12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Hundrastare | Efter 5 år så har jag nu gått min sista promenad

Hundrastare | Efter 5 år så har jag nu gått min sista promenad

Världens bästa Hugo

2017 började jag arbeta som hundrastare. Under den här perioden i mitt liv så var jag extremt isolerad. Jag klarade inte ens av att gå ner till butiken som låg 20 meter ifrån vår bostad för att hämta paket ensam. Jag mådde så fruktansvärt dåligt och insåg att desto mer isolerad jag blev desto sämre blev mitt mående. Så jag började först att arbeta som hundrastare åt Ronja och Melker som var våra familjers hundar.

Hundrastare | Efter 5 år så har jag nu gått min sista promenad

Världens bästa Nala

Spola fram till 2021. Jag hade precis avslutat min floristutbildning när en person lägger ut en annons på en husky de skulle behöva hjälp med. Det visade sig att de bodde 1 minut ifrån mig och jag kom dit på intervju och fick jobbet. Det vi inte visste då var att Sari skulle bli en av mina bästa vänner och jag skulle bli fairy godmother till min älskade lilla Aila. Nala var allt jag hade kunnat drömma om. Även fast det hade gått 1 år sen Bonzo hade somnat in så var jag mitt i sorgen. Nala var den hunden som gjorde att jag vågade öppna upp mitt hjärta igen för hundar. Hade det inte varit för henne så hade jag aldrig velat ha hundar i mitt liv igen.

Världens bästa Oliver

Sen så började allt rulla på. Mina sociala medier gick sämre vilket gjorde att jag tog in fler och fler hundar. Som mest så hade jag 6 hundar samtidigt men jag insåg att det var alldeles för mycket för min kropp. De flesta som arbetar som hundrastare tar alla hundarna samtidigt då alla hundar ska ut vid lunch. Jag valde att ta dom en och en. Främst för att man vet aldrig vad som händer under en promenad. Det har vid flera tillfällen kommit fram lösa hundar när jag har varit ute med Oliver. Som tur är så har jag bara haft honom vilket har gjort att jag har kunnat lyfta upp honom. Men hade jag haft fler hundar så hade jag inte haft den möjligheten.

Hundrastare | Efter 5 år så har jag nu gått min sista promenad

Världens bästa Smilla

Att arbeta som hundrastare har både för och nackdelar

Som med alla jobb så har jobbet som hundrastare haft sina för och nackdelar. Den största nackdelen är utan tvekan vädret. Att vara ute och gå så mycket som jag har gjort i alla typer av väder är inte roligt. På sommaren så har det ibland varit 30 grader varmt i skuggan när vi har varit ute och på vintern så har det varit blött och kallt. Men oavsett väder så har jag haft de bästa, sötaste och med underbara kollegorna som ni kan tänka er. Hur jävligt vädret än har varit så har de alltid fått mig att le.

Världens bästa Luna

Efter fem långa år så avslutar jag idag min karriär som hundrastare

Totalt så har jag tagit ut hela 13 hundar under dessa åren. Hundarna som jag har fått arbeta med i år har varit helt fantastiska. Messi, Nala, Hugo, Smilla, Luna och Oliver. De har alla en väldigt speciell plats i mitt hjärta. När jag kom hem idag från jobbet så bröt jag ihop och tårarna bara sprutade. Jag vet att detta var rätt beslut för mig men det betyder inte att det var ett lätt beslut. Jag har så mycket kärlek för dessa underbara vovvarna och det gör ont i hjärtat att veta att vi inte kommer ses som vi har gjort tidigare. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kommer träffa på varandra ute på stan. Tack för att jag har fått vara en del av era liv. Jag kommer sakna er så mycket.

6 Kommentarer

  1. 1 november, 2023 / 09:42

    Åh, vilket fint inlägg! Man känner verkligen värmen och kärleken, och förstår verkligen vad du menar med att ett beslut kan vara rätt, men fortfarande svårt! <3

  2. 2 november, 2023 / 10:03

    Så fina hundar och så uppskattad du verkar ha varit ❤️

  3. 3 november, 2023 / 19:40

    Vilken lång och härlig karriär <3 Grattis till det nya jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.