ber dig som läser detta att våga söka hjälp. Du kan inte rädda honom men du kan rädda dig själv.
Kontakta Polisen: 112
Kontakta Brottsofferjouren: 0200-212010
Kontakta Kvinnofridslinjen: 020-505050
Dela

6 Kommentarer

 1. 30 juni, 2020 / 18:24

  Fy vad hemskt och riktigt fruktansvärt. Förstår verkligen inte hur man kan mörda någon och det är helt sjukt. Sänder dig många styrkekramar <3

 2. Anne-Marie
  30 juni, 2020 / 18:39

  Tiden går så himla fort ❤️ Känns inte alls som att det gått så lång tid. Älskar dig en massa ❤️

 3. 1 juli, 2020 / 09:29

  Usch detta är så hemskt.. förstår inte hur det kan vara såhär, hur kan man mörda unga tjejer och på såna groteska sätt. Håller med i det du skriver och så viktigt att man försöker ta sig ur och ta hjälp om man är i ett destruktivt förhållande<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.