2   17
2   16
4   22
0   14
1   46
6   28
0   21
5   22

Hur går det med vår matbudget?

Hur går det med vår matbudget? Kantarellpasta med parmesanost

Så kul att flera av er tyckte det var kul att läsa om mina planer med att Jag vill sänka vår matbudget med 1000 kronor. Jag tänkte ge er en liten update angående hur det går för oss. Denna veckan är lite annorlunda då vi har 750 kr att äta för men istället för en vecka så ska det räcka i 1,5 vecka då den 25 inträffade mitt i veckan.

Hur går det med vår matbudget?

Än så länge så har vi handlat för 630 kronor. Hemköp hade bra pris på tex krossade tomater som bara kostade 5 kronor. Sen fanns det lite annat. Tänker att jag ska försöka hålla koll på riktigt bra erbjudanden och sen vill jag fynda en massa i svinnlådor. Tycker tyvärr att ICA butikerna är dåliga när det kommer till svinnlådor vilket är så tråkigt. Men detta betyder att vi endast har kvar 120 kronor som ska räcka veckan ut. Jag är dock inte orolig för vi har mycket basmat hemma. Det vi kommer behöva köpa mer av är mjölk och grädde. Det försvinner alltid snabbt.

Hur går det med vår matbudget? Kantarellpasta med parmesanost

Åt en underbar kantarellpasta igår till middag i våra super fina ramenskålar.
Finns att köpa här om ni är sugna.

Jag trodde att min svamp och spenatlasagnen skulle räcka i betydligt fler dagar än vad den gjorde. Där märkte jag hur mycket mer köttfärs mättar. Ändå hade jag en hel ask med champinjoner, två portabello svampar och en hel påse spenat. Hade nog behövt dubbla mängden för att det ska mätta på samma sätt som vanlig lasagne. Men det var så galet gott så kommer göra det igen.

Hur går det med vår matbudget? Kantarellpasta med parmesanost

Den stora förändringen med att sänka matbudgeten är att det kräver mycket mer planering. Jag har aldrig kollat priserna tidigare utan bara plockat det jag vill ha. Nu behöver jag kolla priserna samt hela tiden planera våra måltider. Vi äter också mer vegetariskt men det har nog mest blivit så av en slump. Tyvärr så har det inte blivit så många matlådor som jag hade hoppats. Men det är något som jag ska ta med mig till nästa vecka.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.