0   16
5   23
1   17
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47

Kontrollerande pojkvänner, dålig självkänsla och ätstörningar


Detta inlägget innehåller annonslänkar

Ronja was here yesterday while my mom was at work ♥

Igår var jag och besökte mödravårdscentralen för att ta nytt cellprov. Jag var där i December men det visade sig att dom inte kunde göra en kontroll med de proverna som togs då så jag var tvungen att göra om. Jag har nu tagit cellprov tre gånger och alla gånger har gått bra förutom att jag blöder väldigt mycket. Jag berättade för barnmorskan igår att jag blödde ett dygn efter min förra undersökning (vilket jag aldrig gjorde första gången) och det visar sig att jag har en väldigt känslig livmoderhalstapp. Själva undersökningen i sig gör inte det minsta ont och är ni nervösa så ta med er en vän och prata med barnmorskan så hon vet om hur du känner och mår. Jag har alltid känt mig väldigt trygg när jag varit där. Dom berättar vad dom ska göra och vart dom tar så man hela tiden är medveten om vad som händer. Och frågar även under undersökning att det går bra och inte gör ont. Det tar inte mer än bara några få minuter och kan rädda ditt liv. Så jag vill verkligen uppmana er till att ta cellprov hur läskigt det en känns.

Igår kväll spenderade jag någon timma åt att sticka på tröjan som jag jobbar med. Har precis lärt mig hur man gör hål i en stickad tröja och sen läste jag kapitel efter kapitel i Lily Collins Unfiltered. Jag älskar boken och det är en sån bok som det är svårt att lägga ifrån sig. Den handlar mycket om förhållanden, kontrollerande pojkvänner, dålig självkänsla och ätstörningar. Och vet ni vad det sjukaste är? Igår kväll gillade Lily Collins min bild på instagram! Jag blev smått hysterisk och tårarna bara sprutade haha. Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag tar hand om tvätten som behöver vikas.

Yesterday I went to the antenatal care because I needed to take a new sample from my uterus. When you turn 23 in Sweden you get a notification every third year that you need to come and check so that everything is okey. I went in December but for some reason they didn´t get as much cells as they needed so I went back yesterday. This is optional but I think it is to important to skip. I rather have a midwife looking and touching my private part then finding out that I have cancer. I don´t know how it is in other countries but I hope you go for the check ups.

My night I spent in bed knitting on the sweater that I am making. I finally learn how to make holes without making it to a disaster so I was very happy. Last time I had to start all over… I also spent some hours reading chapter after chapter in Lily Collins book Unfiltered. I love the book so much and it´s really hard to put it away. It´s about relationships, controlling boyfriends, bad self-esteem and eating disorders. And do you know what happen last night? Lily Collins liked my picture on instagram! I went hysterical and started crying haha. Now I need to read some blogs before I take care of the laundry.

28 Kommentarer

 1. 8 mars, 2017 / 09:14

  Boken låter riktigt intressant!

 2. 8 mars, 2017 / 10:30

  Du verkar vara en otroligt fin tjej – inifrån och ut. Jag hoppas verkligen vi ses en dag.
  Kram <3

 3. 8 mars, 2017 / 10:44

  Bra inlägg! Gyn är ju helt ofarliga och som du säger kan det rädda liv. Uppmanar alla att gå tid!

  Och för kommentaren, tar absolut inte illa upp utan blir bara glad och tacksam för omtänksamheten. Ändrade det direkt! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:43

   Det känns som att många är rädda att gå till gyn så jag hoppas att jag i alla fall kan få någon att ändra sig och gå dit 🙂

 4. 8 mars, 2017 / 11:39

  Men wow vad kul att hon gillade bilden! Förstår att du blev glad!

 5. 8 mars, 2017 / 11:41

  Jag kommer absolut ta cellprov, även fast jag är vaccinerad mot livmoderhalscancer ?

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:34

   Ja vaccinationen ger ju ingen garanti så bra att du ska ta provet 🙂

 6. 8 mars, 2017 / 11:55

  Jag ska åka och ta cellprov för första gången snart, är faktiskt inte alls nervös, jag är så van med sjukhus och läkare så känns bara som ännu en undersökning

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:34

   Tråkigt att du är van vid sjukhus men jag hoppas att undersökningen går bra för dig 🙂

 7. 8 mars, 2017 / 13:45

  Jag ska snart göra mitt första 🙁 är lite smått nervös, inte över själva provet utan resultatet..

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:33

   Ja väntan är det jobbigaste om jag ska vara ärlig :/ Kan förstå att man är orolig om man skulle ha livmoderhalscancer i släkten men jag håller tummarna för att vi båda får bra resultat 🙂

 8. 8 mars, 2017 / 18:21

  Men åh vad coolt att hon gillade din bild!! 😀 Måste verkligen gå och ta mitt första cellprov, är inte rädd för det men en sån där sak som jag skjutit upp i ett halvår nu…!

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:32

   No no no! Skjut inte upp det 🙁 Det går så himla fort så det är inget som man borde skjuta undan.

 9. 8 mars, 2017 / 19:56

  Åh så roligt att hon gillade din bild, måste läsa boken!!

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2017 / 20:31

   Ja jag blev så glad 😀 Det tycker jag absolut att du ska göra! Jag har redan läst hälften men försöker sega ut det nu då jag inte vill att den ska ta slut xD

 10. 8 mars, 2017 / 22:59

  Vad fin hon är! Kram

 11. 9 mars, 2017 / 08:19

  Väldigt viktigt inlägg! (Och söt hund) Keep up the good work! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.