0   17
0   31
2   36
1   30
4   43
6   26
4   26
2   21

Hur mycket kostade vår resa till Gotland?

Hur mycket kostade vår resa till Gotland?

Under många år så reste vi aldrig bort. Förra året så gjorde vi en resa till Skåne och denna sommaren blev det Gotland. Att Gotland är dyrt under sommaren vet nog de flesta, men hur dyr blev egentligen vår Gotlandsresa? Naturligtvis så går det att hålla priset nere genom att boka annat boende där man tex har eget kök så att man inte behöver äta ute. Men för mig är en del av semester att slippa laga mat.

Boende/Hotell: För att få ett bra boende på Gotland så behöver man boka ett år innan. Det går säkert att boka senare också men vårt hotell var det enda hotellet som låg i Visby, som erbjöd frukost och där vi kunde boka fyra nätter när jag skulle boka ett år tidigare. Ska även tillägga att vi valde att betala lite extra för att kunna ha möjligheten att avboka hotellet. Hotellet kostade 8780 kronor.

Båten: Detta var den värsta kostnaden på hela resan. Vi valde att ha avbokningsbara biljetter då vi inte visste hur läget med Ryssland skulle utvecklas, hur Covid skulle sprida sig eller om vi skulle bli sjuka. Men båten kostade tur och retur 4221 kronor.

Hur mycket kostade vår resa till Gotland?

Mat: Som jag skrev tidigare. Här kan man komma undan betydligt mycket billigare. Men vi åt ute varje dag. Testade olika restauranger och jag skulle säga att snittpriset på en varmrätt är ca 325 kronor. Med all mat, fika, glass, dricka och alkohol som köptes under resan samt maten som vi köpte på båten + när vi stannade och åt på Max på vägen hem så landade vi på 4490 kronor.

Shopping: Vi besökte faktiskt nästan inga butiker på Gotland. Hos Stylemood så shoppade jag loss och så hittade vi en liten lanthandel där jag köpte en filt. Så shoppingen landade på 2346 kronor.

Hur mycket kostade vår resa till Gotland?

Parkering: Parkeringen var så mycket billigare än vad jag trodde. Innan resan så trodde jag att vi skulle betala ca 2400 kronor. Under Torsdagen så åkte vi ingenstans med bilen men kör man utanför Visby så är de flesta parkeringarna gratis. Men det slutade på endast 250 kronor.

Bensin: Här kommer man inte billigt undan hur man än gör. Vi tankade bilen innan vi åkte till Gotland och vi tankade innan vi åkte hem vilket resulterade i 1297 kronor.

Övrigt: I denna kategorin så ingår toalettbesök som har kostat pengar. Detta var dock inte på Gotland utan i Nynäshamn precis innan vi skulle på båten. Sen kostade det att resa in till Blå Lagunen. Den summan landade på 60 kronor.

Den totala kostnaden för vår Gotlandsresa: 21.444 kronor

För oss så är detta mycket pengar. Men vi har också sparat inför den här resan i ett års tid. Båten och boende är tyvärr väldigt dyrt. Väljer man att bo utanför Visby så är boendekostnaden förmodligen mycket mindre. Och skulle man hyra stuga där man kan laga sin egna mat så skulle man kunna spara in flera tusen. Men trots en väldigt stor summa pengar så är jag jätte nöjd med resan. Vi fick upptäcka så mycket och bara att få ta del av dessa gamla byggnaderna som är nästan tusen år gamla. Det var magiskt! Jag kan varmt rekommendera Gotland som resmål. Så otroligt vackert. Åker man dit under Medeltidsveckan då tror jag faktiskt att det känns som en saga på riktigt.

6 Kommentarer

 1. Julia
  9 augusti, 2022 / 15:26

  Älskar att du är så transparent! Så intressant att få en inblick i vad det kan kosta när man själv är intresserad av att resa.

  • dixiwonderland
   Författare
   9 augusti, 2022 / 19:00

   Va glad jag blir att du uppskattade det 😀 Jag visste att Gotland var dyrt för det var vad alla sa till oss men att det skulle kosta så här mycket pengar hade jag ingen aning om. Ångrar dock inget (förutom första restaurangen som vi åt på) då allt var toppen. Är jätte nöjd med resan och hoppas att vi kommer kunna resa tillbaka snart igen 😀

 2. 9 augusti, 2022 / 20:58

  så intressant att räkna ut så där! försökte tänka nu hur mycket våran resa gick på med allt, men har inte kvar/koll på alla siffror men vi kom undan billigare än vi tänkt iaf, åså bodde vi ju hos släkt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2022 / 11:15

   Skönt att det blev billigare än vad ni tänkt 😀 Det underlättar ju en hel del att kunna bo hos folk man känner. Det sparar man flera tusen på.

 3. 10 augusti, 2022 / 10:30

  För mig och Erik är det också mycket pengar, men det är ju VÄRT det för vad ska man ha pengar till om man inte gör saker man vill och gillar? Rama in dem? Ha dem i madrassen? Jag längtar efter en resa jag också 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2022 / 11:16

   Man kan ju investera dom på börsen så att de växer? 😅 Men det är viktigt att unna sig också och inte bara spara hela tiden. Man behöver balans helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.