6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Bryta dåliga vanor och skaffa sig nya

Nyår handlar för många om att bryta dåliga vanor och skaffa sig nya som förhoppningsvis är bättre. Några veckor innan nyår slutade jag med något som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle kunna sluta med. Mitt beroende var såpass starkt att jag fick en kraftig huvudvärk som jag inte fick det i mig. Jag pratar om kaffe.

 

Jag minns inte exakt hur gammal jag var när jag började dricka kaffe men kanske runt 22 år. Nu drack väl jag aldrig ”kaffe” då alla säger att jag drack mjölk med kaffe haha, men jag blev beroende. Fick jag inte kaffe på morgonen så var hela min dag förstörd. Jag var trött, ville inte att någon skulle prata med mig förrän jag fått känna kaffesmaken i min mun. Vid klockan tre var det ett måste att jag fick kaffe igen för annars fick jag en fruktansvärd huvudvärk.

Jag hade inte planerat att sluta men när jag blev sjuk strax innan julafton så kunde jag inte dricka. Om ni dricker kaffe så vet ni att det ofta smakar för jävligt när man blir sjuk. Detta resulterade i att jag inte kunde dricka kaffe och när jag väl blev frisk så smakade det inte speciellt gott längre. Men den största förändringen var min mage. Jag har alltid haft problem med min mage enda sedan jag var liten men nu när jag slutade dricka kaffe så märkte jag en enorm skillnad. Tänker inte gå in i detalj men från att ha haft ont och varit dålig i magen varje dag till att endast ha det en gång i veckan så känns det lite som ett mirakel.

”Jag kommer dock aldrig kunna sluta med min älskade vaniljlatte”

Dela

14 Kommentarer

 1. 3 januari, 2018 / 18:08

  Vad gullig du är och vad skönt att bli av med kaffeberoendet! 🙂

 2. 3 januari, 2018 / 20:12

  jag gillar verkligen inte kaffe, inte ens i godis. Men älskar när man får hjärtan i drycken 😀

 3. 3 januari, 2018 / 21:01

  Du är så himla vacker! Kram

 4. 3 januari, 2018 / 22:18

  Själv är jag beroende av te 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2018 / 09:15

   Te är så gott men det är jag inte beroende av och det påverkar inte min mage heller 🙂

 5. 4 januari, 2018 / 00:44

  Kaffe är jag beroende av men jag vill inte sluta 😛 Dock vill jag sluta med rökningen..

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2018 / 09:15

   Hoppas du lyckas sluta med rökningen 🙂 Det är inte så svårt som man tror.

 6. 4 januari, 2018 / 00:56

  ja men du ja har hört så innan . så drick hur du känner ja är ingen direkt drickare utav kaffe men maken o ja jag kan känna eller va man säger då han inte druckit då blir han grinig ha ha gud
  stor kram

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2018 / 09:14

   Det blir ju tyvärr så när man har beroende :/

 7. 4 januari, 2018 / 08:32

  Nämen åh, kaffe som är det bästa! 😉 Men skönt att det ger verkan och att din mage mår bättre, så jag förstår ditt val om du hade ett sånt beroende. Jag har druckit det sen jag var 12 och vill absolut ha morgonkaffet (och på eftermiddagen), men det är inte att jag känner att jag överdrivet intaget 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2018 / 09:14

   Oj endast 12 år? Jag känner att detta är det bästa beslutet som jag fattat för min hälsa. Innan kunde jag inte sluta då jag fick sån kraftig huvudvärk men det känns skönt att vara fri. Men bäst av allt är att inte ha problem med magen. Det är verkligen en enorm skillnad så jag är väldigt glad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.