4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Ved by Maria i Helsingborg

Ved by Maria i Helsingborg

Efter att vi hade varit på Sofiero så spenderade vi några timmar på hotellet. För min del så har detta inte varit någon semester. Istället har jag höjt tempot och arbetat dubbelt så mycket jämfört med när jag är hemma. Det är tyvärr det negativa med detta jobbet, man är aldrig ledig. Hade jag åkt på denna resan utan att dokumentera den så hade jag förlorat extremt mycket material.

Jag tycker själv att bloggen får ett lyft när jag är ute och reser för då har jag så mycket att berätta för er. Tipsa om olika platser, restauranger och annat som kommer upp längs vägen. Hemma så blir livet väldigt lätt ett ekorrehjul. Men det tar på krafterna att uppdatera live på instastories, fotografera med systamkameran samtidigt som man vloggar. Sen gå igenom alla hundratals bilder, redigera och publicera både på instagram och bloggen. Jag älskar verkligen mitt jobb och jag tycker det är kul men det blir lätt stressigt när man ska göra så många moment samtidigt.

Ved by Maria i Helsingborg
Ved by Maria i Helsingborg

Ved by Maria

Hela denna resan och allt som vi gjorde bokades den 24 Maj. Men jag bokade aldrig någon restaurang efter Sofiero. Så på kvällen bestämde vi oss för att äta på Ved by Maria. Fördelen med att bo på The Vault Hotel var att allt låg så himla nära. Alla restauranger som vi har ätit på har endast varit 3-5 minuter från hotellet.

Maten på Ved by Maria var jätte god! Jag ångrade mig i efterhand att jag inte tog samma pizza som Johan för den var magisk! Päron, honung och valnötter. Min pasta med pesto var också väldigt god! Mycket bättre än pastan som jag åt på vår första kväll i Helsingborg och så även min drink. Jag har slutat dricka alkohol så alla drinkar som jag drack under vår vistelse i Helsingborg har varit alkoholfria. Jag bad om att få en blå drink och den var så god!

Dålig service…

Det negativa med Ved by Maria var personalen. Vi uppfattade det som att många var nyanställda för killen som tog emot oss visade oss inte riktigt vart vi skulle sitta. Han sprang bort till ett bord, torkade av det och sen sprang han bort till några nya gäster som kom in och bara lämnade oss stående där. När vi fick vår mat så hade vi inte fått några besick. Då kom samma kille och slängde fram en burk med bestick, bad aldrig om ursäkt eller något utan han sprang bara därifrån.

Jag kan förstå att man som ny blir stressad, speciellt när restaurangen är fullsatt. Men det är så otroligt viktigt att ge kunderna bra service. Även om man kanske får vänta länge på sin mat (vilket vi inte behövde utan bara som exempel) så är det bra service som gör att vi kommer komma tillbaka. Men är ni i Helsingborg eller har vägarna förbi så rekommenderar jag Ved by Maria för maten och drinken smakade underbart! Förhoppningsvis så får ni ett trevligare bemötande än vad vi fick.

Dela

2 Kommentarer

 1. Belle
  1 augusti, 2021 / 13:22

  Hoppas du är medveten om att det är corona och det är därför servicen på många restauranger är off, så är det i princip överallt. De gamla servitörerna som hade erfarenhet tvingades hitta nya jobb och därför är det unga personer utan erfarenhet som helt plötsligt fick nya restriktioner i knäet och som absolut inte är vana vid såhär mycket folk.

  Pinsamt och elakt av dig att hacka på servicen, de gör så gott de kan.

  • dixiwonderland
   Författare
   1 augusti, 2021 / 17:45

   Att jag ger kritik utefter vårt besök på Ved by Maria är varken pinsamt, elakt eller att jag hackar på servicen. Alla restauranger som vi besökte under resan har jag skrivit en recension om och jag kommer alltid varia ärlig i mina recensioner. Att misstag görs är en mänsklig faktor, något jag har full förståelse för. Men då ber man också kunderna om ursäkt för de misstagen. Det spelar ingen roll om man har jobbat 20 år på en restaurang eller 2 veckor, du är alltid glad, tillmötesgående och trevlig mot gästerna. Det är en självklarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.