0   22
2   34
1   29
4   40
6   26
4   26
2   21
0   29

Hädde Havredals | Vegansk grädde

Havredals Hädde | Vegansk grädde

Att ge sig in i denna debatten kan vara farlig. Men jag har träffat flera veganer och alla har varit lika respektfulla mot mig som jag har varit mot dom. Ni vet att jag är kräsen men när det kommer till vegansk mat så är jag alltid villig att testa. Jag har länge velat sluta med mjölk och grädde. Främst för att jag tror det påverkar min hy negativt men också för att jag fick en chock när jag fick veta att man inseminerar kor i Sverige.

Det må vara både dumt och naivt av mig men jag trodde på fullaste allvar att för att göra svenska kossor gravida så släpper man in en tjur och låter han göra jobbet. Inte trodde jag att man inseminera kor. Men det gör vi och det är inte bara kor. Detta är jätte vanligt bland hästar också.

Havredals Hädde | Vegansk grädde

Hädde från Havredals är 1 krona billigare än vanlig vispgrädde. Den innehåller 203 kcal mindre än vad vispgrädde gör och den har en sjuk hållbarhet! Denna hädden går ut 22 Januari 2022! Dock om man har öppnat den så har den en hållbarhet på fem dagar. Sen att den är svensktillverkad är så viktigt för mig. Som egen företagare vet jag hur kämpigt det är och naturligtvis så vill jag stötta svenska företag som producerar sina produkter i Sverige.

Jag har inga planer på att bli vegan men jag provar gärna veganska produkter. Jag gjorde denna såsen precis som när jag gör vanlig brunsås. Det innebär att jag hade i köttbuljong. Men vill man göra en vegansksås så går det också. Men jag var mest ute att hitta något som kunde ersätta grädde, och det gjorde jag! Detta var riktigt gott! Johan gillade det också så vi kommer i fortsättningen köpa Hädde istället för grädde. Såg även att det fanns vegansk grädde för desserter som jag vill testa.

Havredals Hädde | Vegansk grädde

6 Kommentarer

 1. 21 september, 2021 / 12:13

  Åh vilket bra tips, det ska jag testa. Är lite känslig mot för mycket mjölkprodukter så är alltid villig att pröva växtbaserade alternativ 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 september, 2021 / 13:27

   Men åhh då måste du testa denna 😀 Jag kan säga att jag ÄLSKAR vispgrädde så trodde aldrig att jag skulle byta ut det men nu när vi handlade sist så köpte vi Hädde istället 😀

 2. 21 september, 2021 / 14:40

  Jag blev väldigt glad att läsa också din kommentar till Johanna om att du älskar vispgrädde. Jag älskar vispgrädde också, så har aldrig varit nöjd med de veganska gräddarna. Ska kika om Hädde finns i Umeås butiker och testa!

  • dixiwonderland
   Författare
   22 september, 2021 / 15:01

   Hoppas att den finns där annars kan du alltid be butikerna ta in det om det inte finns 😀

 3. Emma
  21 september, 2021 / 21:32

  Åh vad bra att den var god, måste testa! 😋

  • dixiwonderland
   Författare
   22 september, 2021 / 15:01

   Hoppas att du också kommer gilla den 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.