5   23
1   15
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47
6   29

House Of The Dragon Säsong 1

House of the dragon, uppföljaren till Game of Thrones. Efter det totala katastrofen med sista säsongen av GOT så tror jag många av oss var nervösa inför denna uppföljaren som utspelar sig 200 år innan GOT. Så ni behöver alltså inte ha sett GOT för att kunna se HOTD. But lets be honest for a second. Jag ser dessa serierna endast för drakarna och the white walkers. Alla intriger osv är rena snarkfesten för mig. Förmodligen därför jag endast kan två namn efter att ha sett första säsongen av HOTD. Men det hade varit mycket enklare om skådisarna hette Alex, Mathilda, Victoria osv istället för Viserys, Rhaenys, Rhaenyra osv.

Första säsongen utspelar sig under två tidsepoker. Och här måste jag faktiskt berömma the casting director för hur galet lika de unga och äldre skådisarna som spelar Rhaynera och Alicent faktiskt är både utseende mässigt men också hur de tolkar karaktärerna. Har aldrig någonsin sett något liknande och då vet ni att jag ser mycket film/serier haha. Jag tycker intrigerna är helt okej. Men jag hade nog tappat tålamodet om det inte hade varit så mycket drakar som det faktiskt är.

Den största av alla drakarna är Vhagar som är 130 år gammal. Sen har vi Caraxes som är Daemons drake, Seasmoke, Syrax och så många mer. Jag har naturligtvis spenderat alldeles för många timmar på Youtube med att få veta mer om drakarna. Och om allt det som jag har sett stämmer så kommer vi få se så många fler än de som vi ser i första säsongen. Jag är också nyfiken på när vi ska introduceras med the white walkers. Det första som kom ut när de gick ut med att det skulle komma en uppföljare till GOT var att man skulle få veta så mycket mer om the white walkers. Hur de skapades och varför.

Är House of the dragon bra? Ja det är den verkligen! Inget avsnitt har varit tråkigt. Det är intriger, makt, girighet, nakna kroppar, blod, drakar och spänning. Mina förväntningar är riktigt höga på säsong två. Jag vill att House of the dragon ska ha det episka som jag ofta tyckte Game of thrones saknade. Och om ni älskar denna världen så kan jag meddela att Jon Snow kommer få en spinn off. Dock finns det nästan ingen mer information kring detta men jag hoppas verkligen att det stämmer.

Dela

2 Kommentarer

 1. 2 november, 2022 / 16:47

  jag tyckte den var jättebra 😀 slutet var ju lite oslut men de kommer kanske 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   2 november, 2022 / 19:59

   Har hört att det inte är så långt kvar till säsong 2 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.