0   22
2   34
1   29
4   40
6   26
4   26
2   21
0   29

Hur kan du lägga så mycket pengar på växter?

Hur kan du lägga så mycket pengar på växter? Philodendron Sodiroi

Philodendron Sodiroi

Folk blir chockade när jag berättar att jag kan betala 1300 kronor för ett enda blad. Vem lägger så mycket pengar på något som kan dö? Men nu är jag inne på mitt tredje år som Crazy Plant Parent. För någon som inte är i denna världen så förstår jag att det låter helt galet att det finns personer som betalar flera tusen för ett enda blad. Den dyraste växten som någonsin blivit såld (vad jag vet) kostade 160.000 kronor och var en Rhapidophora Tetrasperma Variegata med 9 blad. Detta var i Nya Zeland och där är priserna mycket dyrare än om man jämför med Sverige.

Hur kan du lägga så mycket pengar på växter?

Den dyraste växten som ”jag” har köpt var min examenspresent som jag fick av min sambo. Det var en Philodendron Florida Beauty som han betalade 2500 kronor för. Men då bladet hade brutits av vid transporten så fick vi tillbaka en del av pengarna. Nu försöker jag byta växter istället för att köpa. Betydligt billigare men också så mycket roligare.

Hur kan du lägga så mycket pengar på växter? Scindpasus Pictus Exotica.

Scindpasus Pictus Exotica

Men oavsett om jag byter växter eller betalar för dom så känner jag att så länge man inte tar lån för att kunna utöva sin hobby så borde inte andra bry sig. Jag varken röker, dricker alkohol, spelar, tar droger eller något annat. Jag tycker det är betydligt värre att vissa spenderar flera tusen i månaden på alkohol och fester än att jag köper sticklingar. Den fyllan är en förlust. Du förstör din kropp, bränner hjärnceller. Medan jag tar hand om sticklingen, låter den växa på sig och sen om jag vill så kan jag ta sticklingar på den, sälja och tjäna in de pengarna som jag lagt ut. Växterna i sig blir alltså en investering.

Hur kan du lägga så mycket pengar på växter? Scindapsus Pictus Silver Splash.

Scindapsus Pictus Silver Splash

För mig så är växterna så mycket mer än en hobby. De har blivit en del av mitt jobb då jag har som mål att tjäna pengar på min Youtube kanal som instagramkonto. Men växterna var också en del av min räddning i sorgen efter Bonzo. Jag fick något att fokusera på. Något annat att ta hand om. Naturligtvis kan växterna aldrig ersätta honom. Men det var en anledning för mig att gå upp på morgonen. Sen trodde jag aldrig att jag skulle träffa så fina människor som jag har gjort tack vare växterna. Några av dessa personerna ser jag idag som mina närmaste vänner och vi pratar dagligen. Är så otroligt tacksam för vad växterna har givit mig.

Dela

4 Kommentarer

 1. 14 juni, 2022 / 11:34

  Jag tjänar inga pengar alls på blommorna jag köper, tvärtom! Jag spenderar ca 1000 kronor varje år på blommorna till vår altan, och jag älskar den känslan jag får varje gång jag kliver ut där, så det är väl värt dom pengarna!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juni, 2022 / 20:02

   UNDERBART! Kan verkligen relatera till den känslan 😀

 2. 14 juni, 2022 / 14:26

  Jag tycker att folk lägger sig i alldeles för mycket vad andra gör eller inte gör. Tycker det låter fint att du hittat flera vänner tack vare växterna. Fantastiskt ju!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juni, 2022 / 20:02

   Det roliga är att de flesta som har mer ”negativa” åsiker är personer som både rökar och dricker alkohol. Tycker deras ”hobbies” är betydligt värre 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.