1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Vi börjar närma oss en av sommarens stora höjdpunkter


Detta inlägget är i annonssamarbete med Partykungen.se 

Vi börjar närma oss en av sommarens stora höjdpunkter, nämligen kräftskiva. Jag har varit på kräftskiva en gång. Det var vår bostadsförening som anordnade det och jag kan inte ha varit mer än sju år gammal. Tråkigt nog så har jag aldrig sen dess blivit bjuden och jag känner inte att jag har tiden att ordna något själv. Min sambos farmor och farfar fiskar kräftor och har gjort i många år. Dock antar jag att dom tycker kräftorna är så goda att dom vill ha dom för sig själva eftersom de aldrig har frågat oss om vi vill komma på kräftskiva haha.

Något som jag tycker är roligt när man går på middagar är dekorationerna. Det sätter hela stämningen och då är det perfekt att det finns hemsidor som Partykungen som har allt för kräftskivan, förutom kräftorna då haha. Det som också är ett stort plus är att dom har väldigt låga priser vilket gör att du får mycket för pengarna. Sen om man har kräftskivor varje år så är det bara att spara dekorationerna och återanvända dom året där på. Det kan ju hända att jag faktiskt blir bjuden på kräftskiva nu när jag skrivit detta inlägget, man vet ju aldrig. Brukar ni ha eller gå på kräftskiva och vad tycker ni är det godaste på kräftan? Kanske fiskar ni själv eller känner någon som gör? Hade varit roligt att veta då det inte känns som att personer i min ålder går på kräftskriva så som den äldre generationen.

18 Kommentarer

 1. 13 juli, 2018 / 19:03

  Tjohoo kräftskiva är kul! Så gott med kräftor ju!
  Svar: Hihi eller hur, dom har verkligen helt fantastiskt läckra lösningar!

 2. 13 juli, 2018 / 19:10

  Jag ser framemot detta! Jag älskar kräftor!

 3. 13 juli, 2018 / 21:45

  Äter inte kräftor, men tycker verkligen traditionen är sjukt mysig! ^^ Partykungen brukar leverera!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juli, 2018 / 11:07

   Du kanske kan äta räkor istället om du gillar det 😉 Ja dom har väldigt mycket saker 😀

 4. 14 juli, 2018 / 00:18

  blir lite så där .. förra året firade vi med svärmor vem ska vi fira med nu =( en rolig högtid

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juli, 2018 / 11:06

   Finns säkert andra ni kan fira med 🙂

 5. 14 juli, 2018 / 08:34

  Här på gården brukade det vara stora kräftskivor på logen 🙂 Men inte längre, kanske skulle ta tag i det. Dekorationerna är viktigt, det ska vara känsla i det <3 Ta hand om dig fina

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juli, 2018 / 11:06

   Ja ta tag i det 😀 Hade ju blivit väldigt roligt och trevligt 😀

 6. 14 juli, 2018 / 10:50

  Tro det eller ej, men jag har aldrig varit på någon kräftskiva, haha! Kanske i år blir året?? Kram fina <3

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juli, 2018 / 11:06

   Då hoppas jag verkligen att du blir bjuden i år 😀

 7. 14 juli, 2018 / 10:51

  Kommer knappt ihåg om jag varit på en ”riktig” kräftskiva haha. Det är gott med kräftor men så mycket jobb för lite mat och allt detta skalande hahah!!!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juli, 2018 / 11:05

   Fast jag tycker det är kul när man får kämpa för maten 😉

 8. 14 juli, 2018 / 11:00

  När jag växte upp hade mina föräldrar alltid kräftskiva, med de allra bästa vännerna.
  Mina morföäldrar ägde en sida av sjön, där fiskade vi kräftor. Det fanns oändligt med
  kräftor, så mina föräldrar sålde till en affär inne i stan. Är född på landet. Nog minns jag
  dessa kräfskivor med kräftlycktor som hängde över bordet. Så roligt och stämningsfull
  när dessa lycktor lyste i augustinatten.

 9. 14 juli, 2018 / 15:24

  Helt otroligt att den tiden är här snart igen, det går så fort! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.