4   18
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36
7   21

Hund instängd i överhettad bil 26 grader varmt ute

Jag står just nu inne på Ica Maxi och kämpar för att hålla tillbaka tårarna för jag är så jävla arg! När jag och mamma parkerar så hör jag en hund skälla. Jag går fram till bilen och ser att det står en hund i bagaget. Fönsterna var öppna ca 5 cm och ute i solen (där bilen står) är det minst 26 grader varmt. Jag fotograferar reg numret och springer in i butiken. Går före alla i kön och säger högt att personalen måste ropa ut efter detta reg numret för det sitter en hund i bilen. Direkt märker jag hur folk i kön blir upprörda (inte för att jag har gått före utan för att någon är så korkad att de har lämnat sin hund i bilen). Dumt nog har inte Maxi den funktionen men de tillkallar en vakt som följer med oss ut till bilen.

Hund instängd i överhettad bil 26 grader varmt ute

Han lyckas öppna ena bakdörren och skriver en lapp till ägarna. Han var tvungen att ta ett annat ärende men strax efter att han har gått så kommer ägarna. Förmodligen hade de stått och väntat på att vakten skulle gå då man såg bilen inne från butiken. Dom kom med så kort tid efter att det inte kan ha varit någon slump. En man och kvinna i 60 års åldern. Jag frågar om det är deras bil och de svarar ja och då frågar jag hur de tänker när de låter hunden vara kvar i bilen medan de går in och handlar. Gubben säger att de bara varit borta i 5 minuter men det är en ren jävla lögn.

Jag och mamma hade stått där ute i värmen i minst 15 minuter. Vilket vi sa men då säger han argt att vi ljuger. Jag säger att vi har tillkallat vakt som även lämnat en lapp på bilen. Den lappen tar gubben och bara kastar på marken. Och här exploderar jag. Jag börjar skrika så både folk och bilar stannar för att kolla vad som händer. Jag skriker att det är ren jävla djurplågeri att lämna en hund i bilen när det är så varmt. Och att de borde bli anmälda till Länsstyrelsen för detta. Kärringen säger att hunden har skällt för att den löper men det är ren bullshit. När jag sa att dom borde bli anmälda så säger kärringen ”Men gör det då”.

”Då blir jag ännu argare och skriker att jag har fotograferat bilen och kommer hänga ut dom på facebook”

Man kan tycka att mitt beteende är dumt/omoget men ärligt talat. Är du så dum i huvudet att du lämnar ditt djur i en kokhet bil mitt i solen. Så spelar det ingen roll hur man tilltalar en sån person. Dom kommer aldrig förstå allvaret i situationen. Hade dom haft hjärnceller så hade de lämnat hunden hemma från första början. Eller så hade en av dom suttit kvar i bilen med AC på. Jag var så arg efteråt att jag skakade och fick hålla tillbaka tårarna. För mig som har haft hund i hela mitt liv så kommer jag aldrig förstå hur man kan utsätta dom för fara. Därför blir jag så fruktansvärt arg när man år efter år efter år läser om hur vissa personer lämnar sina hundar och även barn i överhettade bilar. Jag kan bara hoppas att dom efter den utskällningen som jag gav dom aldrig någonsin lämnar hunden i bilen igen. Och jag hoppas att alla ni som läser detta agerar på samma sätt som jag. Gå inte bara förbi! Kontakta personalen, ring polisen.

Min senaste vlogg / Ställ en fråga till min frågestund

Dela

18 Kommentarer

 1. Marie
  19 juni, 2019 / 14:32

  Men herregud! Vad är det för idioter. Stackars hund, det måste varit jättevarmt för hunden. Hoppas att dom aldrig mer gör så igen efter att du skällde ut dom. Så gör man bara inte 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   22 juni, 2019 / 16:00

   Ja det var hemskt att se den lida medan idioterna var inne i butiken som har ac…

 2. 19 juni, 2019 / 15:14

  Jag tycker att det du gjorde var hur bra som helst och jag hade gjort exakt likadant. Heja dig! <3 Kramis

 3. 19 juni, 2019 / 15:24

  FY! Så gör man verkligen inte. PUNKT!

 4. 19 juni, 2019 / 20:15

  åh fy, så bra att du reagerade, och att du gjorde det så starkt! borde vara körkort på att få ha djur och barn

 5. 19 juni, 2019 / 20:47

  Alltså du anar inte var arg jag blir nu av att läsa detta, det är SÅ hemskt och skulle aldrig i hela mitt liv göra så mot ett djur! Det är verkligen djurplågeri och blir så förskräckt hur människor kan vara!

  • dixiwonderland
   Författare
   22 juni, 2019 / 15:58

   Man tror att folk ska ha mer vett i huvudet med tanke på allt man har kunnat läsa om i tidningarna men än är tyvärr inte den sista idioten född.

 6. 19 juni, 2019 / 21:30

  Så sjukt att göra något sånt! I bilen blir det varmt på en gång, folk borde fatta att man inte kan lämna varken djur eller barn när man går in och handlar!!!

  • dixiwonderland
   Författare
   22 juni, 2019 / 15:56

   Och sen var de två så jag fattar inte varför inte en av dom satt kvar med hunden…

 7. 19 juni, 2019 / 22:24

  Men åhhhh asså hur är vissa folk funtade ens?!? Hur kan man vara så dum i huvudet, rent ut sagt, att lämna en hund i bilden mitt i sommaren? Asså jag hade blivit lika arg och ledsen som dig!! Och att man nonchalerar det på de sättet, HUUUR kan man inte se allvaret???? Fan de kunde få sätta sig i bilden och se hur det kändes, usch för dessa människor!!

  • dixiwonderland
   Författare
   22 juni, 2019 / 15:56

   Såna personer ska verkligen inte ha djur 🙁

 8. 20 juni, 2019 / 08:35

  Fyyyyy faaaan för sådana människor!!!!!! Såg någon bild som visade vad den egentliga temperaturen blir inne i bilen när det är x antal grader ute och när det är så varmt ute kan värmen i bilen vara mellan 80-90 grader! Helt sjukt att man kan låta sitt djur vara kvar där!!! Djurplågare!!!

  • dixiwonderland
   Författare
   22 juni, 2019 / 15:56

   Ja det var så hemskt att se. Kändes dock bra att stå kvar tills de kom så man kunde skrika ur sig all ilska på dom.

 9. 20 juni, 2019 / 12:42

  Alltså FY FAN för människor alltså. Blir så jävla förbannad!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.