2   12
4   19
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36

Philodendron Verrucosum

Philodendron Verrucosum

Den vackra Philodendron Verrucosum kommer ursprungligen från Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador och Peru. Verrucosum är en hemiepiphyte. En hemiepiphyte är en växt som tillbringar en del av sin livscykel som en epifyt. Vilket betyder att den lever på stammen på andra växter.

Utseende

Verrucosum är känd för sin skönhet. Bladen är i sammet och hjärtformade. Den har stora markerade vener som i mitt tycke ger ett väldigt explosivt utseende. Går du in i en växtbutik så kommer du automatiskt att dras till Verrucosum då bladen är så otroligt vackra. Stammen är grön men stjälken kan vara både grön eller röd. Har du en grön stjälk så är det mest troligt att undersidan av bladet också är grönt. Men om du har en röd stjälk så kommer undersidan ha en röd nyans. Stjälken är även hårig vilket gör Verrucosum mer intressant även om bladen i sig är tillräckligt. Av det som jag har läst så finns det flera olika typer av Verrucosum. Jag har dock haft svårt att hitta information om dessa är bekräftade eller inte.

Skötsel av Philodendron Verrucosum

Jag gjorde en liten mini serie på min Youtube kanal där jag skulle se hur enkelt det var att rota en Verrucosum. Ni hittar del 1 här och jag kan erkänna att det var betydligt svårare än vad jag hade kunnat föreställa mig. I min växtgrupp så är många delade. Vissa säger att deras Verrucosum är super enkel medan andra säger att den vissnar bara de kollar på den.

Philodendron Verrucosum

Jordmix & Vatten

Jag har min Philodendron Verrucosum planterad i 80% kokosfiber och 20% blomjord. Detta är den mixen som jag har till nästan alla mina växter och jag trivs otroligt bra med den. Det gör även mina växter. Jag har den även planterad i en lerkruka. Jag vattnar den med vanligt kranvatten ca en gång i veckan. Då tar jag in den i köket. Och så häller jag vatten så att det rinner igenom krukan. Sen får den stå på tork ett tag innan jag ställer tillbaka den.

Philodendron Verrucosum

Vad kostar en Philodendron Verrucosum?

Som med allt annat som börjar dyrt så har Philodendron Verrucosum gått ner drastiskt i pris. I början när den började säljas bland privatpersoner så kostade den över tusen kronor. Men desto mer populär den har blivit desto lägre har även priset blivit. I butik så har jag sett den för ca 800 kronor. Men jag hade faktiskt en sån enorm tur att jag köpte min för endast 259 kronor. Personligen så tycker jag det är för billigt men det var ingen växtbutik som sålde den så de hade förmodligen ingen aning om vad de hade fått in.

Det är svårt att säga vad som är ett bra pris för Philodendron Verrucosum. Det beror också lite på om du köper den i en växtbutik eller av en privatperson. Hur många blad det är. Men för en stickling med ett blad så skulle jag säga att 200-300 kronor är ett bra pris. Om du handlar i butik så skulle jag säga runt 500 kronor. Jag skulle aldrig betala 700 kronor eller mer för en Philodendron Verrucosum. I så fall så behöver det vara ett otroligt fint exemplar men stora blad.

2 Kommentarer

  1. 28 februari, 2022 / 07:13

    Så fin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.