12   24
1   20
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul
Oshiete, oshiete yo sono shikumi wo. Boku no naka ni dare ga iru no?
Oh can you tell, can you tell me the way the story ends? A monster in my heart. A ghost in my chest.

Så börjar intro låten till Tokyo Ghoul som förövrigt är en av mina favoritlåtar! Det var via låten som jag faktiskt hittade serien. Låten är gjord av TK och ni hittar den här ifall ni är nyfikna. Tokyo Ghoul kom ut 2014 och är en anime baserad på mangan med samma namn. Serien handlar om Ken Kaneki som är en vanlig kille som tycker om att läsa böcker. På en dejt med en tjej vid namn Rize så visar det sig att Rize är en Ghoul. En ande som äter människor och när hon försöker äta Kaneki så ramlar den ner några bjälkar på dom vilket dödar Rize. Kaneki förs till sjukhuset där läkaren väljer att använda Rizes organ för att rädda Kaneki vilket gör honom till hälften människa, hälften ghoul.

Tokyo Ghoul

Första säsongen är så freaking bra! Som ni vet läser jag Japanska och det var så kul att kolla på serien och faktiskt se att jag kände igen många av orden som de använde. Det som jag gillar med denna serien är att de pratar relativt långsamt vilket gör det lätt för mig att hänga med. Säsong två var också den otroligt bra. Men den skiljer sig väldigt mycket från mangan.

Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna vid denna scenen

I slutet av säsong två så dör en av Kanekis vänner och samtidigt som detta sker spelas en lugnare version av Unravel. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna vid denna scenen. Vi håller fortfarande på att se klart Naruto. Har sett över 600 avsnitt men vi har fortfarande ca 400 kvar. Och det låter kanske helt sjukt att man är vuxen och gråter till tecknade personer. Men jag upplever att storyn i Tokyo Ghoul som Naruto verkligen träffar en i hjärtat. Fokuset är relationer mellan personerna samt att aldrig ge upp. Och när då något tragiskt händer då brister mitt hjärta.

Tokyo Ghoul

Efter andra säsongen så kom RE. Hos Netflix så klassar dom RE som tredje säsongen men egentligen så är det både tredje och fjärde säsongen. Jag tyckte inte alls att denna var bra. Det var inte förrän efter ca 15 avsnitt som jag började komma in i det igen. Tredje säsongen börjar ca 4 år senare från vart säsong två avslutades. Och jag tyckte inte det klaffade. Men som sagt mot slutet så blev det bättre men jag upplevde att många avsnitt var utdragna och tråkiga jämfört med säsong ett och två där varje avsnitt var så bra. Men jag rekommenderar verkligen serien. Man ska dock veta att den är blodig, väldigt blodig.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.