2   33
22   47
79   62
1   27
7   50
3   33
2   23
0   31

Växthuset i Trädgårdsföreningen

Välkommen till himmelriket

Ungefär så kände jag när jag gick in i växthuset som ligger i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Dock var det en blandad känsla för det kändes även som jag var med i Jurrasic Park. Jag har varit i dessa växthusen förut (flera som sitter ihop) men det var helt annorlunda att gå in där denna gången och faktiskt veta vad det var för växter som man kollade på. Det var som att se dom med helt andra ögon. Luftfuktigheten var extremt hög vilket man kunde se på mitt hår haha. Men det var verkligen värt det. Ett stort plus är att det är gratis.

När man väl ger sig in i växternas värld så öppnas så många vägar. Jag tror att de som tycker växter är tråkigt är de som endast har sett samma typ av växter hemma hos folk. De klassiska växterna. Jag har alltid tyckt om växter men det var inte förrän jag hittade Calatheor som jag verkligen började läsa på. Sen är det klart att har man inte intresse så har man inte. Men vi som håller på med växter helhjärtat vet den enorma lyckan när ett nytt blad kommer. För att inte tala om när du får dina växter att blomma.

Detta är utan tvekan en av de bästa bilderna som jag någonsin har fotograferat. En så otroligt vacker blomma.

Denna Monstera var ett monster! Den måste vara över 3-4 meter hög. Bladen var över 1 meter i diameter. Har aldrig någonsin sett en så stor förut. Det var helt fantastiskt att se hur den klättrade sig upp till balkongen.

Detta var något som jag aldrig trodde att jag skulle få se. En Monstera fukt. Det ni ser på bilden är själva skalet men inuti ser det ut ungefär som majs. Den kan man faktiskt äta tro det eller ej. Det är väldigt ovanligt att man lyckas få sin Monstera att få frukt i hemmet men lyckas man då kan man verkligen känna sig speciell.

Får ni chansen att besöka Trädgårdsföreningen så tycker jag absolut att ni ska göra det. Speciellt i Juni-Juli månad när alla rosorna blommar.

Dela

20 Kommentarer

 1. 8 augusti, 2019 / 13:09

  Gud vilka fina bilder Dixi!

 2. 8 augusti, 2019 / 17:03

  Så himla mycket fint och det är något med växter tycker jag, både att det luktar så gott men man blir lugn när man är i närheten av dem på något vis 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2019 / 16:29

   Lugn håller jag verkligen med om! Så fort jag blir stressad så går jag och pysslar om mina växter och blir så mycket lugnare direkt 😀

 3. 8 augusti, 2019 / 18:27

  Det finns så många coola blommor och plantor! 😀

 4. 8 augusti, 2019 / 19:13

  Åhh så vackert!! Himla fina bilder, så mys att gå runt där! 😀

 5. 8 augusti, 2019 / 20:59

  Där var ju jag förra månaden! Så otroligt drömmigt ställe! Älskade rosenträdgården!

 6. 8 augusti, 2019 / 21:39

  Älskar att det är så många härliga växter 🙂 Kram

 7. 8 augusti, 2019 / 22:03

  Måste verkligen vara kul att gå in där när man faktiskt vet vilka växter som är vilka 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2019 / 16:27

   Ja det var mycket roligare denna gången än första 😀 Hade min bestie med mig så jag fick agera lite guide 😉

 8. 9 augusti, 2019 / 07:53

  Men åååh, riktigt dröm inlägg!! 🙂

 9. 12 augusti, 2019 / 13:30

  Alltså wooow! Och vilka fina bilder!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.