2   12
4   19
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36

Nalas första gång ute i Öresjö


Detta inlägget innehåller reklamlänkar för Wexthuset.com

Igår åkte vi ute till Öresjö. Min sambo skulle hjälpa sin pappa med ett av husen på gården och jag ville plantera ut mina solrosor. Min första utplantering någonsin och det är så spännande. Nu får vi bara hoppas att de överlever för de har inte varit ute i mer än några timmar denna veckan. Men solrosorna var aldrig en stor prio för mig så därför känner jag att jag vågar chansa lite.

Första gången jag planterar ut mina blommor

De små prickarna som ni ser på andra bilden är Snigel Effekt. Jag har nämligen sett att sniglarna har redan börjat äta på mina stockrosor så igår började jag hälla ut Snigel Effekt bland mina odlingar. För er som inte vet vad Snigel Effekt är så är det små pellets tror jag man kan säga som sniglarna äter och sedan dör av. Den enda naturliga fienden som sniglar har är ankor och jag tror inte att vi kommer köpa ankor så då får vi hoppas att Snigel Effekt gör jobbet.

Nalas första gång ute i Öresjö

Det var första gången som Nala fick följa med ut till Öresjö. Och jag vågar allt påstå att hon älskade varje sekund som vi var där. Alla hundar som vi haft har älskat Öresjö. Min sambos farmor och farfar har ett stort hus och en enorm trädgård så hundarna har alltid fått springa lösa och lite huller om buller. Nala tyckte att det var så roligt att få lukta på allt som var nytt. När vi går på promenader hemma så går hon otroligt fint. Men polishunden Nala förvandlades till den 1 åringen som hon faktiskt är. Hon förstod inte riktigt att man tex inte får gå i blomrabatterna medan hon tyckte att det var en utmärkt plats att poopa på haha.

Någon som däremot inte var glad över att Nala var med var Melker. Denna bilden är så klockren för så här stod han större delen av dagen. Han tycker verkligen inte om andra hundar. Kira är den enda hunden (vad jag vet) som han faktiskt tycker om och accepterar. Men alla andra hundar visar han tänderna till. Kanske är det för att Kira är så liten samt inte speciellt intresserade av honom.

Vi var ute i 7 timmar

Nala däremot stod på bakbenen och skrek allt vad hon orkade när hon såg Melker. Och Melker tänkte nog ”Åh nej, inte en jobbig tonåring”. Melkersson fyllde 11 den 4 Maj så jag tror han hade tyckt det varit trevligare om en äldre dam hade kommit på besök istället för en skrikande tonåring. Men det gick väldigt bra mellan hundarna. Nala var kopplad hela tiden så att hon inte skulle vara på Melker. Och Melker, jaa han stod antingen och gömde sig vid huset där de arbetade eller så surade han ordentligt och la sig på andra sidan huset haha.

Nalas första gång ute i Öresjö
Nalas första gång ute i Öresjö
Nalas första gång ute i Öresjö
Nalas första gång ute i Öresjö

Kan man hundar så vet man att är det någon hundras som inte tycker om vatten så är det Huskys. Har ni inte sett detta klippet på Fredo så är det värt att se. Och följ gärna kanalen. Vanessa som har kanalen donerar mycket av sina intäkter till olika djurhem samt har även betalat för sina kunders veterinärkostnader. Fredos reaktion är vad man förväntar sig av en Husky. Men Nalas ägare har berättat att hon älskar vatten. Och då vi har en privat brygga i Öresjö, det var 18 grader varmt ute så kunde jag inte låta bli.

Jag älskar alla dessa stunderna som vi får dela tillsammans

Detta var första gången som jag hade Nala lös. Naturligtvis så var jag lite nervös över att hon skulle sticka iväg men hon ville inget annat än att jag skulle kasta pinnar så att hon kunde hoppa ut och hämta dom. Det var så himla roligt att se henne så glad. Jag älskar alla dessa stunderna som vi får dela tillsammans. Det är verkligen minnen för livet. Hon kom in i mitt liv när jag behövde henne som mest. Nala var bara 9 månader när jag började jobba med henne. Så jag tror det är en av anledningarna till varför vår relation är så stark till varandra. Jag vet att hon litar på mig till 110% och jag skulle göra vad som helst för henne.

Nalas första gång ute i Öresjö

Vi avslutade dagen med att grilla korv. Min sambos pappa är så sjukt duktig på att grilla. Allt blir så himla saftigt och gott. Jag älskar verkligen att våren äntligen är här och sommaren står runt hörnet. Men nu kommer allt mitt fokus ligga på att bli bra igen. Förmodligen så har jag fått ryggskott. Det blev naturligtvis värre igår när jag planterade solrosorna. Men jag har kollat på Youtube på en massa övningar som jag ska göra så att detta förhoppningsvis släpper fort.

Dela

8 Kommentarer

 1. 8 maj, 2022 / 13:41

  Skönt att det går så bra med henne! Och vad kul att hon gillar att bada, såg ju superhärligt ut! 😀

 2. Sari
  8 maj, 2022 / 19:00

  Vilka härliga bilder ❤️ Nala har varit super nöjd efter gårdagen 🤍

 3. 9 maj, 2022 / 10:11

  Vad underbart att hon njöt och trivdes så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.