1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Hur ska jag tänka kring växtnäring och vattning inför våren?

Innehåller reklamlänkar för Wexthuset.com

Jag fick två frågor av en följare på min instagram förra veckan. Frågorna var så bra så jag frågade om det var okej om jag delade frågorna/mina svar här. Jag tror nämligen att det finns många som undrar exakt samma sak och då kan detta inlägget förhoppningsvis vara till hjälp.

Hur ska jag tänka kring växtnäring och vattning inför våren?

Hur ska jag tänka kring växtnäring och vattning inför våren?

Phildodendron Florida Beauty

Fråga: Nu är vi inne i Mars månad och det är ju snart vår. När ska man börja vattna sina växter en gång i veckan?

Svar: Hur ofta man behöver vattna sina växter bestämmer växterna själva. Det finns flera faktorer som påverkar hur ofta man behöver vattna. De främsta är: Vilken typ av jordmix man har, hur är miljön där växterna står? Är det varmt eller kallt och hur hög är luftfuktigheten. Många gör misstaget av att endast utgå från hur jorden på ytan ser ut/känns. Lyft på krukan, är den lätt eller tung? Stick ner ett finger i jorden. Bara för att ytan är torr så betyder inte det att resten av jorden är det. Det är viktigt att alltid låta växterna torka ut mellan vattningarna. Därför behöver du lära känna dina växter för att se när de vill bli vattnade.

Hur ska jag tänka kring växtnäring och vattning inför våren?

Epipremnum Marble Queen

Fråga: Ska man börja med växtnäring nu för det står ju Mars – September eller ska man vänta lite tills solen kommer fram mer?

Svar: När det kommer till växtnäring så använder jag växtnäring året om. Jag älskar min Formulex och det gör även mina växter. Anledningen till varför jag använder växtnäring året om är för att växterna fortfarande växer. Om din växt slutar växa bara för att det är vinter då är den förmodligen döende. Om det inte är en sort som faktiskt går i dvala. En 5 liters dunk från Formulex håller i ca 7 månader för mig och då använder jag näring nästan alla gånger som jag vattnar. Jag tar endast en matsked och blandar i min vattenkanna. Så nej, jag tycker inte att man ska vänta med växtnäringen utan jag tycker att man ska använda den året runt.

1 kommentar

  1. 7 mars, 2024 / 19:44

    Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.