1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Hur tänker ni kring detta med smink


Detta inlägget innehåller annonslänkar

Det är inte ofta som jag har sotade ögon men just denna dagen fick det bli så. Jag har använt mig av denna paletten från Elf Cosmetics och jag älskar den. Färgerna faller mig helt i smaken och den är grymt pigmenterad. Den smular lite men blåser man av borsten innan man applicerar så är det inga problem. På läpparna har jag använt en av mina läppennor från Bite som jag fick av Lydia Elise Millen. Tyvärr säljs dom inte i Sverige men om ni skulle se dom på Sephora så rekommenderar jag dom starkt.

Annars är min bas alltid den samma. Conceler, foundation, puder och contour. Brukar skifta mellan mina highlighters. För det mesta så använder jag den rosa highlightern från Carli Bybels palett då jag älskar färgen till vänster. Annars brukar jag använda denna från The Balm som jag antar att ingen har missat.

Det finns dom som gillar att ha en väldigt naturlig look men det har aldrig varit min grej. Jag är allt eller inget. Ibland brukar jag strunta i eyelinern och lösögonfransarna men annars har jag mina 16 produkter. Jag skulle tro att jag är osminkad 5 av 7 dagar i veckan. När vi lever i ett samhälle där mycket handlar om utseende så tycker jag det är viktigt att man vågar vara osminkad bland folk. Jag känner att det är mitt ansvar som influencer att visa att jag precis som alla andra har osminkade dagar, får finnar och allt vad det kan vara.

Hur tänker ni kring detta?
Tycker ni det är jobbigt att visa er osminkade bland folk och vad har ni för relation till smink?

36 Kommentarer

 1. 20 februari, 2018 / 08:54

  Jag går nästan aldrig ut osminkad, och jag brukar inte gå osminkad här hemma heller förrän kvällsduschen vid 20:00 ish. Men jag vet inte vem som ”lärt mig” det, mina föräldrar fostrade mig inte att gilla smink och jag hade kontaktallergi när jag var yngre så sminkade mig sist av alla i klassen när jag började köpa produkter från apoteket. Kanske jag ”tar ikapp” mina tonårssminkfasoner nu, haha.

  På sommaren däremot går jag gärna utan smink 🙂

  Jag tycker det är bra och ansvarsfullt av er influencers att medvetet göra val, särskilt för yngre 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 09:05

   Så länge du känner att du kan gå ut osminkad så är det de viktigaste. Jag skulle aldrig ha tiden att sminka mig varje dag 😛

   • 21 februari, 2018 / 20:47

    OCH det är ansvarsfullt av dig som är influencer!

    Ang. tid så sminkar jag mig på ca. 10 minuter, haha 😉 jag kan inte contouring och sånt, använder inte foundation… jag sminkar mig medan jag dricker kaffet, haha 😉 Så tidsfaktorn besvärar mig inte något nämnvärt.

    Jag tror dock att jag har en ganska problematisk inställning till smink, för jag kan gå osminkad men föredrar att inte göra’t. Jag känner mig fulare utan, trots att ingen annan tycker det eller ”lärt mig det”. Längtar till sommaren ;D

    • dixiwonderland
     Författare
     22 februari, 2018 / 08:35

     Jag tycker ju personligen att jag ser bättre ut med smink men för mig är det inte viktigt att se bra ut så därför struntar jag i sminket 😛

 2. 20 februari, 2018 / 08:55

  Jag går alltid osminkad när jag jobbar så jag har inga problem att visa mig utan smink. Jag älskar annars smink, har en rätt så stor kollektion men det brukar inte bli så mycket smink på vardagar då jag inte känner för att ha något då. Men på helgerna sminkar jag mig alltid, men det är nog mest för mig själv och inte för någon annan.

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 09:03

   Man ska aldrig sminka sig för någon annan! Så viktigt att allt det vi gör är för oss själva och inte för att någon annan säger att vi ska göra det 🙂

 3. 20 februari, 2018 / 09:21

  Jag sminkar mig aldrig till vardags men gör ansiktsbehandlingar och använder bra produkter. Vid festligare tillfällen åker det bara på lite mascara. Jag har stått på scen mycket förr och då var det mycket smink som gällde och det kanske är därför jag tröttnade. Dessutom tränar jag mycket och då är det skönt att vara utan smink!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 09:02

   Då förstår jag dig helt! Jag har själv gått en kurs i teatersmink och det är galet hur mycket smink man då har på sig 😛

 4. 20 februari, 2018 / 09:28

  Jag går osminkad vissa dagar men då frågar alltid folk om jag är sjuk eftersom jag är så himla blek 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 09:00

   Hade någon sagt så till mig så hade jag skällt ut dom! Det är verkligen inte okej! Det är såna personer som gör att många inte vågar visa sig utan smink, när man kanske känner sig som mest sårbar just för att såna idiotiska kommentarer kan dyka upp. Hoppas du säger ifrån när dom kommenterar så. Dom förtjänar att få dåligt samvete!

 5. 20 februari, 2018 / 10:42

  Jag har väldigt mörka ringar under ögonen (en fd vän har till och med sagt ”oj, jag förstår varför du sminkar dig”) så jag går aldrig ut osminkad däremot använder jag mest foundation och mascara på helger och lite mer när jag jobbar 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:59

   Vilken jävla jubelidiot! Fan va arg jag blir av att läsa det. Förstår inte hur man ens kan säga så till en annan människa? Hoppas verkligen att du en dag känner dig såpass trygg i dig själv att du kan gå ut osminkad. Lovar att dina mörka ringar under ögonen inte är värre än någon annans och att felet helt klart låg hos den där personen som måste känt sig så rädd i sig själv att den valde att trycka ner dig.

 6. 20 februari, 2018 / 10:51

  Jag sminkar mig nästan aldrig numera.. Prioriterar att sova istället, haha! Sminkar mig endast när jag ska iväg på någonting speciellt och aldrig till vardags.

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:57

   Haha jag kan förstå att sova går före sminket 😉

 7. 20 februari, 2018 / 11:06

  Jag är en sån som gillar det naturliga, sen använder jag smink men inte speciellt mycket om jag inte ska iväg eller så 🙂 tycker det blir mkt roligare då 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:56

   Hoppas du känner att du kan gå ut utan smink också 🙂

 8. 20 februari, 2018 / 11:44

  Riktigt snygg sminkning! Jag tycker inte det är jobbigt att visa mig osminkad. Beror också på hur min hy är, men just nu är den bra och har knappt finnar längre, vilket jag hade innan mer. Tycker det är jätteskönt att jag känner så för då slipper man det här hetsande att man måste sminka sig och lägga ner mycket tid på det, utan man kan sminka sig när man vill och ska göra sig extra fin osv haha 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:56

   En stor anledning till varför jag inte sminkar mig varje dag är tiden. Det tar minst 20 minuter för mig och det orkar jag inte sitta och göra varje dag, då känner jag att jag hellre går osminkad. Samt att jag hatar att tvätta bort sminket, tur dock att jag hatar att sova med smink mer så jag tvättar alltid bort det 😉

 9. 20 februari, 2018 / 11:47

  Är sminkad rätt ofta men har absolut inga problem att gå utan. Sminkar mig så ofta bara för jag tyvler det är kul!

 10. 20 februari, 2018 / 14:09

  Jag har absolut inga problem med att röra mig bland folk utan smink & det är dessutom sällan jag har ett ”fullface” så att säga. Men ibland vill jag ju piffa till mig lite & går all in 🙂

 11. Maria
  20 februari, 2018 / 14:09

  Jag är oxå osminkad 5 av 7 dagar…men så fort jag ska träffa folk jag känner (inte familjen och närmaste vänner) så vill jag sminka mig lite iaf 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:53

   Det är absolut inget fel med att vilja sminka sig. Jag känner att så länge man klarar av att lämna hemmet utan smink för att handla mat tex så tycker jag inte det gör något om man sminkar sig för att ta en fika eller liknande 🙂

 12. 20 februari, 2018 / 14:41

  Jag har i princip jämt foundation för jag trivs inte med min hy osminkad. Dock när jag är hemma och så bryr jag mig inte. Sedan om jag ska göra något annat än bara stall och gym har jag contour, highlighter, fyller i ögonbrynen och mascara. Väldigt enkelt då jag inte orkar stå och hålla på med annat om jag inte ska på fest 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:52

   Hoppas att du en dag kommer känna dig tillräckligt bekväm för att gå osminkad 🙂

 13. 20 februari, 2018 / 15:42

  Enda gången jag känner att jag faktiskt MÅSTE sminka mig är när jag umgås med människor jag känner lite halvt, det är ju egentligen jättekonstigt för jag är hur bekväm som helst utan smink med min släkt/familj/vänner jag har haft länge eller bland främlingar, men ska jag till exempel på en föreläsning på UNI så känner jag mig jätteobekväm utan smink samtidigt som jag kan gå utan smink på stan utan bekymmer. Förstår inte riktigt var det kommer ifrån då jag egentligen inte bryr mig så mycket vad de tycker och tänker om mig :/

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:52

   Det är bara du själv som kan ge svar på varför du känner sig. Jag personligen tänker att smink ger oss en trygghet och ska man då träffa en massa personer som man inte känner så kan det vara skönt att ha den tryggheten med sig? Jag tycker absolut inte att det finns något fel i det så länge man inte känner ett måste att man måste sminka sig så fort man lämnar sitt hem. Och det problemet verkar du inte ha 🙂

 14. 20 februari, 2018 / 17:03

  Jag älskar smink!! Men jag går ofta osminkad för att låta ansiktet vila ifrån massa produkter.. Men jag är verkligen inte helt bekväm utan smink, speciellt inte nu på vintern.. Men på sommaren solar jag ju nästintill varje dag, så då är jag helt osminkad 😀 Om man inte ska göra något speciellt eller så.. Brukar bara använda lösfransar för att se lite piggare ut 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:46

   Hoppas du skyddar din hy om du solar varje dag :/ Smink är super kul men viktigt att man känner sig trygg i en själv också 🙂

 15. 20 februari, 2018 / 17:21

  Förr gick jag inte ens till närbutiken osminkad. No way. Nu bryr jag mig föga. Däremot älskar jag fortfarande smink, jag tycker det är kul och jag känner mig piggare och fräschare liksom med.
  Däremot är det faktiskt väldigt skönt att ha blivit av med min ”bli sedd utan smink”-fobi.. Det var lite omständigt. 😛

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:45

   Så himla skönt att du känner att du kan gå utan smink nu 😀 Så viktigt att man känner sig bekväm i sitt egna skinn. Sen håller jag med om att smink är super kul 😀

 16. 21 februari, 2018 / 07:02

  Förr kunde jag inte lämna hemmet utan smink för att jag var så obekväm, går med smink ca 2 dagar i veckan numera. Det har jag min sambo att tacka för. Samtidigt är smink min stora hobby men känner verkligen inte tvånget att gå översminkat hela tiden längre.

  • dixiwonderland
   Författare
   21 februari, 2018 / 08:42

   Men va fint! Blev väldigt glad av att läsa detta. Då har du verkligen en bra sambo om han kan få dig att må så himla bra 😀

 17. 21 februari, 2018 / 19:49

  Tyvärr sminkar jag mig nog delvis för att jag känner mig så osäker utan… Självklart tycker jag det är himla roligt och oftast ger det en väldigt bra start på mina dagar men jag jobbar på att släppa perfektionen. Kunna visa mig med håret i en slarvig knut och myströja utan att ha kämpat för att få till en drömig look. Så glad över att kunna se mig allt oftare i spegeln och inse hur otroligt fin jag faktiskt är. Stor kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   22 februari, 2018 / 08:36

   Men söta du! Jätte bra att du jobbar på det och du ska se att det kommer bli enklare 🙂 Jag sminkade mig aldrig i skolan, var för trött för att orka bry mig xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.