0   20
3   43
3   40
3   38
7   38
2   38
3   32
6   26

Ibland räcker det att tala med familjemedlemmar


Detta inlägget är i annonssamarbete med demensforbundet.se

Många av oss har en rädsla för att bli gamla. Man känner att livet är för kort och man vill hinna med så mycket som möjligt. Jag personligen känner ingen rädsla för att bli gammal men där emot kan jag känna att det är jobbigt att inte veta hur jag kommer få vara gammal. För mig är det ingen självklarhet att jag eller mina anhöriga kommer att få vara friska livet ut, och det skrämmer mig mest.

Jag har sett vad sjukdomar gör med oss människor. Att man som anhörig inte kan göra något är en fruktansvärd känsla. Det kan vara svårt att greppa och förstå hur en sjukdom kan förändra en person så himla mycket som demens kan. Man känner sig arg och ställer sig frågan ”Varför oss? Varför ska vi drabbas av detta?”.

Jag tror det kan vara till stor hjälp att läsa mycket av sjukdomen men också våga be om hjälp. Demensförbundet är ett handikappförbund och den största organisationen i Sverige som arbetar för att förbättra förhållandena för demenssjuka och deras anhöriga, både centralt och lokalt. Via deras hemsida kan man finna information, föreningar, kunskap och även få rådgivning. Jag tror det är enormt viktigt att man vid såna här tillfällen (oavsett vad det är för sjukdom) finner stöd. Ibland räcker det att tala med familjemedlemmar men ibland kan det vara skönt att få prata med någon som man faktiskt inte känner. Eller tala med någon som gått igenom exakt samma sak. Därför är det så otroligt viktigt att organisationer som Demensförbundet finns.


Detta inlägget är i annonssamarbete med demensforbundet.se

8 Kommentarer

  • dixiwonderland
   Författare
   23 januari, 2018 / 09:20

   Roligt med så många positiva kommentarer 😀

 1. 22 januari, 2018 / 14:00

  Håller med, det är så bra att såna organisationer finns! 🙂

 2. 22 januari, 2018 / 14:38

  Min pappa har precis fått plats på äldreboende så jag vet vad det innebär. Dock inte demensavdelning.

 3. 22 januari, 2018 / 23:28

  fin kamera
  ja nu har det varit lite kallt oxå men kommer plus igen så ryker det nog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.