4   19
4   22
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Therese Lindgren lämnar Youtube efter 10 år

Efter 10 långa år på Youtube så har Therese Lindgren valt att publicera sin sista video på plattformen. I 10 års tid har Therese alltid funnits där. Therese har underhållit, gjort mig medveten om saker och ibland även gjort mig irriterad. Hon är den första Youtubern att nå 1 miljon prenumeranter som svensktalande kanal. Hon är också den mest framgångsrika Youtubern vi haft.

Att Therese nu lämnar Youtube gör mig ledsen. Hon och Anders har precis köpt ett hus som är i full renovering. Och jag har verkligen älskat hennes videos som har handlat om alla djuren som hon är jourhem åt. Therese har gjort en enorm skillnad för djuren i Sverige. Innan Therese så hade jag ingen aning om att det fanns smink som testade på djur och smink som inte gjorde det. Hon skapade till och med Indy Beauty. För att hon ansåg att det behövdes mer skönhetsprodukter på marknaden som inte testade eller innehöll djur.

Therese skapade debatten ”Djur i bur”

Innan hon ens tog upp detta ämnet så hade jag aldrig ens reflekterat över att det fanns djur så som kaniner, hamstrar, marsvin osv som lever fruktansvärda liv i de små trånga burarna som säljs i djurbutiker. Det var Therese som öppnade mina ögon för det och många andras också. Jag minns att hon fick extremt mycket hat (främst från barn i åldrarna 8-12 år) men jag tror verkligen att tack vare att hon tog upp detta fick många att ändra sin syn på hur dessa djur ska leva.

Therese Lindgren lämnar Youtube efter 10 år

Även om jag inte håller med Therese i allt hon gjort eller sagt så tycker jag att hon är en fantastisk förebild. Att som ung kvinna lyckas starta ett företag som till slut drog in flera miljoner om året är så imponerande. Jag önskar att många av dessa framgångsrika kvinnliga influencerna valde att prata mer om sitt företagande istället för att förminska det till något tråkigt. Det är bevisat att kvinnor tar mindre risker än män. Därför tror jag det är så viktigt att kvinnor som driver företag vågar prata om det mer. Vågar förklara hur det fungerar och ge tips på vad man ska tänka på. Så att vi får fler kvinnliga entreprenörer.

Jag har bloggat i 20 år

Det kommer bli väldigt tomt på Youtube utan Therese. Samtidigt så förstår jag henne då jag själv sitter i samma sits. I 20 år har jag bloggat. 2009 började jag tjäna pengar på min blogg och 2015 blev jag egenanställd. Nu nästan 10 år senare så befinner jag mig på en plats där jag inte behöver vara online då jag har en anställning med fast inkomst. Jag har väldigt svårt för att hitta min nya plats i detta. Det är väldigt svårt att bryta en vana man haft i nästan 10 år.

Stänga ner mina sociala medier och gå under jorden

Jag har haft tankar på att stänga ner alla mina sociala medier och försvinna under jorden. Men så tänker jag på er. Ni som har varit här i mer än halva mitt liv. Om jag känner mig ledsen över att Therese slutar Youtube. Hur hade inte ni känt om jag bara försvann efter 17 år tillsammans? Jag känner mig lite vilsen i vad jag ska dela med mig av. Vad vill jag berätta? Vad vill ni läsa om? Nu när mina sociala medier inte längre behöver vara mitt jobb så vet jag inte riktigt hur jag ska hantera det. Jag hade uppskattat om ni hjälpte mig lite på vägen med att ge förslag på vad ni vill läsa om.

4 Kommentarer

 1. Belle
  19 november, 2023 / 17:19

  ”Innan Therese så hade jag ingen aning om att det fanns smink som testade på djur och smink som inte gjorde det. ”

  Jag hoppas verkligen du skojar? Therese startade sin kanal 2013 och började prata om djurrätt några år senare, menar du att du var 25+ och inte visste att smink testades på djur? En debatt som jag minns var het typ… på 90-talet?

  Fascinerande. Men det får mig att förstå lite mer varför du är som du är!

  • dixiwonderland
   Författare
   19 november, 2023 / 18:17

   Det jag menade var att jag trodde att allt smink testades på djur tills det att jag började följa Therese och då fick veta att det fanns cruelty free smink. Det var via henne som jag fick veta att djurförsök för kosmetiska slutprodukter är förbjudna inom EU sedan 2004 och 2009 förbjöds även djurtester för kosmetiska ingredienser. Vid de tillfällena var jag 14 och 19 år gammal och var helt ointresserad av smink och skönhet så jag förstår inte din fascination över att jag inte hade den kunskapen tidigare.

 2. 20 november, 2023 / 12:31

  Tycker du är så duktig att dela med dig av allt möjligt!
  Alltid kul att kika in här 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   20 november, 2023 / 14:20

   Tack va glad jag blir att du tycker det 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.