3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Därför har jag varit borta

Det har varit väldigt tyst här ett tag. Jag har varit jätte sjuk och nästan behövt åka in till akuten då jag fått problem med min andning. Var hos vårdcentralen i Tisdags förra veckan men det enda de gjorde var att ta tempen på mig. De tog varken blodprov, lyssnade på mina lungor vilket gör mig så förbannad. Kommer det in en person och säger att de har svårt med andningen då borde man åtminstone bli undersökt anser jag. Men jag mår bättre nu. Har fortfarande en brutal hosta som vägrar ge med sig men har börjat känna hunger igen och har mer energi.

Därför har jag varit borta

När jag blev sjuk så försökte jag få sjukersättning men blev naturligtvis nekad. Inte nog med att ca 60% av min inkomst försvinner i skatter och andra avgifter. När jag väl behöver hjälp så finns det ingen hjälp att få. Jag har förlorat så mycket pengar dessa dagarna nu när jag har varit hemma. Men jag försöker intala mig själv att pengar kommer och går. Det viktigaste är att jag blir återställd även om jag förmodligen kommer ha hostan i flera veckor framöver.

Jag kommer vara hemma idag och imorgon. Även om jag känner mig bättre så gör hostan att jag sover dålig på nätterna. Sen var jag sängliggandes i över en vecka så jag vet inte hur kroppen kommer reagera när jag väl börjar jobba igen. Nackdelen när man har ett så fysiskt jobb som jag har. Men jag saknar hundarna något fruktansvärt så det ska bli väldigt skönt att få se dom igen.

12 Kommentarer

 1. Sofie
  6 februari, 2023 / 20:14

  Det kräver en förklaring varför du inte fick sjukersättning. Man kan ju ha karensdagar i sin försäkring men det går ju att ändra. Jag har till exempel 30 dagars karens för att få ner de sociala avgifterna men jag är ju medveten om det. Du måste kolla upp ifall det är något med karens för sånt kan ju bli en obehaglig överraskning.Alla har ju rätt till en sjukförsäkring även egen företagare. Kolla med din revisor eller lägg upp problematiken här på bloggen så kan vi kanske lösa problemet gemensamt. Så skall du absolut inte ha det. Skönt att du är på bättringsvägen!

  • dixiwonderland
   Författare
   8 februari, 2023 / 14:47

   Tack för omtanken <3 Jag är egenanställd så jag misstänker att det skiljer sig från om jag skulle ha haft Enskild Firma. Jag vet varför jag har inte får någon ersättning av företaget som jag fakturerar via men jag håller på och pratar med dom för att i framtiden kunna få sjukersättning om jag skulle bli sjuk igen.

  • Sofie
   8 februari, 2023 / 15:41

   Oki,ja det är nog en viss skillnad. Du får önska dig ett bra administrativt program från till exempel Visma och starta enskild firma. SGI har man rätt till även vid nystartad enskild firma. Lycka till!

   • dixiwonderland
    Författare
    8 februari, 2023 / 15:53

    Åh nu låter du som mina vänner som driver eget och tycker att jag också ska göra det 😅 Jag är alldeles för bekväm med att arbeta som egenanställd för att starta eget. Kanske någon dag i framtiden men det är tveksamt 😉

 2. 7 februari, 2023 / 09:21

  men vad dåligt att de inte undersökte dig ordentligt 🙁 mig skickade ju HC till akuten.. skönt att du mår bättre!

  • dixiwonderland
   Författare
   8 februari, 2023 / 14:48

   Ja det var helt värdelöst för mig att ens åka in då den informationen som jag fick där inte gav mig något alls. Men nu är jag på bättringsvägen äntligen 🙂

 3. 8 februari, 2023 / 10:22

  Usch alltså… Din stackare!! 🙁 Hoppas det ger sig helt snart <3 kram

 4. 8 februari, 2023 / 10:29

  Usch vad jobbigt! Hoppas du mår bättre snart och snabbt <3

 5. Johanna
  10 februari, 2023 / 09:49

  Vad märkligt att de enbart tog en temp, det är ju väldigt lätt att göra hemma (om man äger en temp)? De borde ha gjort en full kontroll med blodtryck, puls, temp, saturation och andningsfrekvens. Lyssna på lungorna. Eventuellt prover. (Jobbar som ssk 😉)

  Bra du mår bättre nu iallafall! 😊

  Skrev för länge sen i kommentar på din blogg om att jag kämpade med körkort. Lyckats ta det nu tillslut och det vart med automatlåda. Orkar inte ha ånger och ångest för att jag inte tog manuell, då det troligen hade varit en trafikfara då haha…plus väldigt mycket fattigare i och med alla lektioner som hade krävts. Kan rekommendera att ta automat, väldigt smidigt och så skön frihetskänsla!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 februari, 2023 / 22:30

   Tack för din kommentar <3 Jag mailade faktiskt vårdcentralen imorse och ifrågasatte deras bemötande då flera anhöriga också har reagerat på att de inte undersökte mig. Har bytt vårdcentral nu då de har förlorat mitt förtroende helt och hållet.

   STORT GRATTIS TILL KÖRKORTET 😀 Så roligt! Det är rätt onödigt att ta manuellt då nästan alla nya bilar är automat. Är så himla glad för din skull 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.