9   24
7   35
8   30
7   30
4   34
7   36
1   29
2   37

Blås glas i Orrefors


Reklam | Detta inlägget är ett annonssamarbete med Orranasglasbruk.se | Reklam

Blås glas i Orrefors

Orrefors Park
En glödande historia

Vi alla vet att plast inte är bra för varken oss eller planeten. Jag bytte nyligen ut våra plastskålar till porslin. Tycker det är roligare att arbeta med men ur en fotografs synvinkel så ser det också mycket bättre ut. Serviser är något som många av oss samlar på och samma sak gäller även glas. Konsten att skapa vackra glasvaser är något som endast en konstnär kan göra.

Det internationella genombrottet för Orrefors glasbruk kom på världsutställningen i Paris 1925

Orranäs Glasbruk ligger i den kända Orrefors Parken. Orrefors har en lång och glödande historia. 1898 tändes den första glasugnen och idag har du som privatperson eller företag möjlighet att besöka Orranäs Glasbruk. Jag minns att de i senaste säsongen av Mandelsmanns besökte ett par vänner där de fick prova på att blåsa glas. Det är ett otroligt fascinerande arbete men som jag skulle gissa också är väldigt svårt. Men nu har vi möjlighet att besöka denna historiska plats och själva få prova på att blåsa glas.

Skapa glas i orrefors

Aktiviteter för både familj och företag

Att prova på att blåsa glas är något som man kan göra med hela familjen. Barn från 5 år och uppåt får vara med och testa. De har olika priser och även familjepaket för den som är intresserad. Driver du företag och vill göra en annorlunda konferens så är ett besök hos Orrefors Park perfekt. Här får ni möjlighet att blåsa glas, laga mat på glas, lära er mer om historien och njuta av en trevlig stund tillsammans. Du har möjlighet att besöka Smedjan som nästan är 400 år gammal. Besöka Orrefors Museum eller gå i Orrefors Parken som utvecklas hela tiden och har varit en del av ett forskningsprojekt vid Linnéuniversitetet i Kalmar.

Jag tycker det är väldigt intressant att få lära mig mer om såna här historiska platser i Sverige. Jag som älskar blommor hade tyckt det varit jätte kul att få testa på att skapa en egen glasvas. Det hade verkligen varit en speciell känsla att sätta snittblommor i en vas som man själv har varit med och skapat. Om någon av er har besökt Orrefors Park så får ni gärna dela med er av era erfarenheter.

köp glas från orrefors
Dela

12 Kommentarer

 1. 22 maj, 2020 / 20:37

  Så mycket fint! Älskar den blåa vasen 🙂

 2. 23 maj, 2020 / 22:54

  Det ser så häftigt ut när de blåser glas tycker jag, hade så gärna velat testa det! 🙂 Kul tips!

 3. 24 maj, 2020 / 08:15

  Dem har verkligen fina saker 🙂

 4. 24 maj, 2020 / 14:32

  Deras glasbruk har jag besökt dem gör så sjukt fina grejer

 5. 25 maj, 2020 / 08:58

  De har så vackra saker!! Ligger inte långt ifrån där jag bor, eller ja 1h30min typ haha, men har aldrig varit där hade dock varit intressant att besöka 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   29 maj, 2020 / 10:15

   Ja då får du ta och göra ett besök där 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.