4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Havets Wallenbergare Recept

Som ni vet så älskar jag att äta mat ute men det blir en hel del goda middagar här hemma också. Från att knappt äta fisk så står fisk på menyn rätt ofta här hemma. Jag har märkt att min mage klarar av det väldigt bra. Havets Wallenbergare åt jag för första gången när jag och min sambo bodde på Asian Spa i Varberg. Det var och är än idag något av de godaste jag har ätit. Som ni vet så lagar jag aldrig mat efter recept så ni får helt enkelt utgå ifrån hur många ni är i familjen eller googla upp andra recept om ni vill ha det mer exakt.
Du behöver:
Potatis som du kan göra potatismos på
Smör
Mjölk
Fisk (valfritt vilken sort man använder, jag hade lax)
Ströbröd
Persilja
Kryddor
Grädde
Handskalade räkor
Ärtor
Gör så här: Skala potatisen, lägg den i en stor kastrull och fyll med vatten. Ställ på plattan och sätt på. Mixa fisken i en mixer tillsammans med ströbröd, grädde, kryddor och persilja. Hur mycket du ska ha av varje beror lite på hur mycket fisk du använder. Gör du för fyra personer så ta 1 dl ströbröd och en halv dl grädde. Man kan om man vill ha ägg i men jag tycker det smakar bättre utan. Det viktiga är att fisken inte blir för blöt så snåla med grädden och tillsätt en liten mängd åt gången. Du ska kunna forma fisken så som jag har gjort på bilden. När du mixat klart så formar du fisken och lägger i en ugnsform. In i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Jag brukar steka den efteråt för att få finare yta men detta är frivilligt. När potatisen har kokat klart så är de bara att göra mos på det. Som sås så använde vi en sån här förpackning. Kommer i flera olika smaker. Sen toppade jag det med ärtor och handskalade räkor.
Dela

6 Kommentarer

 1. 20 september, 2019 / 14:29

  Ser jättegott ut, länge sen jag åt ärtor!

  • dixiwonderland
   Författare
   23 september, 2019 / 22:45

   Ärtor är en av mina favoriter 😀

 2. 22 september, 2019 / 17:44

  Oj så gott det där såg ut =D

 3. 30 september, 2019 / 08:59

  Mums!!! Jag hatade fisk när jag var yngre men har börjat lära mig det mer och mer 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   2 oktober, 2019 / 09:36

   Jag tror mycket handlar om hur man tillagar den 🙂 Sen är inte lukten något vidare xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.