8   35
3   28
0   22
3   46
3   40
3   39
7   40
2   38

Att våga säga NEJ

På mina instatstories så ställde jag för ett tag sedan Ja och Nej frågor till er som handlade om bloggen. Ett väldigt bra sätt för mig att veta vad ni tycker om innehållet som jag producerar. En av frågorna var om ni skulle tycka det var intressant om jag en till två gånger i veckan skrev om ett mer aktuellt ämne och delade med mig av mina tankar/känslor kring det.
/
I asked you guys some questions on on my instastories about some things regarding the blog. A great way for me to know what you think about the post that I produce. One of the questions was if it would be interesting if I write a post about something that is happening now and shared my thoughts and feelings regarding that subject.

Jag tänkte att jag varje Söndag skulle publicera ett inlägg som är lite mer på ett djupare plan.
Det kan handla om vad som helst men tanken är att göra inlägg som kan hjälpa någon.
/
I thought that I would publish a post with a deeper meaning every Sunday.
It can be about what ever comes to my mind but I hope these kind of post can help somebody in some way.

Ordet nej kan handla om många olika situationer men jag tänkte fokusera på hur man vågar säga nej till andra. För mig är det väldigt enkelt att säga nej även om det i stunden kan göra andra personer besvikna. Ofta handlar det om att sätta sig själv först och det finns många som har svårt för att göra det i rädsla för att det ska få konsekvenser. Jag anser att det handlar om självrespekt. När du prioriterar bort dig själv och ditt mående för att vara någon annan till lags så respekterar inte du dig själv. Du säger egentligen rakt ut att dina känslor och din vilja är inte viktiga och så lägger du det åt sidan.

 

Du är den viktigaste personen i ditt liv
sätt dig själv först
/
You are the most important person in your life
let yourself be number one

Ingen mår bra av att ta på sig för mycket oavsett om det är i privatlivet eller på jobbet. Att eftersträva balans är något som jag tycker är otroligt viktigt. Du är den viktigaste personen i ditt liv så sätt dig själv först. Relationer med människor handlar om att ge och ta. Jag är inte rädd för att säga nej till personer som jag knappt träffar och som inte står mig nära. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte rädd för att säga nej till de närmaste heller haha. Men jag kan förstå att ordet nej skrämmer många men det är då du måste reflektera över hur stor påverkan denna personen har på ditt liv. Det finns personer som bara tar, tar och så tar dom lite mer men dom ger aldrig något tillbaka. Såna personer ska du undvika och det är kanske dom personerna som du ska börja säga nej till. Om dom personerna ändå inte ger dig något varför ska du då ge till dom? Det handlar inte om att man ska säga nej till allt men du måste prioritera dig själv!

Vem är du av dessa två, är du en Ja-sägare eller en Nej-sägare? Har du några tips som du kan dela med dig av här i kommentarsfältet som kanske kan hjälpa någon annan. Kanske kan du dela med dig av en händelse där du sa nej och vad som hände efteråt? I kommentarsfältet så har ni läsare möjlighet att svara varandra och starta en diskussion. Jag tänker att vi i dessa inläggen kan hjälpa varandra. Ge råd, stöd, dela med sig av erfarenheter och hjälpa varandra.

 

Dela

24 Kommentarer

 1. Marie
  5 november, 2017 / 15:46

  Som du redan vet jag en ja-sägare xD men jag ska verkligen jobba på att sätta mig själv först och även respektera mina egna känslor. Respektera det som jag orkar med och inte. Det kommer att ta tid men tar man små steg så blir det nog lättare och lättare att inte känna sig elak för att man prioriterar vad man själv orkar med. Tror att många kan känna igen sig med att man lätt kan ta på sig för mycket än vad man orkar med. Gillar dessa inlägg och ser fram emot nästa söndags inlägg 🙂 <3

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:12

   Kul att du tyckte om iden 😀 Ja det är viktigt att man inte sätter alla andra för sig själv utan prioriterar det som man själv tycker är viktigt! Vet att du kommer klara detta <3

 2. 5 november, 2017 / 16:29

  Vilket klokt inlägg! Jag är en kombination av båda, försöker dock bli bättre på att säga nej.

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:11

   Första steget är ju alltid att se sin situation och vad som behöver förändras. Hoppas du lyckas använda ordet nej mer i såna sammanhang 🙂

 3. 5 november, 2017 / 17:00

  Super bra koncept, och sådant viktigt ämne. Själv har jag sjukt svårt för att säga nej, något som jag verkligen behöver öva på.

 4. 5 november, 2017 / 17:21

  Så bra!! Även om man tänker på andra; ingen i ens omgivning mår ju heller bra om man sätter sig själv sist så pass att man börjar må skrutt tillslut. Då går det ju ut över alla andra ändå.

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:10

   Nej precis! Man måste sätta sig själv först för att orka hjälpa andra. Det är en svår balansgång men det går om man vill 🙂

 5. 5 november, 2017 / 19:19

  Tänkvärt!

  Svar; Hon har faktiskt bara ett öga 🙂

 6. 5 november, 2017 / 19:56

  Åh såå bra inlägg!! Jag skulle nog säga att jag är en ja-sägare, jag ställer till exempel alltid upp när det gäller jobbpass trots att jag jobbat fem dagar i rad och går i skolan. Allt för att förenkla för andra, vilket ibland blir för mycket!!

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:09

   Men hur orkar du? 😮 Var rädd om dig! Viktigt att du inte tar på dig för mycket, speciellt om du både studerar och jobbar.

 7. 5 november, 2017 / 20:56

  Åååh så himla bra! Jag har varit riktigt dålig på att säga nej men har blivit bättre på det och det är verkligen sååå skönt att kunna göra det utan att känna ångest och skuld..

 8. 5 november, 2017 / 21:53

  Så sant, jag har blivit bättre på att säga nej och än bättre sedan tösen kom också för då började jag inse vad viktig egentiden osv är, säger inte att man inte märker sådant innan man får barn, konstaterar bara att det var så för mig

  Bra inlägg

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:08

   Skönt att du började säga nej. Det är så viktigt att man inte tar på sig för mycket 🙂

 9. 5 november, 2017 / 23:09

  SÅ bra inlägg! Fina du! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:07

   Tack! Roligt att det uppskattades 🙂

 10. 6 november, 2017 / 01:42

  ja är väldigt dålig på att säga nej o får ofta lida för det själv sen
  kram o fin månag

  • dixiwonderland
   Författare
   6 november, 2017 / 09:07

   Kanske dags att se över det hela och börja säga nej 🙂

 11. 6 november, 2017 / 06:41

  cute little bag!

 12. 6 november, 2017 / 20:03

  åh fina kläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.