2   17
2   16
4   22
0   14
1   46
6   28
0   21
5   22

Mästerkockarnas hemlighet SousVide


Detta inlägget är i annons samarbete med Electrolux

Ni vet att jag älskar att laga mat. Här hemma så gör jag allt från grunden då min mage är väldigt känslig och helt enkelt inte klarar av fryst färdig mat. Att göra allt från grunden kan ta väldigt lång tid beroende på vad man väljer att tillaga och det är inte alltid tiden finns till. När jag har dagar som är fullbokade och varken har tiden eller orken till att laga en stor middag då väljer jag alltid att tillaga något i ugnen. Där kan maten få göra sitt medan man fixar med andra grejer. Men det finns en stor nyhet ute på marknaden. Profilen Kalle Zackari Wahlström och kocken Edin Dzemat gör en bra presentation av denna nyheten i ett klipp här nedanför.

Nu är mästerkockarnas hemlighet SousVide ingen hemlighet längre. Nu kan du tillaga den perfekta måltiden hemma med Electrolux ugnar och ånga kött, fisk och grönsaker i vakuumförseglade påsar på en låg temperatur. Detta intensifierar smakerna och lyfter middagen till en helt ny nivå. Att tillaga maten med SousVide har många fördelar. Maten vakuumförpackas vilket gör att safter och smaker bevaras. Fisken blir perfekt tillagad och köttet blir suveränt mört och saftigt tack vare den jämna tillagningstemperaturen. Oavsett om du tillagar en morot eller en bit oxfilé, förvandlar SousVide maten till en näringsfylld gourmetmåltid! Ugnen har allt som du behöver. Från vanlig varmluft till fyra olika typer av ångprogram med fuktsensor, ångkokning, uppvärming och SousVide. Du har också en stilren display med touchkontroll som innehåller 220 recept, där ugnen automatiskt ställer in korrekt temperatur och tid för att passa valt recept.

Att vi blir allt mer stressade i vårat samhälle kommer inte som en nyhet. Därför uppskattar jag teknik som kan underlätta min vardag. Det som jag ser som ett stort plus med att använda vakuumförseglade påsar är att man minskar disken. Alla vi som inte har en diskmaskin uppskattar nog detta enormt haha. Men sen som jag nämnde ovan så behöver man inte stå och passa maten. Det räcker att ställa larmet och sedan göra andra saker och sen servera maten när larmet ringer. Jag tror detta är väldigt enkelt för personer som inte tycker om att laga mat eller har speciellt stora kunskaper inom matlagning.


Detta inlägget är i annons samarbete med Electrolux

10 Kommentarer

 1. 18 april, 2017 / 09:41

  jag vill också laga vår mat från grunden så i regel är det det som vi äter, viktigt tycker jag med

  • dixiwonderland
   Författare
   19 april, 2017 / 14:14

   Ja det är alltid bra att veta vad man stoppar i kroppen 🙂

 2. 18 april, 2017 / 09:49

  Vilket bra tips, så smart idé!

 3. 18 april, 2017 / 10:42

  skulle inte ha något emot detta alltså!

  Jag älskar också att laga mat och lagar det mesta från grunden. Well, bakar inte alltid eget bröd eller syrar egen yoghurt, haha… men du vet vad jag menar…

  • dixiwonderland
   Författare
   19 april, 2017 / 14:13

   Ja men jag förstår vad du menar 😀 Jag gör inte min egna rödvinsbärsgele heller 😉

 4. 19 april, 2017 / 18:43

  Jag försöker också laga allt från grunden! Det är så mycket skit i dom färdiga grejerna! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   20 april, 2017 / 10:34

   Ja det är tyvärr det. Men alla får göra som dom vill 🙂

 5. 19 april, 2017 / 21:27

  Himla smidigt! Lagar också i princip allt från grunden! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   20 april, 2017 / 10:33

   Ja en sån här skulle man ha haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.