77   57
1   26
7   49
3   33
2   23
0   31
0   27
1   25

Äktenskapsförord | Under 2018 skilde sig hela 24958 par


Detta inlägget är ett annonssamarbete med ejderadvokat.se

Det finns mycket som man ska tänka på som vuxen. Friheten som man får är helt underbar men man lär sig hela tiden något nytt. Det är inte så att man vaknar upp, har bostad, familj och jobb och så kan man allt som hör till livet. Något av de viktigaste som jag tror många prioriterar bort för man tänker “Jag gör det sen” är saker som underlättar vid en separation.
Naturligtvis går man in i ett äktenskap/förhållande med tanken att det ska vara vi två för alltid. Men man kan inte blunda för att det under 2018 skilde sig hela 24 958 par. Det är nästan 1000 fler än året innan. Jag och min sambo har varit sambos sen 2012 och vi har fortfarande inget sambo avtal. När jag vet att det är viktigt att ha ett samboavtal, varför har vi inte skrivit ett? För vi tänker som så många andra par “Vi gör det sen”. Detta är verkligen något som vi ska ta tag i för de pengarna som man lägger vid ett sånt avtal kommer absolut vara värt det om vi någon gång skulle gå skilda vägar. Samma sak gäller vid en skilsmässa. Jag vet att många har delad syn på äktenskapsförord. Men var inte naiv. Anledningen till varför man skiljer sig kan vara många och det finns ingen garanti på att man skiljs åt som vänner. Ofta är det vi kvinnor som får ta den stora smällen då vi ofta är dom som varit hemma med barnen och inte har samma ekonomiska förutsättningar som männen.

Ejder Advokatbyrå som är belägen i centrala Göteborg, vid domkyrkan kan hjälpa dig med att skriva ett äktenskapsförord. De har en stor bredd och kan hjälpa dig med bland annat affärsjuridik, familjerätt, ombud, skadestånd, avtal, köp och handlingar.

Naturligtvis är det inte roligt att behöva tänka på såna här saker när man är lyckliga tillsammans. Men man kan inte heller ta något för givet. Om man är sambo och den ena partnern går bort så kanske man tror att man ärver sin sambo men så ser inte lagen ut. Skulle jag gå bort så är det min mamma som ärver alla mina tillgångar som pengar, aktier osv. Detta är också en anledning till varför det är så enormt viktigt att skriva samboavtal och andra avtal för att skydda sig själv. Dela gärna era tankar kring detta och om ni har samboavtal, äktenskapsförord eller inte. Och varför ni valde att ha det, inte ha det.
Dela

6 Kommentarer

 1. 2 oktober, 2019 / 13:14

  Vi har heller inte skrivit samboavtal men pratat om det, särskilt nu när Patrik köpt in sig i nya lägenheten som vi bor i och inte jag. Och huuuh, blir så ledsen när jag hör sån här statistik, vill ju tro att kärleken! <3

  • dixiwonderland
   Författare
   4 oktober, 2019 / 09:18

   Naturligtvis ska man tro på kärleken. Vi får vara dom som kämpar emot siffrorna 😉

 2. 3 oktober, 2019 / 12:29

  Avtal är viktiga, man bör skriva dom när man är sams!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.