1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Sen har jag suttit och fyllt i vår budget

Jag känner mig lika trött som Bonzo. Idag har jag jobbat väldigt mycket med att redigera bilder eller rättare sagt så redigerade jag om en massa bilder. Måste komma ihåg att aldrig redigera bilder när jag är trött för då får jag göra om allt dagen efter… Sen satt jag i tre timmar och jobbade med ett inlägg som kommer upp imorgon. Har även haft tvättid och enormt mycket disk.

Sen har jag suttit och fyllt i vår budget. Varje månad efter att alla räkningar är betalda och vi har lagt undan sparpengar så skriver vi ner hur mycket pengar som vi har kvar. Vi började med detta för 3 månader sedan och det har gått över förväntan. Tidigare så plockade vi alltid ur våra sparkonton men sen vi började med detta så har vi hållit vår budget! Säg att vi efter alla räkningar har 6500 kronor kvar. Varje gång vi handlar så kryssar vi över och skriver vad som är kvar tex: 6500 minus 730:- (mat) = 5770:-. Nästa gång vi handlar tex hårfärg så blir det 5770:- minus 90:- (hårfärg) = 5680:- Detta gör att vi kan se exakt vad vi lägger pengarna på. Om vi märker att det blivit lite för mycket nöje som äta ute eller bio då får vi hålla inne på det så att vi inte gör av med för mycket.

I´m feeling just as tired as Bonzo. Today I have been working a lot with editing pictures or more that I took away the pictures that I edit last night to do a remake. Not to self, never edit when you´re tired because you would need to do it all over the morning after… After that I wrote on a blog post that will be up tomorrow for three hours. I also had laundry and the dishes. 

I have also been working with our budget. Every month after all the bills have been paid and we put money to our savings we write down how much money we have left. We started with this 3 months ago and it has worked out so great. Before we always took money from our savings but now we stick to our budget. I can give you an example: Say we have 6500 sek after paying bills and putting money to the save and we go to the super market and by food for 730 sek. Then we take 6500 – 730= 5770 sek left. And maybe I buy some hair color then we write 5770-90=5680 sek. We keep writing everything down and then we can see how much money we have left and what we have been buying. 

14 Kommentarer

 1. 16 maj, 2017 / 19:21

  Åh vilken liten sötis!<3

 2. 16 maj, 2017 / 20:52

  Superbra att göra så, samt jag brukar göra så att jag tar det jag har och delar det med antal dagar jag har kvar tills nästa lön kommer och då får jag inte använda upp mer per dag som den dagssumman blir jag får fram.

  Jag kan också redigera om och om igen bilder jag gjort, samt man kan få nya idéer också på snygg redigering på dem =D

  Sötaste Bonzo

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2017 / 08:10

   Så länge det fungerar och man inte plockar från sparkontot så är det super 😀

 3. 16 maj, 2017 / 21:24

  Såå söt, skönt att det gått över förväntan!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2017 / 08:08

   Ja, det kan jag starkt rekommendera 🙂

 4. 16 maj, 2017 / 23:15

  Vad duktig du är! Kram

 5. 17 maj, 2017 / 01:02

  oj va duktigt fortsätt så så håller det sej nog.
  nä inte göra saker när man är trött har man lärt sej o ja tex skriver fel hela tiden o glömmer bokstäver =)

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2017 / 08:08

   Haha jag märkte att jag skrivit fel i mitt senaste inlägg. Måste verkligen börja läsa igenom det jag skriver!

 6. 17 maj, 2017 / 14:03

  så söt bild! bra tt göra budget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.