3   32
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Viktigt med en god tandhälsa

Något som jag tycker är väldigt viktigt är god tandhälsa. Ett vackert leende kommer man väldigt långt med. Och för mig så betyder inte ett vackert leende att man har perfekta tänder. Men jag tycker det är viktigt att ha god tandhälsa. Jag är väldigt noga med tandborstningen och tandtråden.

Viktigt med en god tandhälsa

I julklapp av Johan fick jag en ny eltandborste. Min gamla hade jag haft i många år och den laddade ur direkt så det var dags att uppgradera den. Nu när jag fick denna så gjorde jag ingen efterforskning utan valde en tandborste som var på rea. Det fick bli en Oral-B iO 3S Rosa eltandborste och jag är riktigt nöjd med den. Den låter väldigt annorlunda jämfört med andra tandborstar. Smarttrycksensorn förhindrar att du borstar för hårt eller för mjukt för att skydda ditt tandkött och få den bästa rengöringen. Kombinerar ett tandläkarinspirerat runt borsthuvud med mikrovibrerande borststrån för en professionell ren känsla hemma.

Utöver tandborsten så har jag även beställt hem dessa tandverktygen för att ta bort tandsten. Trots att jag är duktig med att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj så får jag väldigt lätt tandsten på mina framtänder. Jag är med i Folkstandvården men då jag är i grupp 2 så får jag bara komma till tandläkaren vartannat år. Jag älskar att gå till tandläkaren, hade kunnat gå dit en gång i månaden men nu är det vad det är så då tänkte jag att jag kan ta tag i tandstenen själv.

Och i år ska jag göra något som jag har velat göra i flera år. I år ska jag boka tid hos en tandläkare och bleka mina tänder. Jag har rätt vita tänder men det skulle vara kul att ha ett Hollywood leende. Detta är som sagt något jag har velat göra i flera år så det ska bli väldigt kul att äntligen få det gjort.

6 Kommentarer

 1. Gulla
  24 januari, 2024 / 13:34

  Kan du snälla ta före och efterbilder? Och gärna ett inlägg på upplevelsen, pris osv? Tycker många influenser tar så dåliga bilder när dom gör samarbeten på tandblekning så man får aldrig en riktigt bra bild på resultatet.

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2024 / 07:18

   Bra idé 😀 Det kan jag ordna 🙂

 2. 24 januari, 2024 / 15:24

  När min eltandborste gick i sönder och jag började använda vanlig, märkte jag vilken lyx och förbättring av tandhälsan det var när jag hade eltandborste ::)

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2024 / 07:19

   Det är en enorm skillnad på vanlig tandborste och eltandborste! Alla borde ha eltandborste 😀

 3. 24 januari, 2024 / 20:29

  Så viktig verkligen, har jobbat en del på tandröntgen å herregud så hemskt ibland

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2024 / 07:19

   Åh nu blev jag nyfiken på vad du har sett för hemskheter 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.