2   61
46   116
6   37
4   30
0   45
0   53
35   135
6   51

Hur jag förbereder mig inför en fotografering


Detta inlägget är ett annonssamarbete med mitt egna företag Wondersbydixi

Som ni vet så har jag planterat in årets första fotografering som sker imorgon. Alla fotograferingar är olika även om typen av fotografering är den samma. Man arbetar med människor och som ni vet är vi alla väldigt olika. Jag som fotograf har som största uppgift att få mina kunder att känna sig trygga med mig. Men jag tänkte att det kunde vara intressant för er att veta hur jag förbereder mig inför en fotografering.

Inspierationsbilder

Något som jag alltid ber mina kunder att göra är att skicka inspirationsbilder. Jag antar att de väljer mig som fotograf för att de har sett mina bilder och vet vilken typ av fotograferingar jag gör. Men det är alltid bra att få inspirationsbilder för att veta exakt vad kunden är ute efter och om jag som fotograf kan förmedla det.

Utrustningen

Det viktigaste är naturligtvis min utrustning. Jag går igenom kameran och ser till att den fungerar som den ska. Gör rent kamera linserna samt kontrollerar att de fungerar som de ska. Jag ser till att kamerabatteriet är laddat. Det kan vara bra att ha ett extra batteri med sig om det skulle vara en väldigt lång fotografering samt ett extra minneskort om det skulle behövas.

Sen finns det naturligtvis en massa andra saker som ska fungera. Kommunikationen mellan mig och mina kunder. Att vi båda är överens om vad det är som ska skapas och att vi får fram den känslan som vi vill ha. Jag skulle aldrig tacka ja till en fotografering som jag inte kan stå bakom. Och för mig är känslan kring bilderna så enormt viktig. Därför måste kunderna som anlitar mig förstå vilken typ av fotograf jag är. Fotograferingen imorgon skiljer sig från allt som jag har gjort tidigare. Men jag tycker det är roligt med utmaningar och jag tror att det kommer bli hur bra som helst.


Är du också intresserad av att boka en fotografering med mig? Jag inriktar mig på fotograferingar som sker ute i naturen med naturligt ljus. Har några favoritställen här i Trollhättan och tillsammans är jag säker på att vi kan skapa magi tillsammans. Jag fotograferar allt från husdjur, par och familjefotograferingar. Alla mina fotograferingar har ett startpris på 3000 kronor. Sen kan den summan variera beroende på vad det är för typ av fotografering som vi ska göra. Är du intresserad så maila mig på contact@dixiwonderland.com och döp mailet till FOTO.
Dela

6 Kommentarer

 1. 16 januari, 2020 / 17:54

  Kul att läsa om hur du förbereder dig inför en fotografering 🙂
  Jag brukar också kolla utrustningen och framför allt ladda batterier och tömma minneskort 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 januari, 2020 / 18:49

   Mina minneskort är alltid tomma 😉 Tömmer alltid efter varje fotografering 😀

 2. 16 januari, 2020 / 19:51

  så intressant att läsa! Hade du bott närmare hade jag frågat om du ville ta våra bröllopsbilder

 3. 17 januari, 2020 / 09:31

  Så roligt att läsa hur du förbereder dig!! Härligt att kika in på din blogg igen efter mitt lilla uppehåll 😀 Ska bli roligt att se de kommande bilderna<3 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.