4   18
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36
7   21

Rädd att jag har gjort fel val

Rädd att jag har gjort fel val

I Onsdags ringde jag upp min praktik. Jag skulle börja praktisera där nästa vecka men eftersom att Måndag är en röd dag så var jag osäker på om de hade öppet eller inte. När jag ringer så får jag veta att de har det struligt och råkat dubbelboka mig med praktikanten som de redan har där. Okej tänker jag. Det är lätt hänt men då får jag väl börja veckan där på istället? Men jag får även till svar att de inte vet om de kommer kunna ta in mig som praktikant eftersom att jag behöver mer stöd då jag är ny.

Hela tanken med praktik är väl att gå bredvid och lära sig?

Om man redan kan allt då finns det ingen mening med att ha praktik från första början. Jag förstår deras sida av det hela. Dom vill att jag ska få ut så mycket av min praktik som möjligt, vilket jag naturligtvis uppskattar. Samtidigt så visste dom om att jag precis har påbörjat min utbildning och kanske inte kan allt. Men jag ska dit på Torsdag nästa vecka och så ska vi se hur det går. Jag kommer sitta och plugga så mycket jag kan de kommande dagarna så att jag förhoppningsvis har så pass mycket att jag får vara kvar. Jag hoppas verkligen det!

Denna butiken ligger knappt 15 minuter ifrån där vi bor. Dom som jobbar där är väldigt duktiga på att binda buketter. Jag är säker på att jag hade kunnat lära mig så enormt mycket om jag fick praktisera där. Jag har redan varit i kontakt med fyra andra butiker. Men antingen så tar de inte emot praktikanter pga Corona eller så har de redan praktikanter. Så snälla håll tummarna för mig på Torsdag!

Rädd att jag har gjort fel val

Misstagen jag gjorde

Jag har haft lite av en paus i mina studier just för att jag har väntat på att praktiken ska börja. Men eftersom min sambo fyllde år för några dagar sedan så ville jag göra en bukett till honom. Inte för att han bryr sig om blommor men jag tycker det är en självklarhet att man får blommor på sin födelsedag.

Men efter att ha besökt tre butiker igår så insåg jag att buketten jag hade i huvudet inte kommer gå att skapa. Jag var ute efter en grön utfyllnad. Tänk er syrenblad. Stora och fluffiga. Men det ända jag kunde hitta i butik var eucalyptus. Som jag personligen tycker är lite uttjatat. Eller så fanns det lite gräs. Jag köpte blommor som gick i en jätte fin färgskala men misstaget som jag gjorde var:

 • Jag stressade.
  När jag var i den tredje butiken så började jag få smått panik över att detta kommer inte bli bra. Det jag borde ha gjort var att analysera de blommorna som jag redan köpt. Och istället för att köpa fler blommor så borde jag ha köpt fler av de som jag redan hade.
 • Jag köpte fel blommor för buketten.
  Buketten som jag såg i mitt huvud hade stora blommor och stora blad. Varför går jag då och köpa nejlikor? Missförstå mig inte för jag älskar nejlikor men detta var inte en bohemisk bukett utan mer en klassisk. Lärdomen jag tar från detta är att tänka mer på känslan som jag vill skapa och välja blommor utefter det.
 • Less is more, sometimes!
  Jag är så inne i de stora Hollywood buketterna som jag älskar att jag glömmer av att alla buketter behöver inte vara enorma. En bukett med endast sex blommor kan också vara fantastisk.
Rädd att jag har gjort fel val

Började tvivla på om jag ens har gjort rätt val

Jag var så ledsen när jag la mig igår. Började tvivla på om jag ens har gjort rätt val. Det är så mycket pengar som står på spel eftersom jag har betalat för hela utbildningen. Tänk om jag inte klarar av detta? Och där har vi de största problemet. Rädsla. Jag är så rädd för precis allting. Det är verkligen något som jag saknar med 19 åriga Nathaline. Hon var inte rädd för något. Hon kunde gå genom ”våldtäktsparken” klockan 03:00, full utan att bry sig. Jag var så fri.

Nu 10 år senare så har jag fått gå igenom så mycket sorg att jag nästan är rädd för att andas. Jag är rädd för att leva för jag är rädd att något ska hända. Men det enda som jag förlorar är mitt liv. Jag kan dö i en bilolycka, jag kan bli mördade, jag kan råka ut för en massa saker. Men det finns också en stor chans att inget av de kommer hända mig och att jag kommer få leva ett helt fantastiskt liv. Är det inte mer värt att våga leva än att stänga in sig i rädsla av att något ska hända?

Min rädsla för livet hindrar mig i mycket

Men oavsett hur rädd jag är så kommer jag aldrig låta rädslan stoppa mig

När jag vaknade upp idag så hade jag så mycket meddelanden från så många personer. Gamla klasskamrater som jag inte pratat med på 20 år, nära och kära och personer som följer mig. Jag blev helt chockad och så rörd. Att dom tar sig tiden att skriva så peppande ord när jag behövde det som mest. Istället för att vakna upp ledsen så kände jag mig stark. Jag gick upp, klippte upp snöret på buketten och gjorde om den. Är det den bästa buketten som jag gjort? Nej det är det inte. Men som en fin vän skrev ”Måste det bli bra på första försöket?”.

Vi lär av våra misstag

Nu innehöll denna buketten rätt många misstag så tänk vad mycket lärdom jag tar med mig tack vare det. Och även om den inte blev som jag hade tänkt mig. Så blev jag nöjd med tekniken i sprialbuketten men också snitten i stjälkarna. Just att snitta stjälkarna är så obehagligt för det känns som att man ska sätta bladet rätt i tummen. Men övning ger färdighet. Och i slutändan så blev det en helt okej bukett.

Dela

10 Kommentarer

 1. Isabelle
  2 april, 2021 / 12:28

  Oh fina du, detta var ett sådant fint, rörande och viktigt inlägg! Jag tror det finns så många som känner samma sak, och att få läsa sådant här är och kommer att vara ett enormt stöd för dem som upplever och går igenom samma som du.
  Jag hejjar på dig från håll, och jag är så säker på att du kommer att nå dina mål och drömmar – är det någon som har fokus och verkligen kämpar för saker, så är det du.
  Stora, stora kramar till dig underbara människa!

  • dixiwonderland
   Författare
   2 april, 2021 / 12:55

   Det gör så mycket när man vet att man inte är ensam ❤️ Och just när man känner så här så är man den ensammaste människan på hela jorden. Vilket inte är fallet men där och då så känns det som att alla andra lyckas och man själv kommer aldrig klara det. Tack för ditt fantastiska stöd genom alla dessa åren. Är så glad att du finns ❤️

 2. Anne-Marie
  2 april, 2021 / 14:19

  Älskar dig en massa ska du veta <3 Skönt att du vaknade upp och hade så mycket fina meddelanden. När man själv börjar tvivla så kan det vara det man behöver höra för att få en i rätt riktning igen och man känner tron på att man kommer fixa det. För tro mig, du kommer klara detta galant. Du har gjort rätt val och allt kommer att lösa sig <3

  • dixiwonderland
   Författare
   2 april, 2021 / 14:23

   Älskar dig ❤️ Tack för att du är världens bästa vän, vet inte vad jag skulle göra utan dig ❤️

 3. 2 april, 2021 / 15:16

  Jag håller tummen stenhårt för dig och tror det kommer gå superbra! <3 Och klart du ska våga, bara slänga dig ut, tänk vad mycket härligt som kan hända <3

 4. 2 april, 2021 / 20:40

  Hoppas du hittar en lösning för praktiken! Och att man känner att man valt fel är rätt vanligt, låt det lägga sig lite 🙂

 5. 3 april, 2021 / 10:00

  åh jag hoppas verkligen att du får göra praktik där! Såklart du måste få stöd och gå brevid, massa kramar till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.