23   34
7   23
9   30
26   42
2   33
0   23
2   30
0   20

Hur du skapar en rutin när du arbetar hemifrån


Inlägget är reklam för Nelly.com och innehåller annonslänkar

Nu i dessa Corona tider så är det många som tvingas arbeta hemifrån. Jag har arbetat hemifrån i snart 6 år och har redan min rutin satt. Men är man inte van så kan det vara väldigt svårt att skapa en bra arbetsrutin så därför tänkte jag tipsa er om hur du skapar en rutin när du arbetar hemifrån.

arbeta hemifrån

Bestäm dina arbetstider

När man arbetar hemifrån så är det viktigt att ha rutiner. När du arbetar hemifrån och inte är van vid det så är de lätt att hjärnan tänker – ledig. Och därför är det viktigt att ha bestämda arbetstider. Enklast skulle jag tro är att arbeta efter samma tider som man har på jobbet. Jag har inga arbetstider mer än att jag inte ska arbeta efter klockan 19:00. Men sen har jag också arbetat hemma i 6 år så jag vet vad som måste göras och hur lång tid det kommer att ta.

Använd en kalender

Ni vet hur mycket jag älskar min kalender. Det hade varit omöjligt för mig att ha koll på allt som ska göras om jag inte hade haft den. Det är kampanjer, rabattkoder, samarbeten, deadlines, inlägg som ska publiceras olika dagar. Vill man inte använda en sån här kalender så funkar säkert den som finns i telefonen. Skriv vad som ska göras för dagen så att du behåller fokus och vet vad som ska göras.

Skapa en arbetsplats

Kan låta svårt men om jag som bor på 33 kvm kan skapa två arbetsplatser så kan jag garantera dig att det kan du också. Det viktigaste är att ha en arbetsyta som är bekväm och som låter dig behålla fokus. Se till att du snabbt och enkelt kan få upp allt som du behöver men att det också är enkelt att plocka undan när du är klar.

Arbeta hemifrån kan vara svårare än vad man tror

Vit blus med detaljer från Nelly.com
Min super söta blus hittar ni här

Lämna hemmet

I dessa Corona tider så uppmanas vi att hålla oss hemma. Men av erfarenhet så vet jag att det kan vara farligt att spendera allt för mycket tid inomhus isolerad. När du har rast, gå en kort promenad. Har du tillgång till trädgård, ta på dig varma kläder och drick din kopp kaffe utomhus. Det är viktigt att vi får frisk luft och rör på oss. Ingen mår bra av att vara instängd i sin bostad allt för länge.

Var social

Att arbeta hemifrån är väldigt ensamt. Det kan låta lyxigt i mångas öron men är man inte van så kan man få en chock över hur ensamt det faktiskt är. Därför är det viktigt att få in det sociala i ens liv. Då vi uppmanas att hålla oss inomhus så kan man alltid avsluta dagen med att umgås med en vän och beställa take away. På de sättet får du umgås med någon du tycker om samt gynnar restaurangerna som har det väldigt svårt just nu. Förutsatt att personen är frisk naturligtvis. Annars kan en face time dejt vara ett bra alternativ.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.