8   35
3   28
0   22
3   46
3   40
3   39
7   40
2   38

Finns det något mysigare än en julfilm och dricka varm choklad?

Finns det något mysigare än en julfilm och dricka varm choklad?

Finns det något mysigare än en julfilm och dricka varm choklad?

I don´t think so! Eller jo, om man har en gosig pyjamas på sig också haha. Jag har spammat min instagram med varm choklad och mina super fina glasmuggar. Ångrar mig så mycket att jag inte köpte fler muggar för nu är de slutsålda för andra gången. Så himla fina och väldigt lätta. Jag trodde först att det var plast för de känns inte alls som glas.

Varmchoklad har varit en tradition hemma hos oss i många år nu. Det får mig alltid att tänka på när jag gick hos min dagmamma när jag var liten. Då fick jag alltid varm choklad och ostfrallor. Minns att jag tyckte det var så himla gott. Känns lite extra mysigt att skriva detta inlägget samtidigt som snöflingorna dansar utanför fönstret. Det var många år sedan som vi hade så här mycket snö och att den låg kvar. Varje dag går jag och hoppas på mer snö.

Finns det något mysigare än en julfilm och dricka varm choklad?

Recept på varm choklad

Mjölk
Kakao
Socker
Vispgrädde
Kolasås

Gör så här: Jag mäter upp mjölken i muggarna. På så sätt så vet jag att jag får den perfekta mängden. Sen ner i en kastrull. Sen häller jag i kanske 2 msk kakao och ungefär 3 msk strösocker. Som ni förstår så går jag bara på känsla men smaka av och se vad du tycker är gott. Jag älskar allt som är sött som socker så jag vill att min choklad ska vara söt. Men vissa tycker kanske att det är godare med mer smak av kakao och då får man ha i mindre socker. Låter detta koka upp och ställer sedan av.

Desto varmare chokladen är desto snabbare kommer grädden att smälta. Personligen så tycker jag det är gott oavsett men jag rekommenderar att man häller upp chokladen och låter den stå i ca 3 minuter innan man lägger i den vispade grädden och toppar med kolasåsen. Man kan även ha på riven choklad, mashmallows eller något annat gott.

Fler recept hittar ni här

8 Kommentarer

 1. 7 december, 2021 / 10:12

  Vad gott och mysigt ✨

 2. 7 december, 2021 / 17:46

  nej det finns nog inte det 😀 är så ledsen att Theodor vägrar dricka mjölk eller substitut för 🙁 just pga varm choklad haha

  • dixiwonderland
   Författare
   8 december, 2021 / 16:28

   Varför vill han inte dricka mjölk? 🤣 Alltså vad är det för knäpp unge 🤣 Han vill inte dricka mjölk men salta pinnar går bra hahaha 🤣

 3. 7 december, 2021 / 20:58

  Så himla mysigt, minst en julfilm om dagen nu! 🙂 Och vad kul att ni också har snö, väldigt ovanligt innan jul för oss men hoppas så att den får ligga kvar till julafton, ger ju mer julkänsla!! :D<3

  • dixiwonderland
   Författare
   8 december, 2021 / 16:29

   Vi kommer få plusgrader denna veckan så snön kommer tyvärr försvinna 🙁

 4. 20 december, 2021 / 20:54

  Slurp! Såg också otroligt fint ut, så tjusigt är det aldrig när jag dricker varm choklad. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.