0   23
1   21
0   24
0   30
4   33
1   28
1   33
0   27

Purehabit.se är en hemsida som har miljön i fokus


Detta inlägget är ett annonssamarbete med Purehabit.se

När ordet ekologiskt började bli en snackis så fanns det de personerna som påstod att ekologiskt bara var en trend som skulle dö ut. Detta var förmodligen samma personer som sa att datorer aldrig skulle slå igenom och att ingen kommer börja använda internet. Idag är det viktigare än någonsin att vi tar ett personligt ansvar i vårt sätt att leva. Vi ser enorma klimatförändringar runt om i världen. Och även om vi i Sverige till största del är skonade från stora naturkatastrofer så betyder inte det att vi kan ligga på latsidan och tänka “Det är inte mitt problem”.

Att äta ekologisk mat är betydligt enklare idag än vad det var tidigare.

Jag minns när butikerna började ta in ekologiska bananer. Priset på en ekologisk banan kunde vara 15 kronor högre i jämförelse med icke ekologiska bananer. Men idag säljer majoriteten av butikerna endast ekologiska bananer till bra priser tack vare att vi som konsumenter hade en stor efterfrågan. Men har vi samma efterfrågan när det kommer till ekologisk hudvård?

Vi är noga med att maten vi stoppar i oss ska vara så bra som möjligt men borde vi då inte vara lika noga med produkterna som vi använder i vårt ansikte? Purehabit.se är en hemsida som har miljön i fokus när det kommer till varumärkena på deras hemsida. Tänk att en så enkel sak som att köpa ekologisk hudvård kommer påverka vår planet positivt. Man måste inte leva 100% hållbart men det finns alltid något som vi kan göra för att göra världen till en bättre plats.

Jag vill absolut börja ta ett större ansvar under 2020 när det kommer till de produkterna som jag väljer att handla och det har jag redan gjort. Som ni vet så har jag börjat använda hudvård från The Ordinary. Många av deras produkter är ekologiska och nästan alla är 100% veganska. Dom har också gjort ett aktivt val att inte sälja sina produkter i Kina (där de måste testa produkterna på djur enligt Kinesisk lag). Det säger väldigt mycket om vad för typ av företag dom är och vad dom står för. Hos Purehabit kan ni hitta flera liknande företag som har valt att göra ett aktivt val för att göra vår värld till en bättre plats.

Dela

4 Kommentarer

 1. 13 januari, 2020 / 12:34

  Så himla klokt av dig och jag använder också produkter från the Ordinary 😀 Kramis

 2. Josefine
  14 januari, 2020 / 08:29

  Hej, tyvärr är inte The Ordinarys produkter ekologiska (bara oljorna), men du har rätt i att de flesta är veganska.

  • dixiwonderland
   Författare
   14 januari, 2020 / 09:31

   Tack för att du skrev detta! Jag googlade en massa men uppfattade det som att alla produkterna var ekologiska. Ska ändra det i texten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.