0   14
1   21
0   24
0   30
4   33
1   28
1   33
0   27

Ska man spraya/duscha växterna?

Jag skulle säga att det finns tre grupper kring detta ämnet. De som sprayar/duschar för att öka luftfuktigheten, de som sprayar/duschar för att hålla bladen rena och de som inte sprayar/duschar överhuvudtaget. Om du sprayar dina växter för att öka luftfuktigheten så kan du sluta. Det är nämligen så att du endast ökar luftfuktigheten i ca 10 minuter när du sprayar dina växter. Sen sjunker den lika snabbt igen. Jag har själv testat detta hemma och det är faktiskt sant. Om du vill veta hur du kan öka luftfuktigheten hemma utan att använda en luftfuktare så klicka på länken. Om du duschar dina växter så ökar du luftfuktigheten men det är endast temporärt medan du har växterna inne i badrummet. Om växterna inte är i badrummet hela tiden så har det förmodligen inte speciellt stor effekt på dom.

Men ska man spraya/duscha växterna överhuvudtaget?

Jag tycker absolut att man ska spraya/duscha av bladen på sina växter för att hålla borta damm och annat som lägger sig på dom. Växterna har porer i sina blad som gör att de tar upp energi från bland annat solljuset. Växterna omvandlar solenergi, vatten och koldioxid till druvsocker och syre. Därför är det viktigt att hålla bladen rena. Jag sprayar/duschar dock mina växter 2 gånger i månaden för oftare än så behöver jag inte. Nackdelen med att spraya/duscha sina växter ofta är att man kan skada bladen, speciellt om nya blad är på väg. Då kan fukt fastna i de nya bladet och göra så att det börjar ruttna. I slutändan så gör alla det som de själva tycker är bäst. Vill du spraya dina växter varje dag så gör det, vill du aldrig duscha av dom så låt bli. Det finns inga skrivna regler på vad man ska göra och jag skriver/gör mina videos för att dela med mig av mina egna erfarenheter.

Dela

2 Kommentarer

  1. 7 februari, 2020 / 17:07

    Ohh tack för tips, visste jag faktiskt inte och ska kika länken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.