12   24
1   20
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Dahmer – Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer

Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer

Jag har sett många dokumentärer och serier i mitt liv. Men jag har aldrig sett en serie om en seriemördare som gett mig mardrömmar eller som har fått mig att stå över middagen för jag var så äcklad. Tills jag såg Dahmer – Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer.

Jeffrey Dahmer är en av USAs värsta seriemördare. Mellan 1978 och 1991 mördade han 17 unga män och pojkar. Hans yngsta offer var endast 14 år gamla. I serien så får man följa Dahmer från ung ålder fram till den dagen som han blir mördad. Dahmer spelas av Evan Peters. Många känner nog till Evan från American Horror Story, X-Men, Kick Ass och One Tree Hill bara för att nämna några. Evan är en av de bästa skådisarna i vår generation. Och han gör rollen som Dahmer så verklig att den gjorde mig illamående.

Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer

Det som var viktigt för skaparna var att inte romantisera Evan som Dahmer. De ville att han skulle framstå som de monstret som han var. Han borrade hål i sina offers huvud samtidigt som de levde och hällde sedan syra i huvudet på dom då han ville skapa zombies… Han sparade deras kroppsdelar i sin bostad, åt dom, hade mängder med troffer. Han var ett brutalt monster. Serien är absolut sevärd men även om den egentligen inte visar speciellt grafiska scener så är stämningen i serien så påtaglig att man blir illamående av ondskan.

4 Kommentarer

 1. 27 september, 2022 / 18:48

  åh fy, jag ”älskar” att lyssna på mordpoddar men klarar inte av att se..

  • dixiwonderland
   Författare
   28 september, 2022 / 09:51

   Denna serien hade inte så många brutala scener men det var var mer psykologiska terror skulle jag kalla det då skådisarna är så otroligt duktiga. Det känns för verkligt. Men otroligt bra är den. En av få serier som inte romantiserar seriemördaren.

 2. 28 september, 2022 / 22:22

  Har sett att jättemånga har romantiserat honom på sociala medier på sista tiden?! Så jäkla äckligt. Jag ska ta och se denna, hört så mycket om den nu!

  • dixiwonderland
   Författare
   3 oktober, 2022 / 08:39

   Men det där är ju bara vidrigt? Vem fan romantiserar någon som har mördat, våldtagit och ätit av sina offer? Vidrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.