1   17
5   22
0   16
1   18
1   30
3   32
1   19
2   26

Redan i början av veckan fick jag ont i min svanskota

Redan i början av veckan fick jag ont i min svanskota. Nu är det så illa att jag inte ens kan böja mig för att ta på Bonzo sitt koppel. Vi var hos min mamma idag och åt middag. Hon bjöd oss på Kinamat så vi satt där i någon timma och hade det mysigt. Fick med mig en salva hem att smörja in svanskotan med och även tabletter så det känns lite bättre. Hoppas bara att jag kan följa med på middagen och bion imorgon.
/
In the beginning of last week I started to feel a pain in my lower back. Now the pain is so bad that I´m having a hard time doing anything. We went to my mom for an hour to eat dinner. She bought china food to us and it was cozy. I got some pain pills of her and I just hope that I will get better soon. Tomorrow we have a dinner and going to the movies with our friends and I will be so upset if I can´t go. It has taken me over one hour to write this post and I am very sorry but I wont translate the text in this post. Please use google translate if you wanna know what I think about the movies.

På tal om film så fick jag en kommentar om att man saknade mina recensioner av filmer så därför tänkte jag slänga in en liten bomb med recensioner då jag sett väldigt mycket filmer det sista.

The Imitation Game
En film jag velat se väldigt länge då Benedict Cumberbatch och Keira Knightley är två skådisar som jag tycker väldigt mycket om. Filmen handlar om Alan Turing, en matematiker som under Andra världskriget försöker knäcka enigma koden tillsammans med några andra matematiker. Filmen är verklighetsbaserad och tyvärr fruktansvärt hemsk då Alan var homosexuell under en tid då man ansåg att det var olagligt. Kan säga att det var svårt att hålla tillbaka tårarna. Man blir arg och förbannad över hur något så fantastiskt som kärlek förr och än idag i vissa länder ansågs vara olagligt. Bara för någon dag sedan var det 20 år sedan som Ellen Degeneres kom ut som homosexuell och att få höra hur hon förlorade sitt jobb, sina sponsorer osv bara för att hon blir kär i samma kön är fruktansvärt. Vi har kommit långt men vi är inte där. När alla ”komma ut” historier upphör då vet vi att vi nått vårat mål. Filmen är otroligt fin och den får 4/5.

Passenger
Detta var en så galet bra film! Jag har väldigt svårt för Jennifer Lawrence men det finns en stor anledning till varför hon vunnit en Oscar och det syns klart och tydligt i denna filmen. Hon är otroligt bra och det är även resterande tre skådisarna som medverkar. Filmen handlar om ett stort rymdskepp som ska transportera passagerarna som ligger nedsövda till en ny planet men under resan så vaknar den av dessa upp 90 år förtidigt. Jag hade inga som helst förväntningar men jag måste säga att den är så otroligt bra gjord att ni bara måst se den. Den får också 4/5.

Lights Out
Skaparen bakom Insidious och The Conjurning. Jag kan säga att mina förväntningar var höga men jag blev så besviken. Filmen handlar om en mamma som har kontakt med en ande som inte vill henne eller hennes barn väl. Skådisarna är bra och visst finns det bra jump scares men själva handlingen är så fruktansvärt dålig. Den får 2/5.

The Bye Bye Man
Av det jag såg i trailern så trodde jag detta skulle bli en bra skräckis men nej. Filmen handlar om tre ungdomar som flyttar in i ett hus där personen som bodde där tidigare hade blivit galen och mördat sina grannar. Kort efter att dom flyttar in så börjar det hända övernaturliga saker. Den får 2/5.

The Autopsy Of Jane Doe
En riktigt bra skräckfilm som absolut är värd att se. Filmen handlar om en far och son som jobbar på ett bårhus och får in ett lik av en ung kvinna. Kort efter att hon kommit in så börjar det hända konstiga grejer. Jag älskar handlingen i denna filmen, väldigt bra gjord och man sitter som på nålar genom hela filmen. Den får 4/5.

En man som heter Ove
Efter att ha sett trailern på tv:n för denna filmen så trodde jag mest att det skulle handla om en surgubbe som efter ett tag skulle riva ner muren runt sitt hjärta som han byggt upp och sedan släppa in folk och det stämmer. Men jag var inte beredd på att den skulle vara så sorglig. I slutet av filmen så grät både jag och Johan. Mycket eftersom att vi båda tänkte på hans morfar som gick bort strax innan jul. Det är en film som berör och som får en att vilja ta väl hand om människorna runt omkring än. Vi har väldigt bra kontakt med våra grannar, något som för mig är viktigt. Vi lånar saker av varandra och småpratar. Jag är inte mycket för svenska filmer men det var kul att se att dom filmat så mycket här i Trollhättan. Även denna får 4/5.

Assassin’s Creed
Detta är utan tvekan en av de sämsta filmerna som jag någonsin sett. Jag fattade verkligen ingenting och Johan som ändå spelat spelet tyckte det var svårt att hänga med. Det handlar om Callum Lynch som efter sitt dödsstraff vaknar upp i en byggnad där dom berättar att han är släkt med en person som levde för 500 år sedan Aguilar en professionell lönnmördare. Denna filmen får 1/5.

Dela

10 Kommentarer

 1. 29 april, 2017 / 20:32

  Aj vad jobbigt med din svanskota och hoppas att det blir bättre! <3 Kramis

 2. 29 april, 2017 / 22:31

  Ohh aj vad ont det låter, krya på dig, hoppas att du kan haka på imorrn

  • dixiwonderland
   Författare
   30 april, 2017 / 11:32

   Ja det är en fruktansvärd smärta 🙁

 3. 30 april, 2017 / 08:54

  Jag älskar Passenger!!

 4. 30 april, 2017 / 09:51

  Hoppas det blir bättre med svanskotan, kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.