0   9
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Blomsterlandet Uddevalla byter ägare

Igår kväll släppte Blomsterlandet i Uddevalla en nyhet som chockade många av deras kunder, inklusive mig själv. Det byter ägare. Efter fyra generationer så kommer Blomsterlandet att tillhöra någon annan. Då detta är en av mina favoritbutiker så sitter jag här med mer frågor än svar.

Vi kan börja med deras otroligt konstiga sätt att informera oss kunder om detta. Skulle jag som ägare avsluta fyra generationers arbete så hade jag skrivit ett inlägg där jag tackar all kunnig personal, jag hade pratat om hur det varit att driva butiken, att man tar med sig erfarenhet och lärdom men framförallt kärleken till yrket. Till sist så hade jag tackat alla kunderna som år efter år kommit tillbaka. Men istället så fick vi detta.

Blomsterlandet Uddevalla byter ägare

Det första de skriver är att de har 30% rabatt på inredningen mer eller mindre. Varför gör man inte ett separat inlägg om utförsäljningen? Det känns väldigt konstigt att ta med det i ett inlägget som faktiskt är ett avslut på något så himla stort. Och det väcker så extremt mycket frågor. ”Vi tackar för oss” är allt som skrivs till oss kunder. Anledningen till varför de har valt att sälja kan vara många. Men det som jag tror många kunder utöver mig själv kan känna är en väldigt stor oro. Många med mig älskar denna butiken! Personalen är alltid så otroligt trevlig och hjälpsam. De har ett stort och roligt utbud av växter. Vi känner rädsla inför vad som komma skall.

Texten ovanför är skriven den 17 November. Ikväll den 18 November så har det kommit ut att Blomsterlandet Uddevalla har sålt sin butik till kedjan Blomsterlandet. Jag och många med mig är otroligt ledsna över detta ägarbytet. Det är inte för att vi inte tycker om Blomsterlandet men det Blomsterlandet Uddevalla hade var unikt. Det var så mysigt att gå in dit och man kunde spendera timmar där inne! De fick också in rätt ovanliga växter som man inte kunde hitta i någon annan butik i närområdet. Och det vet jag att Blomsterlandet inte kommer kunna uppehålla då vi är många som har tjatat på butiken i Trollhättan att ta in mer ovanliga växter.

För min del så undrar jag vad som kommer hända med deras snittavdelning som idag är den största i hela Västra Götaland. Jag har handlat mycket snitt där och har alltid varit så himla nöjd med kvalitén på blommorna. Då alla företagskedjor har mallar som butikerna är uppbyggda efter så känns det inte alls bra. Jag hoppas verkligen att jag har fel. Att detta ägarbytet kommer gynna oss kunder som älskar växter men tyvärr så känns det som att hälften av alla krukväxthyllor kommer försvinna och att snittavdelningen kommer halveras. Men som sagt, jag hoppas att jag har fel.

Dela

6 Kommentarer

 1. 19 november, 2022 / 07:26

  Vi fick ut information om det också igår…
  Men jag tror du kan vara lugn, snitten borde hålla sig kvar med stort utbud osv. Så har vi i alla fall….. 🙂
  Sedan försöker vi alltid ta hem lite extra av det kunderna efterfrågar osv.
  <3
  Blir ändå spännande att se om du märker skillnad eller ej!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 november, 2022 / 19:08

   Det jag är mest rädd för är att buntarna försvinner. Det har Blomsterlandet i Uddevalla varit så himla bra med jämfört med Blomsterlandet i Trollhättan. Tror tyvärr att det kommer bli så mycket sämre nu men vi får väl se 🙁

 2. 20 november, 2022 / 19:39

  vilket konstigt sätt att tacka och lämna… hoppas de ändå kommer bli bra!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 november, 2022 / 19:09

   Eller hur? Så dåligt gjort verkligen men vi får se hur det blir. Jag är tyvärr inte hoppfull.

 3. Mia
  20 januari, 2023 / 14:02

  Hamnade av ev slump in på din blogg. Måste erkänna att jag som liksom du älskat blomsterlandet Uddevalla men är nu grymt besviken. En fin, mysig och gemytlig butik med extremt bra service har förvandlas till en opersonlig, dyr och tråkig kopia. Fyyy! Ibland är inte förändring till det bättre.
  Hade vänner från både östkusten och från Norge som handlade där men de lär knappast åka flera mil för att handla där!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 januari, 2023 / 17:54

   Var där igår på nyöppningen men nu lär det dröja innan jag åker dit igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.