2   14
2   16
4   22
0   14
1   46
6   28
0   21
5   22

7 steg för att planera din vecka effektivt

Jag är vad jag kallar en planerare. Det betyder att jag vill ha så mycket som möjligt nerskrivet i min kalender. Även små saker som kan kännas självklara som att diska eller tvätta. Jag är så långt ifrån en impulsiv person som man kan komma och jag planerar alltid en vecka i förtid för att få en överblick över hur kommande vecka kommer att se ut. Nu tänkte jag dela med mig av 7 steg att planera din vecka effektivt. Vill dock säga att jag utgår från mig själv så ni kanske vill byta plats på dagarna.

Måndag / Var så produktiv som du bara kan

Något som jag lärde mig för länge sedan var, om du hatar Måndagar då jobbar du med något som du inte ska jobba med. Att göra Måndagen till den mest produktiva dagen i veckan kommer underlätta resterande dagar. Jag försöker alltid hitta så mycket inspiration som jag kan under Måndagen och skriva ut rubriker.

Tisdag / Städdag

Jag har oftast tvättid på Tisdagar vilken innebär att det är mina städdagar. Detta är också anledningen till varför jag försöker vara så produktiv som jag kan under Måndagen så att jag inte ska ha lika mycket att göra på Tisdagen. Detta brukar även vara min ”lediga dag” vilket betyder att jag inte skriver något blogginlägg utan sköter allt annat kring mina sociala medier.

Onsdag / Umgås med vänner

När jag säger att jag är en planerare så överdriver jag inte. Vill mina vänner träffa mig då får dom boka in sig och oftast är det Onsdagar som fungerar bäst för mig. Det sociala är enormt viktigt för mig då mitt arbete i sig är väldigt ensamt. Ofta kombinerar jag jobb med mina vänner så när jag väl är hemma är det dags för mig att arbeta. Då brukar jag utveckla de inläggen som jag satte rubriker på under Måndagen.

Torsdag / Hemmaspa

När veckan börjar närma sig sitt slut och du är som tröttast det är då du ska pyssla mig dig själv lite extra. Ta en lång dusch eller bad, lyssna på din favorit podd, hårinpackning och ansiktsmask. Det är viktigt att du har en dag där du ger dig själv kärlek.

Fredag / Netflix maraton eller party kväll

Ni vet vid detta laget vad jag väljer av dessa två. För mig så finns det inget bättre än att sätta på en serie och äta chips, choklad och mitt nya stora craving Pepsi Max Ginger. Men hade någon av mina vänner frågat mig om jag hade velat gå ut och äta en sen middag så hade jag utan tvekan sagt ja.

Lördag / Gör vad du vill

För mig består helgerna alltid av jobb. Det är nu vi fotograferar allt material till de inläggen som jag skrivit på under veckan. Men det är viktigt att göra roliga saker också. Kanske att man ses alla vännerna och lagar middag tillsammans. Går på bio eller bara umgås med personer som man inte haft tid att träffa.

Söndag / Planera inför kommande vecka

Förutom att jag jobbar så är Söndagar den dagen då jag planerar inför kommande vecka. Jag fyller in vilka dagar och tider som jag har alla hundarna och försöker sedan planera allt utefter det. Har jag samarbeten så planerar jag när dom ska skrivas och när dom ska publiceras. Redigerar bilder och ser över ifall jag behöver fotografera mer bilder under veckan.

 

38 Kommentarer

 1. 14 januari, 2018 / 12:42

  Bra tips och jag brukar också fota mycket på helgerna 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 09:02

   Nu när det är så mörkt så är det nästan enda sättet att få bilder 🙂

 2. 14 januari, 2018 / 13:08

  Åh jag känner verkligen nu när jag ska börja plugga att jag kommer behöva planera för att både kunna driva min blogg, plugga och jobba extra vid sidan om! 🙂 kram

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 09:02

   Ja det kommer nog vara avgörande för att du även ska få in lite privatliv. Lycka till 😀

 3. 14 januari, 2018 / 13:59

  Vilket bra inlägg!

 4. 14 januari, 2018 / 14:43

  Vilken bra bild på dej 🙂

 5. 14 januari, 2018 / 16:25

  Ah men gud så smart att planera in sin vecka så. Fast jag hade aldrig kunnat hålla det haha. Är oftast alldeles för trött efter jobbet.
  Svar: Ja det skall bli helt underbart, kan inte riktigt beskriva hur mycket jag längtar! Tok längtar verkligen men får försöka tänka på annat ett tag.Hehe. Kommer dock bli svårt.

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 09:01

   Det är ju mitt jobb som jag planerar in men även vardagssaker också. Hade aldrig kunnat göra det jag gör utan en strukturerad vecka 🙂

 6. 14 januari, 2018 / 17:54

  Så grymma tips<3

 7. 14 januari, 2018 / 18:21

  Härligt att ha dagarna så strukturerade 🙂

 8. 14 januari, 2018 / 19:41

  Trevligt inlägg, så fin bild på dig också!

  Svar; Tusen tack för dina värmande ord i den här jobbiga stunden som är och förblir ett tag framöver nu… <3 Det betyder så mycket!

 9. 14 januari, 2018 / 20:03

  Låter som en himla bra planering. Kanske skulle satsa på att göra en liknande jag & se vad som passar oss & vår lilla familj. Mycket smart iaf!

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 08:59

   Ja testa och se 😀 Går alltid att ändra om för att anpassa det efter sin egen familj 🙂

 10. 14 januari, 2018 / 20:22

  Önskar verkligen att jag hade kunnat planerat min vecka såhär, men varje gång jag försöker så blir det ändå att jag följer det :’D

 11. 14 januari, 2018 / 21:21

  Jag är helt tvärt om!! Planerar lite kort i hjärnan hur dagen ska vara och kör på bara haha.. Tycker det går sämre när jag planerar, knäppt nog. Det enda jag planerar är Coopers och mitt träningsschema, bättre än inget 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 08:58

   Det hade aldrig fungerat för mig när jag har så många olika jobb 😛

 12. 14 januari, 2018 / 22:16

  Super bra tips! 😀 Btw ser ut som att den ena latten på bilden är typ guldglittrig, ser jag i syne eller vart kan man dricka den?!

  • dixiwonderland
   Författare
   15 januari, 2018 / 08:58

   Du ser nog i syne för det är en vanilj vaniljlatte 😉

 13. 14 januari, 2018 / 23:59

  Grymma tips ! ?

 14. 15 januari, 2018 / 08:07

  Bra veckostruktur! 🙂

 15. 15 januari, 2018 / 08:29

  Jag känner igen mig i dig, planering är såå viktigt, annars hinner man inte med det man ska och glömmer viktiga saker!

 16. 15 januari, 2018 / 15:03

  Där är vi rätt lika haha! Jag vill också att besök ska planeras 😉 Och helgerna tillbringar jag helst hemma

 17. Caroline
  16 januari, 2018 / 19:40

  Jag är precis likadan?Planerar allt jobb,träning,hushållsarbete och sen när vi umgås hela familjen. Annars hade ingenting fungerat för mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.