1   25
3   31
3   33
1   41
3   37
4   48
0   28
5   29

Mina senaste Calatheor

Calathea Majestica White Star

Nu var det ett tag sedan som jag skrev ett blogginlägg om mina växter. Hur söt är inte min White Star? På bilden till vänster så är hon vaken och på bilden till höger sover hon. Typiska drag för en Calathea.

Det har hänt en hel del och min samling växer som bara den. Jag tror vi har ca 50 växter nu i vår lilla 1:a. Men framåt hösten så tror jag (vem försöker jag lura haha) att mina inköp kommer minska. Det är riskabelt att köpa växer på vintern då de kan få frostskador. Bara genom att ta växten från en växtbutik och in i bilen kan göra så att den går in i chock. Men vi får helt enkelt se hur det blir. Just nu känner jag mig väldigt nöjd med de jag har.

Calathea Zebrina

Jag vet att många tycker att Zerbrina kan vara svår men jag upplever faktiskt motsatsen. Har inte haft några som helst problem med min och hon levererar nya blad hela tiden.

Calathea Albertii / Calathea Freddie / Calathea Misto

Albert (Albertii, ja jag döper mina krukväxter haha) är utan tvekan en favorit hos mig. När jag fick honom så gick jag rätt hårt på hans rötter vilket gjorde att han gick in i chock. Men han fick stå under luftfuktaren i 2 dygn och sen blev han som vanligt igen. På bilden så är han fortfarande i chock. Butiken hade inte ens hunnit packa upp honom. Men jag med mitt Calathea öga såg ett litet blad sticka fram och frågade personalen om jag fick ta och hon sa att det bara var att hugga in. Sagt och gjort! Freddie har bott hos mig ett bra tag nu och växer som bara den. Han var en av mina minsta växter men han växer så mycket att jag förmodligen måste plantera om honom nästa år. Och i Söndags så köpte jag min 15 Calathea. En Misto. Så himla fin i sitt mönster men det tycker jag om alla mina Calatheor.

Glöm inte att följa dixisplants på instagram
för daglig uppdatering om mina växter.

Dela

6 Kommentarer

  1. 21 augusti, 2019 / 09:57

    Calathea Majestica har verkligen så fina färger. Älskar verkligen den blomman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.