1   25
3   31
3   33
1   41
3   37
4   48
0   28
5   29

Era växtfrågor

Finns det någon växt du inte gillar och varför?

Jag förstår verkligen inte hypen med palettblad. Tycker dom är så fruktansvärt fula och påminner om ogräs. Dr Westerlund är också en fruktansvärt ful växt som påminner om ogräs. Porslinsblommor hade jag svårt för i början men nu har jag börjat gilla dom allt mer. Är dock tveksam till om jag någonsin skulle skaffa en men en sak är säker. Jag kommer aldrig köpa hem palettblad haha.

Hur ska man ta hand om en nyplanterad variegata stickling?

Nu vet jag inte om du syftar på en viss sort eller variegata i allmänhet. Mitt bästa tips för alla växter som är variegataed är att de vill ha och behöver mycket mer ljus än helgröna växter. Detta för att de inte har lika mycket klorofyll som tar upp näring åt dom. Som med alla mina växter så låter jag dom torka ut ordentligt innan jag vattnar dom. Undantag för mina Calatheor och Nepenthes. När det är dags att vattna så vattnar jag ordentligt. Det ska rinna vatten igenom innerkrukan och jag brukar köra två omgångar så att verkligen hela rotsystemet får vatten på sig. Men mycket ljus och undvik direkt solljus. Gärna hög luftfuktighet också om det finns möjligthet till det.

Vad ska jag göra med min plam som får gula och bruna blad hela tiden?

Jag skulle gissa på att det beror på för torr luft och brist på ljus. Nu under vintern så är luftfuktigheten nästan 20% lägre än på sommaren så har man mycket växter så skulle jag säga att en luftfuktare är ett måste. Det är även bra för oss människor så se det som en investering. Köp också en hygrometer så att du har koll på luftfuktigheten. Jag försöker alltid att ha max 60%. Går den över det då stänger jag av luftfuktaren. Vill man inte köpa en luftfuktare så fungerar det bra med att hänga tvätt i samma rum. Jag har gjort en video om hur man ökar luftfuktigheten hemma utan luftfuktare.

Önskeväxt just nu?

Philodendron White Knight och Philodendron White Wizard. Jag har verkligen fått dille på Philodendrons och dessa två är verkligen drömväxterna för mig. Ska jag vara ärlig så var jag inte alls sugen på att köpa en Philodendron White Princess men med tanke på att den är ca 1100 kronor billigare så fick den bli en sån. Nu ångrar jag mig dock inte det minsta! De är svåra att få tag i och de som jag väl har hittat har knappt haft något vitt alls och kostat alldeles för mycket. Vet att det vita varierar väldigt mycket men betalar man över tusenlappen för en växt då man sig att den åtminstone ska ha ett blad med vitt på.

Dela

4 Kommentarer

 1. 28 november, 2019 / 12:11

  Kaktusar är väl inget jag brinner för……

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2019 / 07:09

   Samma här. Jag tycker dock att palettblad är värre än kaktusar xD

 2. 29 november, 2019 / 06:11

  Vilka bra svar på frågorna! 😀 Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.