5   29
1   16
8   24
7   29
1   19
4   31
7   24
3   32

Min ekonomi är väldigt upp och ner


Detta inlägget är i annonssamarbete med Sambla.se

Min ekonomi är väldigt upp och ner. Att vara egenanställd är att jobba med frilands. Man vet aldrig hur mycket jobb man kommer ha nästa månad. Det är ett jobb som gör en stressad över pengar. När du är anställd så vet du hur mycket pengar du får in varje månad, den tryggheten har inte jag. Därför är det för mig väldigt viktigt att spara och ha balans i min ekonomi.

När jag köper produkter så använder jag ofta dom i mitt arbete och till skillnad från personer som har eget företag så har jag inte förmånen att kunna köpa in produkter billigare utan jag betalar precis samma pris som alla andra kunder gör. Detta gör att jag behöver se över och planera mina köp noggrant. Det är så viktigt att ha en balans men framför allt ett sparande.

För 2 år sedan när vi köpte vår bil så var jag livrädd för att ta lån. Jag har alltid kopplat lån till personer med dålig ekonomi. Men för att kunna köpa vår bil så fick vi ta ett lån och allt har gått väldigt bra. Det var viktigt för mig att vi skulle amortera så mycket som möjligt på lånet och vi har haft turen att ha en väldigt låg ränta.

Sambla är ett företag där du kan jämföra olika banker. Genom att jämföra olika banker mot varandra så får du möjlighet att se vilka som ger dig det bästa avtalet. Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Räntan sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från 20 olika banker och långivare.

Mina bästa tips till dig som funderar på att ta ett lån
Lånade pengar är alltid lånade pengar, dom ska betalas tillbaka!
Jämför olika banker för att se vilken bank som kan erbjuda dig det bästa avtalet.
Tänk på att amortera redan från första början och att räntan kan vara rörlig.

Detta inlägget är i annonssamarbete med sambla.se

14 Kommentarer

 1. 23 augusti, 2017 / 18:07

  Kul att läsa och så bra tips 🙂

 2. 23 augusti, 2017 / 18:20

  ja det är tur att lån finns. men då ska man ju bara nyttja det till typ hus/bild/etc tycker jag. resten bör man ha råd att betala direkt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2017 / 10:33

   Jag känner lika dant 🙂 Skulle aldrig ta lån för att köpa en tv eller resa.

 3. 23 augusti, 2017 / 19:43

  Så bra tips och kloka tankar! Förstår att det är en osäkerhet med ekonomin att vara egenanställd. Du gör ett så bra jobb <3

 4. 23 augusti, 2017 / 22:43

  Tycker det är superbra att du skriver om sånt här!

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2017 / 10:32

   Va roligt att du tyckte om inlägget 😀

 5. 23 augusti, 2017 / 23:06

  Kan tänka mig det, min bror frilansade ett tag med! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2017 / 10:32

   Ja det kan vara riktigt kämpigt ibland men jag vill aldrig igenom behöva jobba med något som får mig att må dåligt 🙂

 6. 25 augusti, 2017 / 09:10

  Måste vara jobbigt att inte veta,men hoppas det blir mer stabilt och grymma tips.
  Förresten är läppstiftet så fin färg!!

  • dixiwonderland
   Författare
   25 augusti, 2017 / 11:34

   Ja det är jobbigt men jag är rätt van nu 🙂 Visst är det fint! Ser så fram emot att använda detta nu till hösten 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.