17   42
2   31
3   26
0   25
0   24
0   23
3   26
0   20

6 tips på filmer och serier som ni måste se denna sommaren

Som ni vet så älskar jag att se filmer och serier. Det har varit ett intresse hos mig så länge som jag kan minnas. Nu de senaste så har jag hunnit se en hel del och tänkte därför ge er 6 tips på filmer och serier som ni måste se denna sommaren. Filmer är perfekt om man vill få en historia att gå snabbt. Men serier tar en in i en värld som man sällan vill ta slut. Hoppas att ni gillar mina tips. Har ni sett någon av dessa filmer eller serier skriv gärna vad ni tyckte utan att spoila något.

Lucifer

Många tipsade om denna serien men jag kände att nej ingenting för mig. Och ska jag vara ärlig med er så är första säsongen inte speciellt bra. Men klarar man sig igenom den så kommer man få en kärlek för djävulen som man aldrig trodde man kunde ha. Som vissa av er vet så ställde Netflix in serien efter bara 3 säsonger. Men fansen lyckades få tillbaka den. Just nu håller de på att spela in den femte och sista säsongen.

Serien handlar om Lucifer som blir trött på att härska i underjorden och bestämmer sig för att ta en sväng på jorden. Där kommer han i kontakt med polisen Chloe Decker och börjar arbeta som rådgivare för polisen. Han börjar också ifrågasätta vem han är som person och hans känslor för Chloe. Som sagt första säsongen är inget vidare men ge den en chans för ni har aldrig sett djävulen på detta sätt tidigare. Trailer här.

The Rain

The Rain är en dansk postapokalyptisk serie. Ni vet att jag inte är så mycket för svenska filmer så mina förhoppningar inför denna var inte speciellt höga. Snacka om att jag hade fel! Detta är en serie som ni bara måste se för den är så bra! Serien handlar om att majoriteten av alla människor blir förgiftade av regnet. Rasmus och Simones pappa låser in dom i en väldigt modern bunker där de spenderar sex år tillsammans utan att veta något om vad som händer utanför.

Det enda de vet är att deras pappa sa att han skulle komma tillbaka och att det är livsfarligt att gå ut. Utan att spoila för mycket så kommer de ut ur bunkern och det är då de verkliga äventyret sätter fart. Skådisarna är väldigt bra men det som har gjort att jag verkligen fastnat är att de inte har snålat på effekterna. Tycker ni om övernaturligt så måste ni se denna serien. Säsong två släpptes för inte så länge sedan och den var så sjukt bra! Trailer finns här.

Extremely wicked shockingly evil and vile

I den här filmen får ni se Zac Efron som ni aldrig tidigare har sett honom förut. Han spelar Ted Bundy som anses vara en av de värsta seriemördarna i USAs historia. Det som jag gillar med denna filmen är att vi aldrig får se när han begår några mord. Istället får vi se hur han gång på gång säger att han är oskyldig och han gör det på ett sätt som nästan får en att tro honom. Vid hans sida har vi Liz Kendall som spelas av ingen mindre än min favorit Lilly Collins. Filmen har fått otroligt bra recensioner och det är en film som måste ses. Dessutom så får man se klipp av den riktiga Ted Bundy i slutet av filmen. Där kan man verkligen se vilket bra jobb som Zac har gjort med att försöka efterlikna honom. Trailer finns här.

”Det finns inget bättre än att äta god mat och se klart en hel säsong av sina favorit serier”

Stranger Things

Stranger Things är utan tvekan en av de bästa serierna som någonsin gjorts. Jag har sett både säsong 1 och 2 hela tre gånger och de är fortfarande lika bra. I serien så får vi följa Mike, Dustin, Lucas och Will. Fyra helt vanliga pojkar som ska få sina liv förändrade för alltid när en av dom spårlöst försvinner. Det som jag tror har gjort serien såpass populär är att förutom att få följa killarna som inte kan vara mer än 12 år så får vi även följa deras syskon som är 16-17 år och de vuxna.

En av dom är Winona Ryder (älskar henne) och David Harbour som ni kanske känner igen från Hellboy. Naturligtvis kan jag inte älska en serie om den inte innehåller något övernaturligt, you know me. Denna serien tar skräck och spänning till en helt ny nivå. I vissa scener är det så spännande att man nästan vill stänga av för man klarar inte av det. Tredje säsongen kommer nu i Juli så jag rekommenderar att ni ser de två första. Trailer här.

To all the boy i loved before

Jag vet, nu är ni i chock. Har jag sett en romantisk film? Ja ibland så händer det och denna älskar jag. På svenska heter den Till alla killar jag har gillat. Den handlar om Lara som under sitt liv har skrivit kärleksbrev till alla de killarna som hon har gillat. Dessa brev är super hemliga men på något sätt så får alla killarna sina brev. Och en av de killarna är Peter som spelas av Noah Centineo, som mer eller mindre har tagit över Netflix. Peter konfronterar Lara och det hela slutar med att de båda ska låtsas vara tillsammans för att göra de personerna som de vill ha avundsjuka.

Ni har nog förstått att det hela låter mycket enklare än vad det egentligen är.

Denna filmen gav mig fjärilar i magen. Ni vet det där pirret som man har när man är nykär? Förutom att skådarna är bra så har filmen fått många hyllningar för att de valde Lana Condor att spela Lara eftersom att Lara är asiat i boken. Ni har förmodligen inte missat allt drama i Hollywood angående att filmer som borde ha haft en skådespelare av en viss etnicitet ersätts av en vit person. Hollywood har börjat ta åt sig vilket är bra anser jag! Om jag inte misstar mig så kommer denna filmen att få en uppföljare och den måste jag se! Trailer finns här.

Chernobyl

Denna miniserien såg vi klart igår. Som ni säkert förstår på namnet så handlar serien om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. Som inträffade i Sovjetunionen i april 1986. I rollerna ser vi två svenska skådisar Stella Skarsgård och Farres Farres. Denna miniserien är viktig att se då de försökte gömma undan sanningen. Dessutom är det en del av vår historia som än idag har konsekvenser. Jag har aldrig i mitt liv varit så arg och frustrerad som jag var efter första avsnittet. Något som förmodligen kommer vara svårt för många av oss att förstå är hur viktig stoltheten var för de inblandade personerna. Hur de satte deras stolthet framför tusentals människors liv.

Hur de vägrade se vad som var mitt framför ögonen på dom och som sedan fick stora konsekvenser över stora delar av Europa. Varje avsnitt griper tag i en för i bakhuvudet tänker du, detta har hänt på riktigt. Effekterna på de skadade personerna som har utsatts för strålning är på en otroligt hög nivå. Du kommer leva dig in i serien och du kommer förstå hur farligt det faktiskt är. Kärnkraft har skapat stora debatter, speciellt i miljöfrågor. I serien så får vi veta vad som gick fel och sanningen gör en så förbannat arg. Trailer finns här.

Vilken av dessa filmerna och serier är din favorit? Kanske har du några serier som du kan tipsa om nu när jag behöver börja på en ny.

Hur vi firade Nationaldagen

Share:

28 Comments

 1. 14 juni, 2019 / 11:45

  Åh den där filmen med Zac Efron måste jag se och den verkar verkligen spännande! 😀 Kramis

 2. 14 juni, 2019 / 15:25

  Till alla killar jag har gillat är typ min favoritfilm och jag vill väldigt gärna se Chernobyl! Kram

 3. 14 juni, 2019 / 15:51

  Älskar typ alla dessa! Åh jag älskar To All The Boys I’ve Loved Before! Om du inte läst böckerna – gör det! De är ännu bättre!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 juni, 2019 / 18:56

   Ska se om jag kan få tag på böckerna 😉

 4. 14 juni, 2019 / 21:12

  Åh tack för tips! Behövde verkligen idéer på nytt att titta på 🙂 <3

 5. 14 juni, 2019 / 22:11

  Åh har både Lucifer, Chernobyl och nya Rain i min watchlist – hur ska man hinna med? Är mitt inne i Handmaids Tale just nu och kan verkligen inte sluta titta, den är så hemsk!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 juni, 2019 / 18:55

   Jag började kolla på den igår 😀 Såg 5 avsnitt på raken 😉 Lär väl ha sett alla säsongerna under nästa vecka xD Väldigt bra serie men som du skriver, hemsk!

 6. 15 juni, 2019 / 10:43

  Tack för tips 😀

 7. 15 juni, 2019 / 17:31

  Jag har sätt 3 av dem, så bra 😀

 8. 15 juni, 2019 / 19:23

  Men åh! ÄLSKAR 3 utav dom – har inte sett dom andra 3. SÅ nu vet jag verkligen vad jag ska göra när jag blir ledig på Måndag, hihih! KRAM hjärtat och tack för tipsen <3

 9. 15 juni, 2019 / 20:40

  Jag har inte sett någon, så tack för alla tips! 😍

  • dixiwonderland
   Författare
   16 juni, 2019 / 18:51

   Då är det dags att du börjar titta 😉

 10. 15 juni, 2019 / 20:40

  Har sett alla dessa utom Chernobyl (den måste jag se!!), dock kom jag aldrig mer än några avsnitt in på Lucifer och The Rain.. Men undrar när säsong 3 av Stranger things kommer?? Har väntat snart 2 år 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   16 juni, 2019 / 18:51

   Ge dom ett nytt försök! Jag stängde av Lucifer efter 2 minuter första gången xD Som jag skrev så är inte första säsongen speciellt bra men den blir så mycket bättre 😀 The Rain tyckte jag var bra första säsongen men det går inte att jämföra med andra 😀

 11. 16 juni, 2019 / 10:56

  Chernobyl måste jag verkligen se, har sett trailern och den ser så fruktansvärt spännande ut, haha. 😉 Får bli i sommar !!

 12. 16 juni, 2019 / 13:07

  Suuuperbra tips!! Lucifer är ju verkligen så otroligt bra och Ted Bundy filmen med Zac Efron var ju så välgjord och bra men samtidigt hemsk såklart! Otroligt taggad på Stranger things också!! 😀

 13. 16 juni, 2019 / 15:17

  Åh tack detta behövde jag, Lucifer tycker jag verkar så himla bra! 😀

 14. 17 juni, 2019 / 10:10

  Stranger things och The rain är nog mina favoriter, särskilt Stranger things – så bra serie!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.