Samla alla dina lån hos Enklare.se

Låna pengar är något som många gör idag. Jag personligen har aldrig tagit ett lån och kan endast tänka mig att ta ett bostadslån i framtiden. Min sambo har ett billån men annars har ingen av oss haft ett. Personligen så tycker jag att alla ska ha en buffert och flera olika sparande men de finns personer som inte har det av olika anledningar. Och ibland inträffar situationer där man helt enkelt måste låna pengar.

Idag finns det många olika sätt att låna pengar. Några bra och några betydligt sämre alternativ. Enklare.se är en hemsida som hjälper dig att jämföra lån. Jag känner att om man nu måste ta ett lån så ska man läsa på ordentligt. Ta reda på vad räntan ligger på, hur mycket du klarar av att amortera samt vilken avbetalningsplan som fungerar bäst för dig. Du fyller bara i lånebelopp, återbetalningstid och personuppgifter. Sen sköter Enklare.se resten åt dig. Du betalar alltså ingenting för att använda deras tjänst. Det finns även möjlighet att samla alla dina lån hos Enklare.se för att göra din ekonomiska situation enklare.

Som jag skrev i början av inlägget så tycker jag att man ska ha ett sparande för oförutsedda händelser. Men om man av någon anledning inte har något sparande eller inte tillräckligt med sparande så är Enklare.se ett bra alternativ då det är gratis men också hjälper dig hitta de bästa låneerbjudanden för dig och din livssituation. För mig så är lån en väldigt stor sak. Jag minns klumpen i magen som jag fick när min sambo tog vårt billån, och då står inte ens jag med på lånet. Jag tycker att man ska ha en stor respekt för pengar. Att låna pengar får aldrig bli något som händer i farten. Det är viktigt att ta reda på så mycket information som man kan och be om hjälp när det behövs. Därför känns Enklare.se som en trygg sida att vända sig till. De besitter kunskapen och hjälper dig för att göra de bästa beslutet för din ekonomiska livssituation.

Dela

18 Kommentarer

 1. 17 april, 2019 / 20:23

  Jag har inga lån 🙂

 2. 17 april, 2019 / 20:36

  Jag håller med dig om att sparande är så viktigt! Tycker det är otäckt att så många människor knappt klarar en månad ekonomiskt.

  • dixiwonderland
   Författare
   18 april, 2019 / 09:13

   Många lever över sina tillgångar, exempel som man ser på Lyxfällan. Men sen finns de dom som är sjukskrivna och kanske har blivit lämnade med sina barn. Då förstår man att ekonomin kanske inte alltid går ihop 🙁

 3. T
  17 april, 2019 / 20:44

  Hej! Vill minnas att du nämnde att du skulle göra en YouTube-video med inriktning på ekonomi/sparande. Har du redan gjort detta och jag har missat det, eller kommer det vid ett senare tillfälle?

  • dixiwonderland
   Författare
   18 april, 2019 / 09:11

   Tack för påminnelsen! Jag fixar en sån video till nästa Torsdag 🙂 Är det något speciellt du vill att jag ska ta upp?

   • T
    18 april, 2019 / 20:43

    Åh, vad kul. 🙂 Gör det när du har tid (vill inte att du ska känna dig stressad för min skull), men nu vet jag vet jag inte har missat det. Jag hade tyckt att det vore kul att höra om allting från vilka fonder & aktier du tycker är intressanta till vad för slags sparkonto du sparar du på. Var hittar man bästa räntan etc. Hur sparar du rent konkret, alltså för du över pengar direkt när lönen kommer eller sparar du bara vissa månader? Och så vidare. Vill veta allt om hur man kan/ska tänka! Kanske tips på lämpliga poddar (utöver Avanzapodden), bloggar och böcker som hjälper en på traven. Lite sånt. 🙂

    • dixiwonderland
     Författare
     19 april, 2019 / 08:15

     Jag hann spela in videon innan du skrev denna kommentaren men jag tror jag fick med de mesta. Videon är 30 minuter lång 🤣 Men skulle det vara så att du upplever att jag inte svarade på vissa frågor så ställ de på nytt under den videon i så fall så svarar jag där 😀 Just vilka fonder/aktier som jag investerar i kommer jag inte gå ut med. Jag tror inte ens att jag får gå ut med den informationen då det kan påverka just de fonderna/aktierna? :/ Sen vill jag inte riskera att någon sparar i förtroende för mig och förlorar sina pengar. Men jag kan absolut göra en ny video där jag går in mer i vilka kategorier som jag sparar i om det hade varit intressant 😀

 4. 17 april, 2019 / 21:54

  Åh så vilket bra tips! Tycker som dig att man ska tänka igenom och endast låna för det som verkligen behövs, skulle tex endast ta lån för tex hus och bilköp, inget annat som man lätt kan spara till!

  • dixiwonderland
   Författare
   18 april, 2019 / 09:10

   Det är viktigt att ha stor respekt för pengar. Men samtidigt så kan det vara så att trots att man har sparade pengar så kanske de inte räcker till om något oförutsett händer. Då är det bra att företag som enklare finns som kan hjälpa en att ta de bästa lånet för ens egna livssituation 🙂

 5. 18 april, 2019 / 06:15

  Håller mig också bara till bostadslån… 🙂 Kram!

 6. 18 april, 2019 / 07:44

  Men åh! Verkligen så bra tips! För första gången i mitt liv är det jag själv som ansvarar för allt sånt här, så tack för tipset vännen! kram <3

 7. 18 april, 2019 / 22:28

  Sparandet är verkligen viktigt för att vara beredd när något oväntat sker! 🙂 Så klokt inlägg och bra tips, skulle heller aldrig vilja ta lån på något annat än bostad. 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   19 april, 2019 / 08:11

   Tack 😀 Kul att du tyckte om inlägget 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.