2   20
0   15
0   37
2   22
4   44
0   25
22   69
0   32

Hur tänker du kring Corona och börsmarknaden i dagsläget?

Läsarfråga: Hur tänker du kring Corona och börsmarknaden i dagsläget? Vet att du sparar en del i aktier. Jag själv hann sälja så förlorade inget men gjorde inga större vinster så ångrar att jag inte sålde tidigare..
kram på dig! 😊

Blev så glad när jag fick denna frågan och tänkte att det vore bäst att besvara den i ett blogginlägg så att alla kan ta del av svaret. För er som inte alls är insatta i börsen så har de största börsraset någonsin i Sverige skett på börsmarknaden. Börsen har fallit flera procent om dagen och detta är på grund av Coronaviruset. Då allt fler länder stänger gränserna så blir det svårare för företagen att överleva och detta syns tydligt på börsen just nu.

Jag ligger minus för första gången sen jag började investera på börsen. Det är lätt att gripas av panik när man förlorar flera tusentals kronor men saken är ju den att du har inte förlorat något förrän du säljer.

dixiwonderland.com

Pengar som investeras på börsen ska vara till ett långsiktigt sparande. Minst 5 år säger experterna. Och det är anledningen till varför jag inte grips av panik.

  1. Jag har ett långsiktigt sparande och detta börsras kommer inte påverka det (förhoppningsvis).
  2. Jag investerar bara pengar som jag har råd att förlora.
  3. Jag behöver inte pengarna inom en snar framtid.

Det är klart att det aldrig är roligt att se allt lysa rött. Men istället för att gripas av panik och sälja av allt så har jag istället passat på att köpa mer. Jag har investerat i de aktierna som jag verkligen tror på och som jag vet har gått historiskt bra. Ingen vet hur eller när börsen kommer återhämta sig, men den kommer återhämta sig. Det kan vara om några månader eller om ett år men eftersom jag sparar så långt fram så kommer inte detta börsraset påverka mitt sparande.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.