0   20
3   43
3   40
3   38
7   38
2   38
3   32
6   26

2024 är året då fokuset är på hälsa

Innehåller reklamlänkar för Hobbyhallen.se

Har ni följt mig i 10 år så vet ni att det fanns en tid när jag tränade extremt mycket och jucieade så pass mycket att jag började pee pee grönt. Those days are back! Jag har köpt en ny juicepress aka Råsaftcentrifug. Den är just nu nedsatt med hela 519 kronor. In och fynda innan rabatten försvinner. Nu när vi har en diskmaskin så slipper vi handdiska alla delarna vilket kommer bli så himla skönt!

Det enda problemet med att göra egen juice är att det är så fruktansvärt dyrt! Det krävs så mycket frukt och grönsaker för att fylla ett glas. Men min plan just nu är att testa lite olika recept för att se om jag kan hitta nya favoriter. En favorit för mig är gurka, gröna äpplen och citron. Något jag dock hatar är selleri. Men jag ska shota selleri varje dag då det är en super grönsak.

Därför är selleri en super grönsak

Selleri är antiinflammatorisk. Selleri bekämpar bakterieinfektioner så som urinvägsinfektion. Stärker matsmältningen och återställer produktionen av magsyran. Minskar gaser i magen och uppblåsthet, förhindrar högt blodtryck, högt kolesterol och magsår. Selleri stärker även levern. Innehåller viktiga mineralsalter och vitaminer som magnesium, kalcium, fosfor, kalium, A-, C-, K-, B2-, B5-, B6- och B9-vitamin (folsyra). Så himla tråkigt att det smakar så fruktansvärt äckligt men det är bara att hålla för näsan och shota haha.

2024 är året då fokuset är på hälsa

För mig handlar inte hälsa endast om fysisk aktivitet. Hälsa för mig är en helhet. Det börjar med vår mentala hälsa för att sedan gå vidare ut i kroppen. Det är svårt att finna balans kring att äta nyttigt och träna regelbundet samtidigt som man ska ha mental avkoppling. Men jag tror att allt går så länge det är schemalagt. Vilket säkert låter super tråkigt men har man svårt att få in hälsa som en rutin i ens vardag då behöver man schemalägga det.

Vår hälsa är något som alltid ska prioriteras

Av allt som vi ska få in i vår vardag så är det alltid vår hälsa som vi sätter åt sidan. Vi orkar inte, vi hinner inte men vi vet hur bra vi mår av att träna. Vare sig det är att gå till gymmet, svimma, yoga eller kallbada. Vi vet att vi kommer må så mycket bättre efteråt så varför sätter vi vår hälsa åt sidan? Under 2024 så kommer hälsa vara i topp tre för mig. Det är inget som ska sättas åt sidan och jag har själv upplevt vilken skillnad det gör i mitt mående när jag sätter min hälsa först.

2 Kommentarer

 1. Amy
  31 januari, 2024 / 15:41

  Varför ska vi sätta vår hälsa åt sidan och kanske förkorta vårt liv genom att
  äta, dricka och förövrigt äta det mest ohälsosamma som finns. Själv gör jag Smoothies
  varje dag då jag gör en utrensning eller en mini-detox. Jag gör mina på gurka, zucchini
  grönkål, bladspenat, linfrö. Jag har aldrig varit en som ätit det jag kalla för skräpmat.
  Fisk, grönsaker i olika former. Kött har varit tabu under flera år. Dricker ofta en liter
  vatten varje dag, Choklad, blir vegansk. Dadlar sött i sig rullas i småhackade nötter
  och nyttig cacao samt kokos. Äter man det behövs inget godis med onyttigt socker. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.