1   12
12   26
1   21
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19

DIY | Sticka en egen halsduk – Brioche stitch


Detta inlägget är i samarbete med Skapamer.se

DIY som betyder Do it yourself har verkligen satt sin prägel på mig. Det tog mig bara tre dagar att sticka denna halsduken som är över två meter lång. När man har så mycket jobb på olika håll så känns det underbart att ha något som får mig att slappna av. Det blir nästan maniskt på de sättet att jag inte märker hur snabbt tiden passerat. Som längst att jag i fem timmar i streck och stickade. Jag har inte tagit tiden men jag skulle gissa att denna halsduken tog runt 15 timmar att göra.
/
DIY means Do it yourself and has really made it´s mark on me. It took me just three days to knit this scarf that is over two meters long. When you have so much work in different places, it feels wonderful to have something that makes me relax. It’s almost manic in the way that I did not notice how quickly time passed. One night I was knitting for five hours with no breaks. I have not taken the time but I would guess that this scarf took around 15 hours to do.

Jag hade länge varit på jakt efter en stor jumbo halsduk som var multifärgad men det var svårt att hitta det jag sökt. Sen kände jag att eftersom jag lär mig nya mönster väldigt snabbt så kan jag lika bra göra en själv. Hos Skapamer finns det ett stort utbud på garn. Allt från akryl, ull och bomull. Är man osäker på vad man tycker om för garn så skulle jag rekommendera att man besöker en garnbutik och lär känna garnen.
/
I had been looking for a big jumbo scarf in multi colors for a while but I could not find what I was looking for. I felt that instead of looking I could just make my own because I learn new patterns very fast. At Skapamer you have a big selection of yarn. Everything from acrylic, wool and cotton. If you are unsure about what kind of yarn you would like I would recommend you to visit a store that sells yarn so you can touch and feel all the different materials.

Jag har beställt från Skapamer flera gånger så jag hade fått en hint om vad för typ av garn jag tycker om. Till denna halsduken fick det bli Järbo Big Verona garn. Ett garn på 200 g vilket motsvarar ungeför 500 m garn. Det är väldigt mycket garn då de flesta brukar ligga under 100 m. Garnet är 100% akryl. Jag är så nöjd över halsduk ♥
/
I have been ordering from Skapamer several times so I knew what kind of yarn I was after. For this scarf I used Järbo Big Verona yarn. A yarn that is 200 g which is about 500 m yearn. It´s a lot because most yarn are around 100 m. It´s 100% acrylic. I´m so happy with this scarf ♥


Detta inlägget är i samarbete med Skapamer.se

18 Kommentarer

 1. 20 februari, 2017 / 10:42

  Vad fin halsduken blev och bra jobbat! <3 Kramis

 2. 20 februari, 2017 / 13:02

  Den blev verkligen superfin, gud vad du är duktig! 🙂 sv: Verkligen, om folk bara förstod hur mycket jobb det är bakom att vara egen företagare. Har så många som säger ”åh så skönt för dig att bara vara hemma”, och då triggas jag igång direkt och rabblar upp allt jag sysslar med, haha! 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2017 / 12:25

   Ja men det ska du göra! Bara för att man jobbar hemma så betyder inte det att man är ledig! Det ska fotas, redigeras osv. Sen är det en mycket mail och promotions. Herregud listan är ju hur lång som helst 😛

 3. 20 februari, 2017 / 13:09

  önskar att jag tyckte sådant var roligt, det blir ju så himla fint!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2017 / 12:24

   Vi kan ju inte alla ha samma intressen 😉

 4. 20 februari, 2017 / 15:54

  Så jäkla fin! Är verkligen underbart att få snubbla in i sin egna värld ibland!

 5. 20 februari, 2017 / 20:47

  Den var jättefint! Och visst är stickning grymt?! Måste komma på nya stickprojekt! 🙂

 6. 21 februari, 2017 / 11:03

  så roligt att sticka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.