3   1
0   20
3   43
3   40
3   38
7   38
2   38
3   32

Lägga ner mina sociala medier

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägget. Sen två veckor tillbaka så har jag funderat på att lägga ner mina sociala medier. Jag har mått väldigt dåligt. Haft svårt för att sova, äta och har i stort sett gråtit varje dag. Jag kom till en punkt där jag behövde byta mönster och börja ett nytt kapitel, med eller utan mina sociala medier.
/
I don´t really know how to start this post. Since two weeks back, I’ve been thinking about shutting down my social media. I’ve been feeling very bad. Can´t sleep, eat and I have been crying every day. I came to a point where I needed to change patterns and start a new chapter, with or without my social media.

Jag ångrar inte att jag bestämde mig för att bli egenanställd men det har varit fruktansvärt ensamt. Jag har suttit instängd i vår lilla 1:a i snart två år och jag har bara mått sämre och sämre. Man blir tillslut dum i huvudet av att inte få komma ut och träffa människor. Jag har sen några veckor tillbaka sökt väldigt mycket jobb. För att må bra igen så behöver jag en stor förändring och på bara några få minuter har hela mitt liv förändrats. Jag ska efter två år som egenanställd få komma ut på arbetsmarknaden och bli anställd igen. Jag kommer få ta bussen till jobbet, vara en del av ett team och framför allt så kommer jag få träffa människor. Jag är förmodligen fortfarande i chock men jag är så otroligt tacksam och glad.
/
I don´t regret that I decided to become self employed but it has been very lonely. I have been locked inside our little one room apartment for almost two years and I have only been feeling worse and worse. You get fucked up when you don´t go outside and meeting people. I have been searching for a lot of jobs. In order to feel good again, I need a big change and in just a few minutes my whole life has changed. After two years as self employed  I will get to be an employed again. I will take the bus to work, be part of a team and above all I will meet people. I’m probably still in shock but I’m so incredibly grateful and happy.

Det är en enorm lättnad som jag känner just nu. Jag känner mig som en fjäril som slagit ut sina vingar för första gången och som ska få flyga iväg på nya äventyr. Jag kommer fortsätta att jobba med mina sociala medier men skillnaden nu är att jag kommer ta bort all tvång och stress. Det ska vara roligt att sätta sig ner och skriva såna här inlägg, dela med sig av bilder/tankar och känslor. Det var länge sedan som jag kände så. Jag avsluta detta inlägget med att tacka alla nära och kära som varit ett enormt stöd för mig under denna svåra tid. Det har varit så illa att jag inte ens sett fram emot min födelsedag men idag fick jag den bästa födelsedagspresenten som jag kunnat önska mig.
/
It’s a huge relief that I feel right now. I feel like a butterfly that spread out its wings for the first time and is going to fly away for new adventures. I will continue to work with my social media but the difference now is that I will take away all the heavy feelings and stress. It should be fun to sit down and write posts, share pictures/thoughts and feelings. It was a long time since I felt like this. I want to finish this post by thanking all my loved once who have been a huge support for me during this difficult time. It has been so bad that I didn´t even look forward to my birthday but today I received the best birthday present I could wish for.

Dela

46 Kommentarer

 1. 15 september, 2017 / 13:59

  Vad roligt! Jag tror det kan vara toppen för dig, bara det här att få lite omväxling! Vi människor behöver det sociala, även vi som har svårt för socialt umgänge, stora grupper m.m behöver det. Jag har använt min blogg som ett socialt verktyg men jag vet med mig att jag behöver utanför dörren, jag längtar till det att mini börjar dagis och jag också kan få komma ut på jobb igen och kunna prata vuxet haha!

  Hur som helst, bra jobbat och grattis!

  • dixiwonderland
   Författare
   15 september, 2017 / 14:19

   Tusen tack 😀 Ja även om man har svårt för det sociala så blir det inte bättre av att stanna hemma. Man måste ut och träffa folk. Jag håller tummarna för att du ska få något som du tycker om när det är dags för dig också 😀

 2. Sanna
  15 september, 2017 / 14:00

  Grattis!!! Vad ska du jobba med? Spännande att få följa ditt nys kapitel

  • dixiwonderland
   Författare
   15 september, 2017 / 14:16

   Tack 😀 Jag ska jobba med att stå i kassan och städa på en restaurang 🙂

 3. 15 september, 2017 / 14:56

  Så starkt av dig att skriva ut allt detta! Förstår dig precis , att träffa människor är så viktigt! lycka till med jobb söknandet , håller tummarna för dig<3

  • 15 september, 2017 / 14:57

   Och lycka till med det jobbet du fått<3

 4. 15 september, 2017 / 15:18

  Men nej vad jobbig att du har mått så dåligt och det här är ett klokt beslut. Bästa födelsedagspresenten håller jag med dig om! Jag kombinerar mitt fasta jobb med bloggen som hobby och jag önskar dig all lycka! <3 Kramis

 5. 15 september, 2017 / 16:33

  Såå fina bilder som vanligt!!! :)<33

 6. 15 september, 2017 / 16:54

  Förstår att det varit väldigt tufft och ensamt. Är ledsen att höra att du mått så dåligt men hoppas verkligen att det nya jobbet kommer göra att du mår mycket bättre 🙂 Ibland kan det vara bra med en förändring och det kommer nog göra stor skillnad för dig att komma ut och träffa folk på ett helt annat sätt:)

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 10:14

   Jag har känt mig väldigt kvävd i lägenheten och nu genom det nya jobbet så kommer jag komma ut mycket mer. Möta mina rädslor då jag tyckt det varit jobbigt att gå ut, åka kollektivtrafik osv. Jag tror detta kommer bli jätte bra för mig 😀

 7. 15 september, 2017 / 17:43

  Hoppas du kommer må bättre nu, och grattis till det nya jobbet! 🙂

 8. 15 september, 2017 / 20:50

  ja ibland tror jag man mår bättre av att skippa sociala medier ett tag!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 10:01

   Det är inte sociala medier i sig som fått mig att må dåligt. Jag har helt enkelt inte orkat bry mig när jag mått som jag mått. Nu när jag har ett annat jobb vid sidan av försvinner mycket av den stressen och pressen som jag känt tidigare 🙂

 9. 15 september, 2017 / 20:54

  åh, vad tråkigt att de känts så, men vad kul att det känns så bra nu!!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 10:00

   Det känns verkligen som en stor lättnad. Har verkligen mått så himla dåligt den senaste tiden så jag tror detta kommer göra väldigt gott för mig 😀

 10. 15 september, 2017 / 21:02

  Älskar bilderna, såå himla fina verkligen! 😀
  Ta hand om dig finis! <3 Kram

 11. 15 september, 2017 / 21:15

  vad modig du är som vågar bryta mönster. Stort lycka till på ditt nya jobb <3

 12. 15 september, 2017 / 21:34

  Grattis! Härligt att börja med något nytt! Vet själv hur det är att sitta isolerad, man tappar så mycket. Har själv varit hemmafru nu i snart 15 år med några pauser för praktik osv, men det ÄR tungt. Det är ju inte bara att ”sitta hemma”. Jag ångrar det absolut inte men som sagt, det är inte så lätt som folk tror.
  Lycka till med jobbet 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 09:59

   Jag förstår precis vad du menar. Jag hoppas att du har familj/vänner runt omkring dig så att du kommer ut och träffar folk. Det är så himla viktigt verkligen. Tusen tack 😀

 13. 15 september, 2017 / 21:55

  Gud vad kul för dig med ett nytt steg och jag kan verkligen förstå delar av det du har gjort i ditt egna företag som i sin tur blir väldigt ensamt, man får ju inte alls det sociala som man får av att jobba i ett team när man är egen! Men heja dig, tycker det låter som ett sånt sunt beslut och du låter verkligen så lättad över att få hoppa på dessa nya utmaningar, det gör mig glad! 😀 <3

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 09:58

   Ja det känns helt fantastiskt 😀 Är så glad över att jag fick detta jobbet.

 14. 15 september, 2017 / 22:23

  Lycka till med allt! <3

 15. 15 september, 2017 / 23:58

  det kommer nog bli bra för dej o omväxlig man får börja om på nytt lite o träffa folk är viktigt har ju känt det nu när ja varit hemma det sociala är såå viktigt kram o grattis

  • dixiwonderland
   Författare
   16 september, 2017 / 09:57

   Jag tror verkligen att detta kommer få mig att må så mycket bättre. Det sociala är så otroligt viktigt! Tack 🙂

 16. 16 september, 2017 / 12:52

  Jättebra val av dig! Så viktigt att man lyssnar på sig själv och ännu bättre att du kan göra något åt saken! Det man gör ska vara roligt och inte under tvång. Hoppas nya jobbet blir toppen för dig 🙂

 17. 16 september, 2017 / 13:58

  Underbart! hoppas du kommer trivas på nya jobbet 🙂

 18. 16 september, 2017 / 16:38

  Men guuud så kul!! Jag söker också jobb, hoppas främst få arbeta i systembolaget, men jag gillar allt butiksjobb 😀 Så snart kanske jag också får vara fjäril. Är sååå glad för din skull 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   17 september, 2017 / 15:20

   Håller tummar och tår för att du också ska få bli en fjäril <3 Hoppas du får jobb på systembolaget 😀

 19. 16 september, 2017 / 17:47

  Så glad för din skull, det kommer att bli jättebra! Och vi bloggläsare finns alltid kvar här och väntar även om jobb och annat kommer emellan ibland. För inläggen ska ju vara skrivna för att man själv vill och känner för det. Du är grym <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 september, 2017 / 15:20

   Va go du är <3 Tack för din kommentar, den gjorde mig så glad 😀

 20. Bumlan
  16 september, 2017 / 20:21

  Grattis till jobbet! Jag tror det kommer vara jättebra för dig, och du kommer få massa att skriva om i din blogg ? ny luft, ny inspiration.
  Kram

 21. 18 september, 2017 / 16:26

  Stort grattis till dig, kommer bli jättebra! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   21 september, 2017 / 10:29

   Tack fina du! Ja det har allt gått bra men det har också fått mig att inse hur mycket jag älskar mina sociala medier <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.