3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Detta här hänt de senaste dagarna

Detta här hänt de senaste dagarna

Första blogginlägget från min nya dator. Jag hatar att byta datorer. Det tar flera dagar att föra över och installera alla program för att inte tala om hur mycket jag trycker fel på tangentbordet då jag är så van vid mitt gamla. Även Lightroom och Photoshop är helt nytt för mig nu. Det känns som att allt kommer ta tusen gånger längre tid än vad det gjorde tidigare. Men en ny dator var ett måste. Min förra laptop var tvungen att vara kopplad till strömkabeln hela tiden då batteriet var helt dött. Majoriteten av bokstäverna var helt borta och den klarade inte längre av att uppdatera viktiga uppdateringar. Vi fick över 15.000 kronor rabatt på den nya datorn som jag har nu så det känns jätte bra.

Något annat som är nytt är att jag äntligen har börjat gymma! Detta är något som jag har velat göra i mer än halva mitt liv. Jag har alltid varit väldigt aktiv. Jag red i flera år samt dansade. Vi har haft crosstrainerns hemma men de har jag tränat sönder. Så tidigare i veckan tog jag första steget till att skaffa gymkort. Jag har länge spanat in ett gym som känns väldigt bra och nu har jag varit där två gånger och jag älskar det! Just nu har jag ett prova på kort men jag kommer skaffa ett gymkort där nästa vecka. Planen är att träna fem gånger i veckan. Efter varje pass så är hela jag dyngsur av svett och jag älskar det! Om man inte svettas när man tränar så tränar man inte tillräckligt hårt. Jag kör dock så hårt att jag får blodmask i munnen men det är nog för att jag alltid tränar på tom mage.

Detta här hänt de senaste dagarna

Igår var det 10 år sedan som vår älskade Ida mördades. Jag hade ett kvällspass med en av hundarna så vi kom dit rätt sent. Det har inte gått en enda dag under dessa 10 åren som jag inte har tänkt på Ida. Hjärtat gör så ont över att veta att Ida inte var den första och inte heller den sista kvinnan som mördas av en man som hon hade en relation till. I snitt mördas 15 kvinnor varje år i Sverige av en man de oftast har haft en relation med. Jag är tacksam för att Aftonbladet lyfter detta viktiga ämne och att de inte låter någon av dessa kvinnorna försvinna. För vi måste minnas i hopp om att det ska ske en förändring.

Det vi alla kan göra är att ringa polisen när vi befarar att någon far illa. Jag kan inte uppmana er tillräckligt mycket att ringa en gång för mycket än en gång för lite. I Idas fall så fanns det grannar som hörde oväsen från hennes lägenhet men som valde att ignorera det istället för agera. Det finns inte ord för hur det känns för mig som anhörig att få höra det. Vi kommer aldrig få se Ida igen men hennes mördare är en fri man nästa år… Hur man kan släppa ut någon som har ett så långt brottsregister visar hur Sveriges rättssystem har extrema brister.

Detta här hänt de senaste dagarna

Och så var det de där med att köpa köksbord… Vi åkte till en butik som har bordet som vi vill ha men det visar sig att även den bordsskivan har en väldigt röd ton även om det såg bättre ut än den vi fick hem. Vi var nog i butiken i ca 45 minuter innan vi bestämde oss för hur vi skulle göra. Nu har vi beställt ett nytt köksbord så jag hoppas verkligen att det kommer att bli bra. Vi fick 5% rabatt på de nya köksbordet och så beställde vi även sängborden som jag skrev om för ett tag sedan. Vi fick hela 30% rabatt på dom men de hade en leveranstid på 2-3 veckor.

Det blev även en sväng till Ikea där vi köpte två nya kuddar samt en massa förvaring. Lådorna i vårt badrum ser för jävliga ut och jag skäms så mycket. Men imorgon så ska jag ta och göra en video där jag organiserar här hemma. Tänkte även fixa lite i hallen och i skafferiet. Det kommer bli mycket enklare att organisera allt när vi har fått alla möbler. Jag vet fortfarande inte hur jag vill ha alla växterna. Vi har även hittat nya byråer som jag vill ha i sovrummet. Men dom är det ingen prio på just nu utan något vi kan köpa längre fram.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.